| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]
Lenka, syn 5 let, dcera 3 měsíce
  • 
4.5.2012 22:26:18
Souhlasím s Vámi, Ivčo. Také bych chtěla uklidnit všechny nastávající maminky, které se po přečtení této diskuse dostaly do stresu z obavy, zda jejich mimi bude v pořádku, když prodělaly větší počet ultrazvuků. Přesně to jsem totiž prožívala před pár měsíci já, když jsem čekala dceru - brouzdala jsem na internetu, četla různé zprávy a odnesla si akorát strach a obavy, zda jsem těch ultrazvuků neměla příliš mnoho (do 3. měsíce těhotenství jsem byla na UTZ každý týden, poté každých 14 dní až do 5. měsíce vč. dvou genetických ultrazvuků, po 5. měsíci jsem byla prohlížena již "jen" jednou za měsíc = celkem jsem jich tedy absolvovala asi 18). Na možnou škodlivost ultrazvuku jsem se ptala i své gynekoložky, která mě ujistila, že UTZ je bezpečný. Navíc její přístroj v ordinaci je slabší než velké ultrazvuky v Gennetu a její kontrola je velice rychlá a slouží pouze ke zjištění prosperity plodu (srdeční akce, velikost plodu). Důvodem pro větší počet ultrazvuků byl ten, že jsem prodělala indikované přerušení těhotenství v 5. měsíci z důvodu vývojové vrozené vady, což mě totálně psychicky položilo na dva roky a že další těhotenství po tomto strašném zážitku bylo zamlklé a ukončeno v 7 tt. To byla od přírody další studená sprcha. Když jsem otěhotněla znovu, byla jsem vynervovaná, co mě zase čeká za trápení. Ultrazvuky mi hodně pomáhaly, hlavně psychicky, protože při každé návštěvě potvrzovaly, že miminku se daří dobře a že můžu být klidná. Díky UTZ jsem prožila těhotenství v relativní psychické pohodě a porodila krásnou a zcela zdravou dceru, která mi všechna trápení denně vynahrazuje. Takže, nastávající maminky, buďte v pohodě, věřte svým lékařům a nebojte se UTZ. Hodně štěstí!
Ivča
  • 
27.7.2011 14:12:24
Taky máme spoustu důkazů o tom, že kouření vážně ohrožuje zdraví (i nekuřáků). A přestanou lidé? Nebo se přestanou vyrábět cigarety?
Máme spoustu důkazů o tom, že freony obsažené ve sprejích, lacích, ... ohrožují zdraví nás všech. A přestanou se používat nebo vyrábět?
Máme také spoustu informací o škodlivosti a vedlejších účincích antikoncepce, včetně zvýšené neplodnosti žen a to i těch, které ji třeba nikdy nepoužívaly, protože se vylučuje zpět do přírody. A přestanou ji ženy používat nebo se nebude vyrábět?
Je mi líto, že máte postižené dítě, ale souhlasíms názorem, který zde už zazněl. Nevíte přesně, proč má vaše dítě reflux a zda je to způsobené UZV a tak opravdu přestaňte strašit ostatní maminky.
Vím, že je těžké mít doma postižené dítě, já raději říkám "jiné" dítě, ale neděste ostatní. Nehledejte viníky a vyřeště svou zlobu na nespravedlnost světa. Jen tak budete moci být dobrou matkou pro své dítě. Ublížená matka, která vše kolem sebe nenávidí a vše odsuzuje, hledá vinu u jiných nemá v sobě čistou lásku a dítě to cítí.
A věřte, že vím, o čem mluvím.
Sama mám doma postiženou holčičku a NE díky UZV. Naopak díky UZV se povedlo včas odhalit problém a mohla se řešit. Narodila se sice přesto dřív, ale měla aspoň šanci a přežila.
