| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dění kolem nás

Novinky a zajímavosti z každodenního života.
  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 188303  [Dalších 188253 >>]
Beat 107867
21.11.2025 17:57:51
Pulko a to je nemožné ? To tak někdy přece je. Láska / nenávist ..
Dari79 114243
21.11.2025 17:39:10
Z lidí dělá otroky to, že je pracovní síla děsně drahá (včetně daní a odvodů) a že na druhou stranu chtějí všichni všechno levné...

Pak holt je potřeba, aby zaměstnanci podávali výkony, jinak se ekonomicky nevyplatí... nebo je nahradit automatem (počítačem).

Technologický pokrok je samozřejmě věc výborná.
Půlka psa 24064
21.11.2025 17:24:42
Bývalá radko, všechny ty věci, které píšeš (přihlašování, maily, hesla, robot...) souvisí s internetem. Jednak je zvláštní, že to píšeš na ten stejný internet a jednak mluvíš o odcizení a odosobnění, ale přitom to píšeš lidem, se kterými bys bez internetu naopak nekomunikovala vůbec nijak.
Beat 107867
21.11.2025 17:11:01
bývalá radko, souhlas. Zrovna dneska mi to nějak hodně doběhlo a tak otrávilo. Až bych řekla, že jsem z toho docela skleslá. ☹
77kraska 132593
21.11.2025 16:59:02
Ropucho, mezitím vzniklo pracovněprávní zákonodárství, které se uplatňovalo na Východě i Západě a nedovolilo 16 hodinové směny vcetne děti (Asii nepočítám)

A mezitím vznikly technologie, které z lidi opravdu dělají jakési otroky

Ale nechci to tady rozebírat, je to složite téma.
byvala radka 154149
21.11.2025 15:09:56
Ano Sedmi, i to je jeden z aspektu. Bohuzel to probiha " nenapadne", takze nez si zaba vsimne, uz je varena...
byvala radka 154149
21.11.2025 15:08:05
Jsi schopna si pamatovat hesla do vsech aplikaci, co mas? Nevadi Ti, ze misto cloveka na druhe strane, pokud potrebujes cokoli vyridit, je robot? Neprijde Ti divne, ze si lide do vedlejsiho kanclu pisou maily, misto aby se zvedli a sli to vyridit osobne, pripadne si zavolali? Vadi mi postupne odcizovani, odosobneni. A fungovani uradu, bank, obchodu jen s technologiemi, ktere jsou proste "oser" a zrout casu, vsude nutnost prihlasovani a s tim spojena kontrola, kterou si mozna malokdo uvedomuje, ale v pripade potreby je statem a represivnimi slozkami lehce vyuzitelna...
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
21.11.2025 14:22:31
někdy si říkám, jestli stihnu ještě dožít svůj pracovní život dřív, než mne nahradí technika... co bych vlastně asi tak dělala, kdyby ne... fyzická práce už by pro mne asi nebyla, přece jen tělesná schránka chátrá, nejsem ničím zvláště nadaná, tedy ani práce, na kterou by nestačila umělá inteligence, by nebyla pro mne... jsem průměrná technickoadministrativní síla... zatím jsme důležití, protože umělá inteligence ještě neprorostla společností natolik, aby nás nahradila, aby porozuměla velmi neurčitým a nejasným dotazům lidí, kteří potřebují velmi určité a velmi jasné správné odpovědi... a naši uživatelé se ještě nenaučili klást dotazy tak, aby jim umělá inteligence porozuměla a dokázala pomoci... ale obojí je jen otázkou času...
chápu, že je to pokrok, a i když zatím nadáváme na "virtuální asistenty", je to nejpravděpodobnější cesta... co ovšem bude s námi, nedokážu říct... dřív měl ten švec aspoň nějakou vizi, že ho u toho pásu s výrobou bot zaměstnají, ty jeho ruce byly pořád potřeba, ale co vlastně přinášíme my, kancelářské krysy? možná chvilku můžeme učit používání těch technologií, ale i to časem zanikne... a opravovat ten stroj na zašroubovávání zubních past, na to zase asi nebudeme stačit...
Ropucha + 2 120300
21.11.2025 14:13:46
77krasko, a je to něco tolik nového od dob průmyslové revoluce, kdy lidé bez ohledu na věk dřeli šestnáctky v šílených podmínkách?
77kraska 132593
21.11.2025 13:48:15
byvala radko, dneska jsem na konferenci o tom, jake jsou pracovnepravni aspekty digitalnich platforem...jak jsou na tom ridici Boltu a Uberu, kuryri Foodory, infuenceri atd

platformy z nich chteji udelat stroje...ale to je nejen problem tam, ale v Amazonu, v Knihobotu, v kazde pasove vyrobe...na spouste mist se sleduje rychlost jednotlivce do uplneho detailu a podle toho je hodnocen

ale nechci zabihat do teto diskuse
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 188303  [Dalších 188253 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.