| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

 Příspěvky 110 z 1823 [Dalších 1813 >>]
  • 
15.6.2023 8:17:46
555
  • 
25.5.2010 11:35:05
Dobrý den,opravdu jsem také slyšela, že pokud si člověk neprodělá neštovice v dětství,tak pokud je dostane v době dospívání,může to mít následky jako příušnice.Samozřejmě myslím u chlapců.U nás obvodní lékař, pokud nedostane dítě neštovice do 10let, doporučuje očkování,které dřív neexistovalo na plané neštovice.Samozřejmě pořád se zastává názor, že chytnout neštovice přirozeně je nejlepší, proto je vhodné až kolem 10.roku.
  • 
25.5.2010 11:12:38
Dobrý den,

asi už to pro Vás nebude aktuální, ale dcera byla na adenotomii (nosní mandle) před 14 dny v Praze v Modřanech na ORL, kde adenotomii provádějí za pomocí laseru a máme dobré zkušenosti. Strávili jsme tam max. 2 hodiny a dcerka nemá ze zákroku žádné trauma, ačkoliv je velmi vnímavá a citlivá. Nyní nám připravují autovakcínu. Tak jen doufám, že to zlepší její zdravotní stav. Celou zimu, vlastně i jaro, měla rýmu, pak kašel, 3 x začínající zánět středouší, bez teplot, ale nemohla do školky.
Tak kdyby jste chtěla kontakt, dejte vědět. Případně prosím napiště pokud jste již zákrok absolvovali, jaké jsou výsledky.

Děkuji, Lucka
  • 
24.5.2010 15:19:56
Je mi čerstvě 35 let a před rokem jsem porodila naprosto zdravá dvojčátka 3,890 a 2,990 kg. Mám z odběru plodové vody obavy a to nejen z důvodu možného potratu, ale také proto, že si nemohu dovolit, byť jeden jediný den, zůstat v klidu. Moje děti by se o sebe asi sami nepostaraly. Co dělat? Je opravdu nutné odběr podstoupit? děkuji za odpověď
  • 
24.5.2010 12:37:41
Dobrý den. Mám 6 týdenní dcerku a vzhledem k tomu,že nekojím,dávám dceři na doporučení Nutrilon HA,i když se u nás alergie nevyskytují.Prý do 3m je to pro miminka lepší jako prevence.Chci se zeptat zda je možné přejít na levnější variantu,třeba Sunar,Beba nebo Hami všechny tyto firmy mají mlíčka HA. Je mezi nimi nějaký velký rozdíl? Dále bych se chtěla zeptat jestli se musejí striktně dodržovat tabulky..kolik toho má miminko vypít a časový interval.. Malá v 6 týdnech vypije 120ml,ale po 1 a 1/2 hodině (někdy ,není to pravidlo)křičí a nezklidní ji nic,dudlík odmítá a malíček saje jako divá...takže po další 1/2 hodině dáváme dalších 30ml potom je klidnější a usne tohle je přes den.Večer po koupání dostane 120ml usíná kolem 8-9 hod. a vydrží spinkat až do 4 do rána... co si myslíte o UM s vyšším sytícím efektem..zkusit nebo ne? Porodní váha dcery byla 3780gr,týden po porodu 3550gr a nyní v 6týdnech 4700gr..nepřibírá nám moc? děkuji za odpověď
  • 
22.5.2010 22:24:45
Máme dvanáctiletou pravnučku, která chodí do 5.třídy základní školy. Její výsledky ve škole nás neuspokojují a ani nás nenechávají lhostejnými. Při domácím doučování pozorujeme, že probíranou látku celkem zná, ale s vyjadřovacími problémy ji vysvětluje. Při diktátech píše pomaleji,má chyby v psaní "i" a "y", ve slovech ji někdy scházejí písmenka, má problémy při psaní předložek a předpon. Při domácím přezkušování zná perfektně vyjmenovaná slova, desatero druhů slov, pády, rody a podobně. Ve škole své znalosti zcela neprokazuje a její průběžné hodnocení je velmi kolisavé. Nedomníváme se, že by za to mohla škola. Při častých pohovorech s její paní učitelkou jsme informování, že s ní nejsou potíže a i pravnučka má paní učitelku v oblibě. Máme ještě jeden poznatek. Protože neovládáme anglický jazyk, zabezpečil její otec ve druhém pololetí letošního školního roku doučování jednou týdně. Doučující nám několikrát sdělila, že je s přípravou Lucky velice spokojena, že plní všechna její zadání. Prosíme o radu, jak bychom ji mohli ještě více a účinněji pomoci. Domníváme se také, že našemi stálými požadavky, aby se u nás učila (jezdí k nám na víkend každých 14 dní) a našim častým prověřováním znalostí jejího učiva ji spíše od domácí samopřípravy odrazujeme. To samozřejmě není náš cíl. Z těchto důvodů se o radu obracíme na Vás a předem Vám co nejsrdečněji děkujeme. Kyselovi.
  • 
21.5.2010 7:14:20
Dobrý den,
dcera (14 let) prodělala v únoru černý kašel. Na kontrolních odběrech zjistili hodnotu ASLO 1300. Lékař říkal, že to nesouvisí s černým kašlem a doporučil Pendepon, který já zatím odmítám. Na diskuzích jsem četla, že to lidem nepomáhá, cítí se mnohem hůře, a co si budem namlouvat, je to další jed do těla. Zkouším alternativní léčbu (Metoda dr. Jonáše). Bude to běh na dlouhou trať, ale pevně věřím, že nám to pomůže.
Co jiná alternativní léčba ? Nemáte nějakou zkušenost ?
  • 
20.5.2010 18:20:46
http://www.rodina.cz/clanek6386.htm

Zrovna jsem dočetla článek na těchto stránkách o rodině, která realizovala podobný záměr jako máte vy
založili občanské sdružení, děti přibírali postupně, vzali si hypotéku na nový dům a oslovili sponzory...
  • 
20.5.2010 14:01:21
Dobrý den, mám stejný problém se svou 19ti měsíční dcerou. Miluje dědi a je štastná v jejich společnosti.Nicméně pokaždá někoho pokouše nebo štípne (často i zničeho nic) a já nevím jak jí to odnaučit. Často se setkávám i se zápornou reakcí rodičů, kteří dětem doporučují si s dcerou nehrát. Je to opravdu nepříjemné. Nic nepomáhá vysvětlování, bití, dokonce jsem jí to jednu dobu oplácela....
Prosím o nějakou radu!
Děkuji Katka
  • 
20.5.2010 13:06:22
Dobrý den,
dceři brali nosní mandli ze stejných důvodů ve 3 letech, lékaři mi řekli, že po ošetření laserem je podstatně menší pravděpodobnost dorůstání mandle. Nyní je dcera skoro rok po operaci, mandle jí nedorostla, sluch se jí zlepšil okamžitě po operaci. Pouze, když má rýmu, tak přechodně špatně slyší. Těch peněz za použití laseru při operaci rozhodně nelituju, operace proběhla ambulantně, ani kapka krve, perfektní přístup personálu a odpoledne už malá nevěděla, že na nějaké operaci byla. Rozhodně doporučuji.
 Příspěvky 110 z 1823 [Dalších 1813 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.