O své druhé dítě jsem přišla už v 11. týdnu (a také NE díky UZV). Prostě se přestalo vyvíjet, nerostlo a srdíčko nefungovalo. Ale díky UZV se na to přišlo brzy a řešilo se to. Přišlo se na to, že problém je u mě a mohlo se s tím něco začít dělat a léčit.
Nyní jsem už ve 20. týdnu, na UZV chodím pravidelně každou kotrolu a je pro mě opravdu velice uklidňující, že se mé ještě nenarozené dítě vyvíjí dobře a vše je v pořádku. Vím, že by se problém odhlalil včas a já bych pak mohla udělat vše pro to, aby se mé dítě mohlo narodit. Navíc je to opravdu velice uklidňující zjistit, že je dítě v pořádku, žije a hýbe se.

Ivča
  • 
15.2.2010 8:52:01
Není to pravda. Prováděli mi ultrazvuk 26x,měla jsem velké problémy krvácení a vývojovou vadu dělohy a narodila se nám krásná zdravá dcera.Žalovat můžete koho chcete,ale stejně z nich nic nevysoudíte!!!
  • 
20.10.2009 7:43:27
Zdravím :)
Ultrazvuk zahřívá tkáně(část jeho energie zůstává ve vyšetřovaných tkáních) a proto myslím, že hlavně dlouhodobé vyšetřování jednoho místa není zrovna nejideálnější. ;-)

http://www.med.muni.cz/~vmornst/ultrazv.htm#Ultrazvuk%20jako%20biofyzik%C3%A1ln%C3%AD%20%C4%8Dinitel

http://www.med.muni.cz/~vmornst/ultrazv.htm#Ultrazvuk%20a%20jeho%20historie%20ve%20sv%C4%9Bt%C4%9B%20a%20u%20n%C3%A1s
  • 
24.9.2009 10:39:45
Pěkný den všem, které zajímá problematika UZ. Nejsem extra odbornice, ale myslím, že někdy je nej "zlatej selskej rozum". A ten mi říká - všeho moc škodí. Nějak vnitřně si myslím, že vyšetřovat ultrazvukem na každé prohlídce je opravdu zbytečné. Jen proto, abych se podívala, co zrovna miminko dělá? No nevím. Když jsem čekala první dítko, byla jsem na UZ dohromady třikrát. Na začátku mi potvrdili, že buší srdíčko, potom tuším nějak po 16. týdnu a pak nějak ke konci. Pokud bych UZ odmítla, určitě by se lékařka nad tím nepozastavovala. Mám výbornou gynekoložku, která nelpí na moderní vybavenosti světa, kdo by byl z okolí Čáslavi, je to MUDr Julka Provazníková, jedna z mála "přírodně laděných", vzdělaných lékařek. Nedávno jsem potratila (ne vlivem UZ, potratila jsem ještě před 1.prohlídkou), teď jsem zase v 7. týdnu těhotenství. Na UZ půjdu nějak kolem 10.týdne, pak už se teda nijak nepohrnu... Myslím, že tady by byla nej "zlatá střední cesta". A hodně přeci řekne intuice, ne? :) Celé těhotenství je přeci "intuitivní". :)
Přeji všem hodně radosti z dětiček! :)
  • 
3.3.2009 13:51:45
Na vyšetření ultrazvukem byla manželka ve čtvrtém a šestém týdnu (první bylo provedeno vnitřní sondou). Na gynekologii jsme šli co nejdříve a v dobré víře, aby jsme nic nezanedbali - vše bylo v pořádku.
Manželka potratila ve druhém měsíci těhotenství (nevyvinulo se srdíčko). Bylo by to naše první dítě.
Nejsem si jist tím, že by za to mohlo vyšetření ultrazvukem, ale těžko se smiřujeme s tim, že se to "stává" jen tak. Nedůvěřuji všem informacím, co najdu na internetu, ale podobných případů je příliš, abychom to nebrali v potaz (vím, že se na webu vyjadřují jen lidé, kteří s věcí mají co dočinění).
