| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice s poliklinikou Mělník

 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]
Lefff
14.12.2012 23:02:20
S porodem a pobytem v mělnické porodnici v květnu 2012 mám tu nejlepší zkušenost. Měla jsem tři hlavní přání resp. požadavky při nekomplikovaném průběhu porodu a všechny byly splněny: Volný pohyb v 1. době porodní bez nutnosti monitoringu vleže, svobodná volba polohy při tlačení a nepřerušovaný kontakt s miminkem.
Po porodu jsem měla dceru na břiše, obě jsme si hověly pod jednou peřinou tělo na tělo (Později při poporodním vyšetření jí byla naměřena tělesná teplota 37,2°C - krásně jsme se hřály), v přítmí a soukromí. Prs si našla a přisála se, až sama chtěla, cca půlhodinu po narození. Po dvou hodinách přišel lékař, aby dcerku, zatímco jsem šla do sprchy, za přítomnosti manžela vyšetřil na vyhřívaném lůžku vedle porodního křesla. Celá akce trvala jen chvilinku, možná 2 - 3 minuty. Pak jsem si dceru oblékla, vložila do připraveného vozíku, poděkovala, rozloučila se a zamířila s ní na pokoj.

Personál byl vstřícný, milý a komunikativní. Paní primářka se mě přišla na pokoj zeptat, zda jsem byla s průběhem a s chováním personálu spokojena a zda byl dodržen mnou sepsaný seznam porodních přání ("porodní plán"). Co jsem v seznamu vynechala, na to se během poradny nebo po porodu zeptali - zda chci vitamín K. podat per os, nebo injekčně, nabídli manželovi, aby si dcerku sám podepsal, ptali se, zda si chci miminko sama obléci atd.).
Ráda vzpomínám na pohodové kontroly u MUDr. Svobodové, na perfektní komunikaci a skvělý odhad MUDr. Šenkýřové, na trpělivost a podporu MUDr. Hrabálkové při mém hledání té pravé porodní polohy, na andělsky trpělivou a masáží mi ulevující PA Čížkovou nebo na usměvavou a úžasnou laktační poradkyni Lenku Cimlerovou.
Po porodech v Podolí a na Bulovce, kdy jsem byla spokojená, byly porod a pobyt na Mělníku porodem a pobytem, jimiž jsem byla nadšená. Schválně jsem si nechala půlroční odstup pro hodnocení - a cítím to stejně jako krátce po porodu. Pokud bych kdy měla ještě rodit, jednoznačně bych opět volila Mělník.
Elíláma
18.9.2012 12:36:39
Nemám co vytknout. Profesionální přitom lidská péče. Lehce nepříjemné některé sestry když na ně někdo často zvoní (bolest symfýzy, je fakt, že na mě nebylo nic vidět), ale míň než v jakémkoliv jiném lůžkovém nemocničním zařízení, které jsem dosud viděla. Porod, podpora kojení, přístup k rodičce i návštěvám, vše úžasné. Totální propadák je jídlo 2x denně rohlíky s peklem na talíři (gothaj, taveňák, párek...).
Lenka, dvě děti
  • 
6.3.2012 22:27:07
Rodila jsem zde podruhé, po rekonstrukci je porodnice na Mělníku perfektní, lékařky výborné.
Mirka, Eliška 2 týdny
  • 
21.6.2011 11:58:12
Dobrý den, na Mělníku jsem před před 2 týdny porodila dceru a musím vyslovit jen samou chválu. Pokud budu tuto porodnici srovnávat s Bulovkou,kde jsem rodila prvního syna a byla jsem také spokojená, tak jednoznačně Mělník nemá konkurenci! Mělnická porodnice je po rekonstrukci moc hezká a pokoje jsou moderně a prakticky zařízeny, rovněž jsem uvítala,že jsou na pokoji jen 2 maminky. Porodní sály jsou moc pěkné a já se těšila, jak si užiju ten konfort samostatného WC a koupelny na sálku, ale můj překotný porod mi udělal čáru přes rozpočet a byla jsem moc ráda,že byl volný alespoň ten třetí sálek bez sociálky,kterou jsem stejně už nestihla ani využít :-) Personál počínaje lékaři,přes sestřičky, ošetřovatelky až po uklízečky je perfektní s profesionálním a milým přístupem. Pořád za mnou někdo z nich chodil a ptal se,zda něco nepotřebuji a ochotně pomohl. Můj velký dík patří především MUDr. Ščamborové a porodní asistence Kubíčkové, které vedly můj porod a moc mi pomohly svou podporou. Ale úžasné jsou i ostatní lékařky (MUDr. Sergejeva, MUDr.Petráková a další..) a sestřičky. Třetí dítko již neplánuji,ale moje volba by jinak byla jasná - zase Mělník !:-)
vendulka1111
21.3.2011 17:20:34
Dobrý den, porodnici v Mělníku mohu jen doporučit. Rodila jsem zde již třetího syna JENÍČKA 6.2.2011 všechny syny v této porodnici a mohu tudíž srovnávat i mezi jednotlivými hospitalizacemi. Pokoje včetně porodních sálů zde byli před rokem zmodernizovány a to taky přispívá k příjemnému pobytu a pohodlí a i možnost být na nadstartním pokoji. Můj poslední pobyt byl nejlepší a hlavně nejpříjemnější co se týká přístupu sestřiček i lékařů jak porodnice tak i novorozeneckého oddělení.~R^ Všichni byli velice příjemný, vstřícní a ochotný cokoliv vysvětlit a ukázat. Extra díky Mudr.HRABÁLKOVÉ a porodní asistence sestřičce TOMEČKOVÉ. Vendy s Jeníčkem ~g~
6.1.2011 14:34:52
Zdravím všechny - 18.12. jsem v Mělníku rodila podruhé a byla ještě více spokojená než poprvé. Celkový dojem při odchodu z porodnice byl jednoduše výborný.
