| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Parazitování dospělých dětí na rodičích?

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
Helena, tři dospělé děti
  • 
1.3.2014 13:59:40
Vy máte určitě hezký vztah s maminkou a navzájem si pomáháte. Tak by to mělo být. Parazitování je přece o něčem úplně jiném.
Helena, tři dospělé děti
  • 
28.2.2014 14:52:32
Pokud dítě parazituje na rodičích, vidím jednoznačně chybu na straně rodičů. Samozřejmě je možné soužití s rodiči v jednom domě nebo i v jednom bytě, ale každý přispívá svým dílem. V některých státech je dokonce úplně normální, že když přijede dítko na návštěvu k rodičům, tak jim přispěje na jídlo.
Ale živit dospělé děti - to je něco nenormálního.
Kočanská
24.2.2014 18:19:34
Ale to je dobře, že jste ráda, že žijete s maminkou v domě a navzájem si pomáháte. To se málokdy vidí - spíš chce každý bydlet sám a jak sama píšete, bydlení v jednom domě s rodiči se považuje za něco nemoderního.
Kočanská
24.2.2014 18:15:47
To jsem ráda, že se někdo ozval. Také mě to napadlo. Rodiče jsme tu od toho, abychom podali pomocnou ruku, když to děti potřebují. Já takové rodiče mám a musím potvrdit, že život s takovou velkou oporou v zádech je krásný. Všechno se lépe zvládá. Rodiče nevysávám, ale vím, že kdyžobčas potřebuji pomoc, tak mě neodmítnou. Samostatná jsem od 18 let.
Já chci být stejnou oporou jednou svým dětem a věřím, že i ony si budou chtít zkusit žít svůj život po svém, jako kdysi já.
MartinaNov (dva rošťáci
24.2.2014 16:07:15
ale ano, pokud pracující potomek rodičům přispěje na domácnost (i kdyby mu to maminka tajně spořila na budoucnost), přiloží ruku k dílu, popřípadě potomek, který nemůže najít práci by už mohl být schopen zastat rodiče v péči o domácnost, nákupy, prostě být užitečný!
Ale když si svou výplatu nechá pro sebe, mamina navaří,vypere, uklidí a bobánek se věnuje jen svým zájmům.... pak je chyba rozhodně v rodičích.
Ano, bydlení je drahé, proto jsem se se svým snoubencem stěhovala do podnájmu až když jsme na něj měli a taky jsme zažili hodně hubených časů. Dnes není problém jít bydlet do studentského bytu, kde se prostě dělí o náklady, v Praze běžné, v Ostravě taky, tak proč by to nemělo jít jinde.
Že je k tomu třeba trošku námahy a tolerance??? Vítejte v ŽIVOTĚ!!!!!
24.2.2014 16:02:25
To dusno a těsno beru jako nadsázku. Na tom, že dospělé děti bydlí u rodičů nemusí být nic špatného, když to všem vyhovuje. Ovšem pokud se děti finančně i jinak podílejí na chodu domácnosti. Problém není to, že děti bydlí u rodičů, ale když požadují full servis a na domácnost nepřispějí ani korunu. Kdyby to syn zkoušel, snad budu mít dost síly tohle nedopustit.
Šešule
23.2.2014 13:00:13
Já to nepochopila jako kritiku žití s rodiči~d~
Kdybych měla mluvit za sebe, tak obdivuju lidi, co praktikujou vícegenerační soužití v tom smyslu, že rodina spolupracuje. Když jsem byla malá, žili jsme tak a pro mě jako pro dítě to bylo super. Ale čím jsem starší, tím víc mi dochází, jak těžký je to pro dospělý.
Vlasta
  • 
23.2.2014 9:19:54
Ale to je přece něco úplně jiného :-). Myslím, že v rodinných domcích se tak nějak počítá s tím, že některé dítko zůstane bydlet s rodiči i v dospělosti. Vždyť co pak s domem, když ubývá sil...Pokud jsou v rodině dobré vztahy, má takové bydlení řadu výhod - mladí zastanou fyzicky náročnější práci, ti starší zase můžou pomoci svými zkušenostmi. Tohle není parazitismus, ale symbioza ;-).
Článek spíš poukazuje na případy potomků, kteří se do 30 let zasekli ve svém "dětském" pokoji, rodičům nepřispívají na domácnost ani nepomáhají, v podstatě se domů chodí jen vyspat a ještě po rodičích vyžadují dokonalý servis.
Irena2
22.2.2014 22:54:43
Tak nevím. Celý život žiju v rodném domě. Jsem nejmladší ze tří dětí, oba starší bratři odešli za rodinou a já zůstala s našima. Samozřejmě jsem přispívala na živobytí jakmile jsem měla po vyučení. A byla jsem ráda, když jsem se vrátila pozdě večer z práce, že mám co jíst, mám ve skříni čisé oblečení a je o mne postaráno. :-) Teď mám rodinu já, žijeme s maminkou pod jednou střechou, já vařím, peru samozřejmě i pro ni, obstarávám více méně zahradu, ona pro nás žehlí a pokud má chuť jde i na tu zahradu. Už jakou dobu přispívá na živobytí ona nám, a řekla bych, že ji těší, že pomalu opravujeme ten její i můj rodný dům.
Pokud si zrovna vyjímečně "lezem na nervy" máme možnost být odděleně (máme nevyhnutně společné jen WC a vchod do domu)
Jistěže vím, že jsou podobné články mířené na jinou skupinu lidí, ale nějak mě vždycky zamrzí, že je tak nemoderní žít s rodiči.
Jája
  • 
22.2.2014 9:59:50
Neomlouvej se, ono to bylo míněno obrazně. Já znám taky z okolí pár typů, pro které může být doma dusno, jak chce, ale oni jsou splachovací a klidně se nechají od rodičů živit, někdy jim i kradou věci a zpeněžují (třeba v hospodě za chlast nebo automaty). Když je rodiče vyrazí z baráku, pár týdnů počkají, pak udělají smutný kukuč a vlezou tam zas a zas se nechají živit. Takových rodičů je mi někdy líto, a fakt taky je, že to někdy ani není výchovou, protože ostatní děti jsou normální a postarají se o sebe i o svou rodinu. Asi se prostě někdy stane, že někdo je patologicky postižený, ale rodiče za to svou výchovou nemůžou. Pak je každá rada drahá.
 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.