| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náklady na školáky jsou vysoké...

 Příspěvky 110 z 160 [Dalších 150 >>]
Ďáblík
3.10.2013 11:40:43
vybíráním peněz za pracovní sešity a kopírování školy porušují zákon a rodiče je kupovat nemusí.
U nás maj taky děti plno sešitů, které ale učitelky vůbec nevyužijí.
Mě se tentoz působ výuky nelíbí, protože děti pak neumí vůbec psát, takže my je nekupujeme
Justýna
12.9.2013 11:50:39
Můžeš mi konkrétně napsat jaké soc.dávky romové pobírají?
Když pominu ženskou která pobírá rodičák cca 7200kč-3800kč bez ohledu na počet dětí v rodině. Přídavky to nevytrhnou a doplatek na bydlení taktéž ne.
Suma 16000kč je opravdová fikce.
Krom toho já tady psala o sš a ne o základních školách kde je povinná školní docházka.

XXL, a to 2x
  • 
11.9.2013 12:19:36
Justýno, jen doplňuji o snadnosti, s jakou přijdou Romové k podporám (obojí informace potvrzuje naše pozorování a zkušenosti):
osmec.cz/doc/priloha-koncepce.doc - škola, do které chodí hlavně Romové. Nesežena romského asistenta z řad Romů, protože za ty peníze, co mohou nabídnout, to Romové dělat nebudou. Je to hodně práce za málo peněz.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=789356 - Rom nepřijme práci za 16.000,- Kč, protože na dávkách dostane víc. Je 16.000,- Kč tak málo? Dělá za to ředa bílých, dokonce i někteří VŠ.
A jak vypadá vyučování v romské třídě, o tom si přečti tady: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/jake-to-je-byt-ucitelem-v-romske-skole-neuspel-jsem_192540.html . Podobně jsem to viděla i já, iluze si nedělám. Jak chceš tyto děti vzdělávat?
X_X
10.9.2013 10:23:26
Je to přesně o tom,že i vy diskutující hledáte důvody proč to nejde než způsoby jak to jít může... Pro stát je minimální zátěž,když zaplatí veškeré vybavení(pomůcky,učebnice,notebook,tablet,uniforma)všem dětem na ZŠ a SŠ.

ale hele, já třeba NEhledám důvody, proč to nejde... já spíš nechápu, proč by se to mělo zavádět ~d~ jako kdyby stát platil veškeré pomůcky a učebnice, OK, to by bylo fajn. i když tedy upřímně, když jsem se letos holce pokoušela zabalit deset let používanou učebnici angličtiny, tak jsem vážně uvažovala, jestli bych jí radši neměla za svoje peníze koupit její vlastní ~d~ ale takový tablet mi přijde jako naprostá zbytečnost a notebook je taky spíš nadstandard než nepostradatelnost a rozhodně nevidím důvod, proč o něm mluvit v souvislosti se základní školou. uniformu nechápu už vůbec, pořád nějak nemůžu najít ty její klady.

