| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Boty, botky, botičky

 Celkem 31 názorů.
 Z. Škrabková, kluci 4 a 6 roků 
  • 

dětské bačkory 

(18.8.2000 9:28:00)
Při nákupu bot pro své dva syny se snažím vybírat podle ortopedických hledisek co nejlépe, ale ani v "normálních" obchodech se mi nedaří sehnat dobře padnoucí boty. Špatné zkušenosti mám i s bačkůrkami. Vím, že mají být o kousek větší pro volný pohyb prstů, ale když jsou jen o 0.5 cm delší, tak dětem padají z nohy. Nakonec kluci mají bačkory nejradši tehdy, když jim u těsných bačkor ve špičce prostřihnu otvor pro prsty - nepadají a ještě mají větrání.
 Sara (vdana, bez miminek) 
  • 

K autorovi 

(18.8.2000 15:48:35)
Autorem prispevku je lekar, ktery takrka zachranil memu manzelovi nohy. Narodil se s vrozenou vadou obou dolnich koncetin = pes equinovarus (lidove konska noha).
Nedostatek plodove vody v mamincine brisku zpusobil "prelezeni" vyvijejicich se nozicek. Pan doktor Smetana videl maleho H. tesne po porodu, uklidnil zoufalou maminku a staral se o nej az do jeho 25 let. Muj mazel prodelal celkem 11 operaci, ale chodi a relativne bez omezeni se pohybuje. Manzelova maminka povazuje pana doktora temer za Boha. A ja bych mu i timto chtela podekovat za dobrou praci, ktera pomohla memu manzelovi zit plnohodnotny zivot.
 V 
  • 

Re: K autorovi 

(22.8.2009 19:20:33)
K panu docentovi mě rodiče vozili v 80tých letech do Kolína z Prahy. Když se podívám na fotky svých nožiček coby dítěte, chce se mi brečet jak byly zkroucené ani pořádně chodit na nich nešlo. A tento pan doktor s velkým D mi nohy skoro narovnal, chodím a cizí člověk by na ulici nic nepoznal.
 Hanka 
  • 

nejsou... 

(22.8.2000 15:04:00)
Sehnat v běžící sezóně vyhovující sandály pro čtyřleté dítě - nemožné. Renomované obchody nabízely jen mizerné, rádoby moderní zbytky kolekcí... musela jsem vzít zavděk vietnamskými obchodníky, jejichž sandálky dcerku netlačily a představám o správné botě se blížily nejvíc, nicméně ideální nebyly. Znechutilo mne to.
 Gabi, dcera 2 roky 
  • 

Re: nejsou... 

(22.8.2000 21:12:51)
Pripojuji se k nazoru, ze sehnat pozadovany typ obuvy v urcitem cisle je v nekterych obdobich roku nemozne. A neni vubec otazka penez! Jiz nekolikrat jsem zazila nekolikatydenni maraton po Praze i mimo ni, na jehoz konci uz jsem koupila misto sandalku polobotky a naopak. (Zvlast u Bati uz jsem popularni.)
 Jana, syn 1,5 roku 
  • 

Re: nejsou... 

(28.8.2000 21:30:30)
Dávám oběma maminkám za pravdu.Sehnat pěkné a ročnímu období odpovídající kvalitní botičky to je opravdu výkon. Jarní nabídka zimních bot je na nic. A může být na nich třeba 70% sleva. Vybrat si v létě sandálky z nabídky obchodů je velmi těžké ( 1-2 druhy, nejlépe velmi pestré). Výrobci obuvi si stěžují, že čínské boty pro děti vytlačují jejich sortiment. Proboha jaký? A tak jsem na tom jako maminky v předchozích příspěvcích. Hledám a hledám...... Jana
 Míša, syn 3,5 
  • 

Re: Re: nejsou... 

(29.8.2000 14:29:15)
Jo, jo, nákup bot je taky moje noční můra. Na jaro - podzim už máme svůj osvědčený zdroj: Exico v pasáži Centra Černý Most. Jsou kožené, kotníkové, s gumovou podrážkou a na výběr ve spoustě barevných kombinací. Stojí sice 599,- Kč, ale za ty peníze dostane člověk opravdu kvalitu. Se sandálky je to větší problém. Loni mi koncem května u Bati řekli, že se ptám pozdě, sandálky prý byly v DUBNU. Jejich nákupčí jsou asi bezdětní, protože jinak by věděli, že odhadnout v dubnu, jak velkou nohu bude mít dítě v červenci, je úkol pro šamana.
 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: nejsou... 

(24.10.2003 13:56:10)
Tak nějak........:-) Je to děs!
 radina, syn 9m 
  • 

Re: kde koupit? 

(28.6.2004 23:28:30)
Může mi někdo poradit obchod s kvalitní dětskou obuví v Ostravě a okolí?
Díky moc všem bosým i obutým...
 Honza S. 


Dá se dobře nakoupit ! 

