| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 31 [Dalších 11 >>]
  • 
7.10.2007 10:11:47
Milá paní Silvo,jak můžete tak jistojistě tvrdit,že Vaše mimi trpí refluxem díky ultrazvukovému vyšetření??Mám 16-letého syna,se kterým jsem-když byl v bříšku-ani jednou nebyla na ultrazvukovém vyšerření a po porodu chlapec trpěl refluxem do 1 roku.Druhý chlapec-8 let-prošli jsme min.6x ultrazvukem-narodil se uplně zdravý,včetně zažívání.Teď jsem těhotná potřetí a rozhodně si ultrazvuky ujít nenechám,protože je to jediná možnost,jak spatřit své dosud nenarozené miminko a je to moc krásný pocit.Pozdravuji všechny těhulky a přeju jim moc krásné prožívání těhotenství.
  • 
3.8.2007 12:36:50
V ČR se tímto tématem zabývají např. manželé Passerinovi. U nich na webu jsou i nějaké články: http://www.babyportal.cz/clanky-poradna - třeba tipy na knížky atp. Paní Passerin dělá dulu, takže nejlépe se obrátit asi na ní.
  • 
3.8.2007 12:34:28
Tak to mě tedy poučte, jak se to poškození projevilo a také jak jste došla k závěru, že je to poškození způsobené ultrazvukem :))
  • 
5.9.2005 23:44:26
Chtěla bych se jen přidat do diskuze.Také nejsem odborník a tím pádem nemůžu tvrdit, jestli UZ škodí nebo ne. Na druhou stranu si myslím, že v dnešní době doktoři vědí, co dělají. Já sama mám UZ vyšetření každou prohlídku, což je jednou do měsíce. Zrovna dnes jsem se byla na 3D UZ. Bylo to nádherné a můžu říct, že jsem za každé UZ vděčná, protože vidím, že s miminkem je všechno v pořádku a že se má čile k světu. Je mi velice líto, že jedna pisatelka má poškozené miminko, ale to neznamená, že všechny ženy, které si nechávají dělat UZ vyšetření, budou mít poškozené děti-s prominutím, to by se pak vůbec zdravé děti nerodily, vždyť na UZ chodí téměř každá maminka. Jelikož mám sledované těhotenství, byla jsem také ráda, že mi na ultrazvuku zjistili, že miminko nemá žádné rozštěpy a jiné závažné vady. Neříkám, že UZ je úplně na všechno, ale raději si ho nechám udělat už z důvodu toho, abych jako maminka byla klidná, že mám zdravé miminko, které se krásně vyvíjí a svůj klid na něj můžu jen přenášet, než se nervovat... Tolik asi můj názor. Je zajímavé si přečíst i odlišné názory, ale myslím, že až trochu zbytečně (omlouvám se mamince,jejíž miminko má reflux) strašíte nastávající maminky, které potřebují klid a pohodu.
Krásná těhotenství a zdravá a šťastná miminka přeje Klára K.
  • 
13.1.2004 0:18:33
Uz mame dost dukazu o tom ze ultrazvuk poskozuje plod a v castych pripadech zpusobuje reflux. Je jen skoda,ze se tim zatim nikdo moc nezabyval,no jo jde prece o byznys. Samozrejme ze UZ v pokrocilejsim stadiu tehotenstvi tak neskodi,ale v mem pripade doktori me delali UZ 4x do 4 tydne tehotenstvi!! Meli podezreni na rakovinu a nerozpoznali graviditu. Kdybych je poslechla sla bych na UZ snad 10x a dnes by jsme meli doma mrzacka,ale uz takhle mame nemocne dite-ma tezky reflux. Nejradsi by jsme podali trestni oznameni za poskozeni zdravi naseho chlapecka. Tak prosim vazena doktorko nepiste bludy o neskodlivosti UZ. Diky Silvie
  • 
7.12.2003 11:16:19
Nejsem sice lékař, ale již jsem jedno zdravé dítě na svět přivedla. Při prvním těhotenství mi byl ultrazvuk prováděn při každém vyšetření a byla jsem ráda, když jsem viděla, že miminku se daří dobře a že vše probíhá v pořádku. Syn se narodil přirozeným porodem s mírami 3,65 Kg a 52 cm. Takže žádný prcek.