Porod jsem měla vyvolávaný. Velmi jsem ocenila pobyt pouze v jediné "místnosti". Veškeré procedury před porodem i celá druhá doba porodní probíhaly v téže místnosti, kde jsem následně syna porodila. WC, sprcha, vše bylo k dispozici. Lůžko, na kterém jsem "trpěla" bylo polohovatelné, s báječně teplou dekou (měla jsem zimnici) a v závěrečné fázi jsem se jen "natočila" a rodilo se...V téže mísnosti došlo k ošetření syna po porodu a setrvala jsem zde dvě hodiny po porodu, než jsem se přemístila na pokoj.
Co se ve srovnání s dobou před 3,5 lety změnilo, je pediatrie. Všichni lékaři nesmírně vstřícní, kdykoliv připraveni podat informace (syn byl přidušený a hodně podchlazený...). Zásadní změna - zrušili flašky! Prvního syna jsem nekojila i proto, že jsme z porodnice odcházeli naučení na lahev Nutrilonu...Všechny sestřičky z dětského byly příjemné, ochotné, vstřícné.
Stejně tak příjemný byl přístup ze stran sestřiček z porodnického.
Musím přiznat, že i strava mi kupodivu vyhovovala a kromě polévky, která byla každý den ze stejného základu s různými obměnami, byla relativně pestrá a dostatečná co do množství...
Strávila jsem zde nakonec 9 dnů a celkový dojem z porodu v mělnické porodnici je výborný!
5.9.2010 10:37:37
Chci vam doporucit porodnici na Melniku, pred par dny jsem tu porodila sve druhe ditko a musim rict, ze i kdyz poprve jsem byla celkem spokojena, tentokrat je to jeste mnohem lepsi! Porodnice prosla rekonstrukci a trosku se tu zmenilo obsazeni novorozeneckeho oddeleni. Na poradny a monitory neni problem se domluvit dle vasich casovych moznosti, zadne dlouhe cekani a casto lze domluvit i s doktorem, ktery je vam sympaticky, zda by vas "prevzal do pece" a chodila jste jen k nemu. Pri porodu se zde bere vazne porodni plan, je mozno diskutovat o vetsine veci, ktere neohrozuji maminku nebo miminko. Na samotny porod mate k dispozici novy, luxusni porodni box se sprchou a WC, PA chodi kontrolovat a ptat se, zda neco nepotrebujete. Nikdo vas do niceho nenuti, pri monitorovani si vyberete pozici, ktera je vam prijemna. Po porodu vedle vas zkontroluji miminko a tady nastava jediny zadrhel, miminko vam daji, ale pak odnesou na nejakou dobu pryc, ale myslim, ze to lze domluvit i jinak, u nas to bylo opodstatnene, tudiz jsem se nebranila (ale predtim mi ji dali a nechali prilozit). Po dvou hodinach na sale vas PA doprovodi do sprchy a pak na pokoj, kam vam uz daji miminko na stalo (mne uz ho sem po dvou hodinach dali, i kdyz podminecne, ze ho prijdou za nejakou domu zmerit, vysli mi vstric). Zadne dokrmovani, nuceni vazeni a psani vseho, chteji to, ale nevyzaduji. Stejne kdyz jsem projevila prani jit s mimcem na strihani pupiku a brani krve, tak nebyl problem privezt vse na pokoj, kde to pan doktor udelal vse u mne, aby mi malou nebrali, urcite to neni standartni postup, maminky bezne nic nereknou a ditko daji, ale opravdu to nebyl problem, ani na mne nikdo spatne nekoukal. Odmitani koupani z duvodu starsi dcery atopika take nebylo problemem. Na cokoliv jsem se zeptala, dostala jsem odpoved a vysvetleni. Celkove mam z pece, porodu i oddeleni sestinedeli a novorozeneckeho velmi dobry pocit, snazi se mamince vyjit vstric i v pripade, ze to narusuje zabehnute postupy a nikdo neda najevo, ze byste ho nejak obtezovala. Opravdu tuto porodnici moc doporucuji. A jeste pridam odkaz na fotogalerii porodnice po rekonstrukci, ta taky stala za to :-) http://www.nspmelnik.cz/foto/fotogal.php?folder=gyn