jinak dobře investované peníze do vzdělání rozhodně nevidím jako nákup uniforem (ty se vzdělaností nemají nic společného, to je jenom oblečení) nebo tabletů.
Kača
  • 
10.9.2013 8:23:22
Nevím,ale vypadá to,že většina z vás nemá ani ZŠ nebo chodila za školu,protože nedokážete pochopit ani jednoduchou větu.Pomahač hledal způsob jak to jde a protože v Česku o něj neměli zájem odjel jinam.Je to přesně o tom,že i vy diskutující hledáte důvody proč to nejde než způsoby jak to jít může.Lepší je pro vás plácat na Rodince nesmysly než zvednout zadek a něco dělat.Typicky česká vlastnost a slepice diskutují nejsou výjimkou.
Názor úspora pro rodiče v podobě uniforem a veškerého vybavení-pokud chodíte do práce platíte daně.Pokud platím státu daně,tak se ptám,že vám nevadí dát peníze ze svého a přitom už si nekontrolovat na co ty mé peníze jsou použity.Kolik z Vás zná náklady,které stát vydává na žáka?Pro stát je minimální zátěž,když zaplatí veškeré vybavení(pomůcky,učebnice,notebook,tablet,uniforma)všem dětem na ZŠ a SŠ.Vzdělanost národa se měří tím,kolik dobře investovaných peněz jde do vzdělání a výzkumu.Státu cpu tolik peněz z mých daní,že také od státu chci,aby mi to vracel v podobě vzdělání pro mé děti,kvalitního zdravotnictví.Pokud stát hospodaří s mými daněmi ve stylu zloděje,není důvod mu ty daně platit.
Kača
  • 
10.9.2013 8:08:58
Tohle zkus vysvětlit rodičům dětí,jež byly znásilněny ne zabity.Věř,že člověk který vleče dítě v uniformě ,které se brání je daleko nápadnější než člověk který vleče dítě v obyčejných hadrech a klidně tvrdí,že dítě je jeho.Stejně jako školní autobusy,které by lecos vyřešily.A stát na to peníze má.Zkus si opravdu pečlivě spočítat kompletní náklady na jeden rok dítěte na ZŠ.Podívej se na normativní náklady na žáka.A pak zkus kritizovat.
Veronika
  • 
10.9.2013 7:57:01
Ano,protože lidé si tam nezávidí.Tady to funguje ve stylu hurá sousedovi chcípla koza.Neustálé porovnávání a závist tady z lidí září.Život na vesnici je tu ve stylu,že je lepší,když o vás nikdo nic neví,protože když necháte nakouknout pod pokličku je problém.Nemáte nej vybavení,ale vše vkládáte do dětí a vaše děti dělají sport na mezinárodní úrovni jste kariéristé.Máte luxusně vybavený dům,nové auto,děti,které na školu kašlou(mizerně se učí) jste snobáci,jste VŠ(třeba 5 VŠ)-práci,která Vás baví,ale chodíte v hadrech ala popelnice,jste socka(to,že každý den zachraňujete lidské životy nikoho nezajímá).Prostě si vždycky něco najdou.Vzhledem k tomu,že jsem dlouhodobě žila v různých zemích,tak můžu za sebe říct,že typicky česká závist tam prostě není a ač vlastenec je pro mě čím dál tím těžší žít v tomto prostředí.
Justýna
6.9.2013 9:00:10
Můj syn do školy chodí,řekla bych že je už téměř přechozený ale co naplat když se v 17 letech rozhodl že chce dělat jinou školu.
Naštěstí, jak jsem už psala učebnice zapůjčují všem zdarma takže mi tím pádem odpadají velké výdaje.
Bohužel jak to bude mít v budoucnu se zaměstnáním si netroufám odhadnout.

Pokud vás trápí že hodně romů nemá ani vyuční list tak se snažte prosadit aby se posunula hranice povinné školní docházky.
Taky by nebylo na škodu pokud by ve školách zapůjčovali učebnice buď zdarma nebo jen za mírný poplatek.

Ve škole kterou navštěvuje můj syn toto problém není,proč to jinde nejde?

http://www.iss-sokolnice.cz/Studijni-obory/18-20-M01--Informacni-technologie/sc-5-sr-1-a-33/default.aspx
Justýna
6.9.2013 8:48:17
Jo táááááááááááááák !!!!~:-D
Tak nevím které názory jsou směšnější?

Ajlina
  • 
5.9.2013 12:26:22
Oni si to s námi vyměnit nechtějí? To by museli chodit do školy a pak pracovat, co?
Pokud se jim jejich situace nelíbí, co dělají pro to, aby byla jiná? Řvou na úřadech, aby dostali vyšší dávky? Nebo se snaží pracovat?
Byla jsem v Letech, tam byla zmínka o tom, že za 2.sv.války byla v koncentrácích zlikvidována romská inteligence. Pátrala jsem po tom, jaká inteligence to byla, co ti lidi dělali. Neodpovědělo mi ani muzeum romské kultury. Pardon, inteligence není člověk, co se s bídou naučil číst a psát, já si pod tím pojmem představuju něco docela jiného.
 Příspěvky 110 z 160 [Dalších 150 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.