Při současném těhotenství jsem opět využívám možnosti ultrazvukového vyšetření při každé návštěvě u gynekologa (každé 3 týdny) a jsem spokojená, že miminku se zatím daří dobře.

Takže, nebojte se ultrazvuku, není nad hezčí vzpomínku na období těhotenství, než při prohlížení fotek z ultrazvuku.

Všem hodně štěstí, a držte mi palce, ať je i mé druhé dítě zdravé.

Alice
  • 
26.10.2003 23:09:00
DOBRE UDELALA VYHNULI JSTE SE TIM MNOHA PROBLEMUM DO BUDOUCNA NENECHTE SE OBLBNOUT NAM UZ POSKODIL DITE!! I KDYZ 2x BY JESTE NEMELO SKODIT...JAK JE TO VICE JAK 3x JE TO NA POVAZENOU..
  • 
26.10.2003 23:03:39
JASNE,ZE SKODI A VARUJI TIMTO VSECHNy MAMINKY PRED ULTRAZVUKEM,ZAPADNI ODBORNA LITERATURA DOPORUCUJE NAVSTEVU NA "UZ" AZ PO 16 MESICI TEHOTENSTVI! ME ALE JIZ UDELALI "UZ" VE 4 MES. A TO 4X..NASTESTI SEM SE VYHNULA DALSIM DO KTERYCH MNE NUTILI NASI PROFESIONALNI LEKARI!! DNES MAM POSKOZENEHO CHLAPECKA A NIKDO SI NEDOKAZE PREDSTAVIT TY NERVY KTERE JA A MUJ MANZEL S NIM PROZIVAME PRI KRMENI. PREPULSID NENI RESENI TEN ZASE POSKOZUJE SRDCE A TO DRASTICKE VYSETRENI(NEVIM PROC,KDYZ DIAGNOZU REFLUX MA,ASI JDE ZASE O PRASULE)V NEMOCNICI NECHCEME ABSOLVOVAT TO HRIZNE VYSETROVANI,TO PROSTE MUSIME NEJAK VYDRZET,JE MU TED 8 MESICU TAK SNAD DO ROKA SE MU TO UPRAVI,TIMTO SE ANI NEPTAM A NECHCI VSECHNY LEKARE HAZET DO JEDNOHO PYTLE,ALE MAM VZTEK A POTREBUJI SE ASI VYPSAT...POKUD TOTO BUDE CIST NEJAKA LEKARKA,RADA BYCH VEDELA JESTLI SE KOJENCUM MUZE DAVAT OMEPRAZOL NAMISTO PREPULSIDU?
  • 
6.8.2003 13:01:06
Vím, že jsem chlap a do takových věcí bych ženám neměl mluvit, ale chci se vyjádřit k používání ultrazvuku. Nejsem sice doktor, ale zabyvám se speciální diagnostikou a ony ty fizikální zákony fungují všude stejně. Je jim jedno, jestli to je maminka, nebo Kaplanova turbína. Pokud se k tomuto článku dostane nějaký odborník, jedná se o techniku firmy BRÜEL&KJEAR, což je špička v tomto oboru.A proto si dovolím tvrdit, že vliv cíleného ultrazvuku na lidský organismus nemí nijak podrobně zmapován a jeho nedestruktivní účinky potvrzeny. Podobně jako to je s používáním záření o určité vlnové délce na mikrovlnkách, nebo mobilech. Myslím si ovšem, že lékař není fyzik a proto nemůže tvrdit na sto procent, že ultrazvukové vyšetření během těhotenství co 14 dní, nemá na maminku žádný vliv. Takže když to shrneme, našel se jeden blbeček s červeným diplomem, který chce doktorům zase kecat do toho co oni dělají určitě dobře. Ale musím říct, že já bych si to vyšetření ultrazvukem nechal udělat maximálně 2X za inkriminovaných 9 měsíců.
  • 
18.7.2002 0:32:53
Dobrý den,
také mne velmi zajímá, jak se rozvíjí projekt porodních domů. Slyšela jsem o něm před měsíci od známé, se kterou jsem ale od té doby bohužel ztratila kontakt. My čekáme miminko kolem poloviny března, velmi ráda bych rodila v klidném prostředí porodního domu.
Děkuji za případnou odpověď či radu, kam se obrátit.
Martina Vančáková
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 31 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.