Každopádně rád obětuji fotky, video nebo poznání o pohlaví dítěte i za tu nejmenší šanci, že se vůbec narodí. V případě, že manželka znovu otěhotní, v rámci prevence se nenechá vyšetřit ultrazvukem alespoň do 10 týdne těhotenství - samozřejmě v případě, že nebudou komplikace.
PS: pro maminky, které jdou na ultrazvuk ve 2 týdnu, aby měli "jistotu" - my s manželkou už ji máme.
  • 
5.12.2008 1:04:55
Váš příspěvek můžu komentovat pouze jako "To je slovo chlapa" ... V současné době pracuji na projektu, který je mimo jiné úzce spjat s ultrazvukem. Když jsem dohledával jeho vlivy na organismy, narazil jsem například na tento materiál:
http://vydavatelstvi.vscht.cz/knihy/uid_isbn-978-80-7080-676-0/pdf/076.pdf

Je, a spousta další, které jsem četl, vztažený na jednobuněčné organismy, ale vliv na buňky lidské tkáně bude nejspíše velice podobný. Když bych to měl schrnout, ultrazvuk v tekutinách působí akustiskou kavitaci, což za dostatečné intenzity a doby působení vede k protržení buněčné stěny.
Účinky ultrazvuku jsou určené i kmitočtem, bohužel nevím, zda ke kavitaci dochází i na kmitočtech, které používají sondy diagnostických zařízení
  • 
28.5.2008 13:16:29
To je tedy pěkná pitomost odmítnout ultrazvuková vyš. a vyš. krve!! Nechci nikomu nic zlého přivolávat, ale ten kdo tohle vše odmítá, abyse potom nedivil, co se jim narodí. Ultrazvuk je velkým přínosem v prenatální diagnostice VVV a vyš. krve pomohou odhalit případné genetické vady chromosomů. je na každém, jak se k této problematice postaví. Myslím si, že by rodiče měli brát i v úvahu to, jakou perspektivu do života bude mít např. jejich narozené dítě, u kterého se zjistí nějaký syndrom či VVV. Jak kvalitní život bude schopen vést a zda nebude závislý celý život na cizí pomoci. nemyslete jen na sebe, ale i na to malé. Přestaňte si nekteří hrát na matku Terezu.
  • 
22.4.2008 12:14:30
nauč se psát mínuskama, ne těma verzálkama, mě umřelo dítě a nedávám to za vinu nikomu - a mohla bych.... pokud chodíš k odborníkovi, tak se nemáš proč bát, toto vyšetření odhlehčí spousta maminám - objeví různé vady nebo je popře
  • 
15.3.2008 12:24:03
Toto zařízení Vám umožní poslouchat zvuky, které v bříšku maminky vydává Vaše ještě nenarozené děťátko. Tyto zvuky lze zaznamenat a odeslat emailem. Verze De Luxe navíd nabízí možnost mluvit k dítěti a přehrávat mu hudbu a také jsou v balení druhá sluchátka, aby mohli poslouchat např. oba rodiče najednou. Bepečný pro maminku i dítě bez použití střídavého el. proudu, ultrazvuku nebo radiových vln. Přináší celé rodině během těhotenství možnost většího sblížení, mj. i skvělá pomůcka, jak připravit staršího sourozence na miminko. Obsah balení: 1x prenatální odposlech, 2x sluchátka, 1x nahrávací kabel, 2x CD s klasickou hudbou, 2x fetální reproduktor, 1x fetální mikrofon, 1x těhotenský pás k upěvnění, 1x návod na použití.
BebeSounds je skvělý dárek pro těhotné maminky. na www.aaahracky.cz
http://aaahracky.cz/prenatalni-odposlechove-zarizeni-de-luxe-p-4746.html
nebo levnější varianta
http://aaahracky.cz/prenatalni-odposlechove-zarizeni-p-4745.html
 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.