| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Boty, botky, botičky

 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]
V
  • 
22.8.2009 19:20:33
K panu docentovi mě rodiče vozili v 80tých letech do Kolína z Prahy. Když se podívám na fotky svých nožiček coby dítěte, chce se mi brečet jak byly zkroucené ani pořádně chodit na nich nešlo. A tento pan doktor s velkým D mi nohy skoro narovnal, chodím a cizí člověk by na ulici nic nepoznal.
marina
  • 
10.5.2008 19:12:10
Tak tento obchod už zkrachoval. Ale speciálka na Kladně je, a seženete tam sandálky i v zimě - je u Sportovního gymnázia. Ale počítejte s velice nepříjemnou obsluhou.
Míša, syn 11m
  • 
14.1.2008 0:42:11
Můžu se zeptaz jak jste dopadla v té speciálce na dětskou obuv na Lukách? Můžete trochu víc popsat kde to je? Díky
Jana,dvoje dvojčata
  • 
26.5.2007 21:54:35
Předpokládám,že kojíš,takže zkus zvýšit přísun vápníku-každý večer ( v klidu,tzn. v noci,se nejlíp vstřebává)500mg.Někdy to takhle zlobí, pokud jsi v těhotenství víc přibrala- pro kostru je to záhul a dá ti to znát, někdy je to z únavy a nevyspání...Jen pro jistotu bych si nechala otestovat borreliózu, ta se projevuje hlavně bolestmi kloubů a v současnosti není vzácností. Jinak hodně odpočívat a zkus ten vápník, držím palce.
Monika, Máťa 0,5 roku
  • 
12.5.2007 9:02:50
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda měla některá z vás bolesti kloubů. Jsem půl roku po porodu a začali mě bolet klouby - loket, kolena , kotníky. Hlavně večer, do rána to přejde. Doktor říkal, že to může být následek porodu a že mám vydržet. Nemáte s tím některá zkušenost ?
Díky
M.
8.5.2007 19:37:22
Já měla pro syna 3 páry bot od Essi, nošené byly hodně a byla jsem s nimi opravdu spokojená. Ještě je mám odložené, takže jsem je zkoukla, a nikde žádná vada, ani propadnutí stélky pod patičkou, ani hrbolky. Rozhodně bych tuto značku nezavrhovala jako nekvalitní. Možná se jim "nepovedly" nekteré vzory nebo série, nevím... Stávat by se to, samozřejmě, ale nemělo, zvlášť u dětských bot...
7.5.2007 19:33:51
Já přesně nevím, jestli jsou nebo nejsou boty pro miminka nebezpečné,ale myslím si, že spíš vhodné nejsou. My jsme taky dostali dvoje botičky ještě pro mimino a Kubík je měl na sobě jednou, jen abychom udělali radost a pak už jsem mu je nedala. Taky si myslím, že když je to mimino, tak žádné boty nepotřebuje a vypadá to spíš divně, když nechodící malé mimčo má boty jako dospělý. Navíc se mu v tom hrozně potila nožička... No prostě podle mě to má účel jen okrasný a mě to k miminku nesedí. To má mít dupačky a chytat se za prstíky u nohy a ne mít boty, těch si užije v životě ještě dost.
DanKa Z.
7.5.2007 18:26:42
Další velmi dobrá speciálka na dětské boty je na Kladně v Nádražní ulici. Je to malý obchůdek, ale dobře zásobovaný s milým personálem (a dokonce i hračkami pro roztýlení dětiček znuděných nákupem). Např. doporučované sandálky pro nejmenší tam mají celý rok (narozdíl od Bati).
Když kupuji boty pro děti, začínám obvykle u Bati a když tam nejsem úspěšná, jedu s nimi na Kladno. U Bati se myslím výběr dětských bot za posledních 5 let zlepšil (před 3 roky mi řekli na jejich klientské lince, že "dětská obuv není jejich priorita"; teď už ve svém katalogu píšou, jak jim na malých zákaznících záleží ...). Posun tam je... Každopádně odkaz na tuto diskusi pošlu na infolinku Bati, třeba je to namotivuje ještě se zlepšit.
Pavlína 2, kluci
  • 
7.5.2007 16:28:36
Ahoj,
mám 2 syny, starší má vadu nohou - vbočené paty - a to i přesto, že jsme vždy kupoali certifikovanou obuv. Není pravda, že pevné kožené boty (vysoké přes kotníky) jsou do 2,5 let nevhodné. nám je naopak ortoped doporučil, aby se malému noha srovnala. Jaro - podzim má chodit v takto vysokých kožených botách, vysokých právě nad kotníky, aby se mu noha fixovala do správné polohy. V létě a na doma jedině pantofle , ne sandálky ani bačkorky, aby pracovaly svalíky na noze a musely se správně zpevnit. Naopak vysoké botičky by měli děti nosit co nejdéle, minimálně do 2 let věku ne-li do 3... čím déle, tím lépe. Samozřejmě musí být z kvalitního materiálu... Máme s tím dost velké problémy - syn nyní potřebuje už "30" a to je k nesehnání. Všude jsou tak max. do č. 26. Pátrala jsem tedy na internetu a zjistila jsem, že firma Fare nám vhodnou obuv zašle bez problémů na dobírku. Musím si dojít přeměřit nožičku do obchodu, připlatím si za dobírku a vzhledem k vadě mého syna je musím dát i speciálně podrazit, ale mám jistotu kvalitní obuvy. A od ortopeda máme pochvalu - nožičky se lepší... snad se nám je podaří zlepšit natolik, že se vyhneme i operaci. Proto mám ještě jedno doporučení, když si nejste jistí, zda vaše dítě má správně vyvinuté nožičky (naše dětská doktorka si vady nevšimla), dojděte si za dětským ortopedem, který vým určitě rád poradí :-)
S přáním spokojených nožiček, Pavlína
Klára +Mates 10m
  • 
7.5.2007 16:21:12
Kamarádka říkala, že chodí do speciálky jednu zastávku tram 22 nad Náměstím Míru, je to hned vedle té zastávky. My jsme to zatím nezkoušeli, mrňous zatím botky na chození nepotřebuje.
 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.