Jiřka
  • 
18.3.2010 15:29:36
Úvodem musím napsat, že Mělník Všem maminkám jen doporučuju!!!!! Ležela jsem tu cca 14 dní z důvodu hrozícího předčasného porodu v době, kdy byla porodnice ještě zavřená, maminky ležely na gynekologii a přestože některé věci museli doktoři a sestřičky řešit provizorně, nenašel se jediný důvod, na co si stěžovat. Všichni doktoři byli milí, zejména oceňuju lidský přístup (paní dokotrka Hrabálková by měla dostat vyznamenání za trpělivost s pacientkama a za její úžasný milý přístup!) byli ochotní cokoliv vysvětlit a člověk měl pocit, že pro něj dělají maximum. Nově zrekonstruovaná porodnice se otevírala 20.2. v 18 hod a já bohužel začala rodit v 6 ráno. Po dlouhých dohadech se rozhodli převézt mě do Roudnice, že na Mělníku by to ještě nešlo. Byla jsem z toho dost vynervovaná, ale v Roudnici musím všechnu péči při porodu jen chválit, paní doktorka Procházková byla úžasná a porodní asistentka, která s ní měla službu taky. Vše proběhlo bez nejmenších problémů, na cokoliv jsem si postěžovala hned řešili, dostala jsem úžasnou injekci proti bolesti (snad se to jmenuje blok děložního hrdla?) a za cca 5 hodin byla dcera na světě. Bohužel, tady pozitiva končí. Nemůžu říct, že by snad některé sestřičky byly neochotné, ale porodnice byla přeplněná a tak nestíhaly a dcera dostala hned žloutenku, byla apatická, nesála a za celou dobu jen dvě sestřičky byly ochotné a pomáhaly mi s kojením, které jsem prostě s tím spícím dítětem nezvládala (jim patří můj dík, že mám vůbec mlíko) a bez ohledu na to, že jsem za celou dobu nenakojila vůbec nic, nás 4.den pustili - na Nutrilonu. Odjeli jsme po obědě a večer už byla dcera tak apatická, že ani nepolykala ze stříkačky a žlutá jak citron. Tady se vrací můj vděk doktorům na Mělníku, zejména novému panu primáři z novorozeneckého, který byl tak hodný, že nás sem přijal, dceru hned dali do boxu na fototerapii a mě celé 4 dny všechny sestřičky ochotně pomáhaly s kojením, takže jsem se nakonec rozkojila. Opravdu můžu jen chválit, přestože mě naprosto vypověděly službu nervy a celé 4 dny jsem jim tam probrečela, všichni byli úžasně milí, utěšovali mě a povzbuzovali a pan primář je opravdu úžasný, vždycky už jsem chtěla všechno vzdát a krmit a on mě dokázal povzbudit a uklidnit. Jen je vidět, že zřejmě ještě nění úplně sehraný se setřičkama, protože občas říkaly něco jiného než on, ale to se určitě brzo upraví. Takže Mělník vřele doporučuji!!! navíc po rekonstrukci je tam vše úžasné, moderní a skvěle zařízené.
lucie pokorná kridomi
28.12.2009 23:22:30
porodnici Mělník mužu doporučit všem maminkám mají skvělý přístup k maminkám já tam rodila obě moje holčičky...a byla jsem spokojená..
Amálka, 1 měsíc
  • 
3.11.2009 8:18:44
Před měsícem se mi v mělnické porodnici narodila dcera Amálka. Ráda bych touto cestou poděkovala všem, kteří se o nás starali, a to jak před porodem v přijímací ordinaci, tak na oddělení. Všichni byli moc milí, vstřícní a příjemní. Děkuji tak sestřičkám - porodním asistentkám, sestřičkám dětským a také všem lékařům. První dcera se mi narodila v jiné pražské porodnici, a tak mohu srovnávat. Mělnickou porodnici mohu jen doporučit. Třetí miminko už neplánuji, ale kdyby přecejen bylo, tak neváhám a opět zvolím tuto porodnici. Personálu porodnice přeji hodně spokojených maminek a zdravých miminek.
 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.