(12.7.2004 15:07:34)
Udělám trochu reklamy. Koupit kvalitní dětské botky není až tak nemožné. Na Kladně jsme objevili speciálku čistě jen na dětské botičky s velmi fundovanou a ochotnou obsluhou. Kdykoli se dají koupit prakticky jakékoli boty.
Na Baťu už jsem dávno zapoměl. Tam se dobré dětské boty asi sehnat nedají.
 Jana a Kuba 
  • 

Re: Dá se dobře nakoupit ! 

(28.7.2004 0:16:55)
Moc by mi pomohl typ, v jakém obchodě na Kladně se daji koupit detske boticky. Takový malý maraton po obchodech za ucelem sehnání boticek jsme absolvovali, ale nebyli jsme uspesni. Tak zatím chodi Kuba v backurkách.
 vodnice+8m.syn 
  • 

Re: Re: Pokusím se popsat cestu 

(5.11.2004 10:50:07)
Zdravím všechny koupěchtivé, obchod je mi znám a už sem ho byla také omrknout.
Když pojedete busem je to kousek od autobusového nadraží, dobrý orientační bod - ptejte se BONDYho, když půjdete tím směrem, jeto po leve straně ulice.
Autem z Prahy jedte k Baumaxu a pak dál po hlavní k autobusáku, je to tentokrat po pravé straně.
Úspěšný kup
 Leňucha 


Re: Dá se dobře nakoupit ! 

(30.9.2004 22:00:03)
Zdravím,také bych ráda věděla kde na Kladně je tento obchod?Někde v centru?
Vím o jednom v Lounech,je sice drahý ale plný jen dětských botiček všech velikostí,většinou s žirafkou.
 Alice, dvě děti 
  • 

Re: Re: Dá se dobře nakoupit ! 

(7.5.2007 10:14:55)
Dobrý den, na Kladně za Kauflandem je dětská obuv, mají botičky od firmy Fare, Santé.....Nikdy neodejdeme s prázdnou. Zaparkujete u Kauflandu a půjdete za něj, kde je dlouhý panelák s mnoha krámky v přízemí. Opravdu doporučuju!!!!
 marina 
  • 

Re: Dá se dobře nakoupit ! 

(10.5.2008 19:12:10)
Tak tento obchod už zkrachoval. Ale speciálka na Kladně je, a seženete tam sandálky i v zimě - je u Sportovního gymnázia. Ale počítejte s velice nepříjemnou obsluhou.
 Dáša, nastavající mamina 
  • 

Re: Ke článku: Boty, botky, botičky 

(22.8.2000 21:05:10)
Díky za článek o vhodné obuvi, jen mi připadá, že je v něm používáno příliš mnoho odborných termínů (ať už pro označení animálií a chorob či pro části obuvi) a že by to vyřešil jednoduchý náčrtek či nějaké obrázky.
 Carnae, Simon 04, Nela 06 


Re: Re: Ke článku: Boty, botky, botičky 

(21.2.2005 11:56:19)
http://www.detskaobuv.cz/

jsou tam i info na vyrobce a prodejce i teorie
 EJIKA 
  • 

ZKONTROLUJTE BOTY  

(7.6.2006 15:31:29)
Milé maminky,
mé dvě děti 2 a 4 roky donedávna nosily především botičk od ESSi. Ale v poslední době jsou boty této značky (především polobotky) velmi nekvalitní. Náhodou jsme po měsíci užívání sáhla do boty (do prostoru pro patu) mé dcerky (4 roky, spíš hubené holčičky). Bota byla pod patičkou ÚPLNĚ PROPADLÁ. Po MĚSÍCI NOŠENÍ!!! Zkontrolovala jsem stejným způsobem i polobotky, které nosila v zimě (cca 3 měsíce), a také byly všechny uvnitř propadlé, s mnoha hrbolky a nerovnostmi. Chudák dítě. Tak už chápu, proč si stěžovala, že jí bolí nohy ... Dnes jsem to říkala sestře, její dcerka má také zánovní polobotky Essi, a také zjistila, že je má prošláplé s velkými hrboly pod patičkou .. Už jí je dávat nebude. Já jsem dcerce do bot koupila korkové vložkyna vyrovnání. V prodejně na Lužinách říkali, že by to poslali do dílny. Ale to by jsme si na dobu opravy měli koupit zase nové boty? Tak pokud máte BOTY Essi (i celkem nové, my jsme je měli vždy nové), ZKONTROLUJTE, ZDA I VAŠE DÍTĚ NEMÁ BOTY PROŠLÁPLÉ POD PATOU - POHMATEM... ONO TO VIDĚT NENÍ, A TAK SI MAMINKY STĚŽUJÍ TŘEBA NA OŠLAPANÉ PODRÁŽKY, ALE DALEKO VĚTŠÍ PROBLÉM (ZPŮSOBUJÍCÍ DÍTĚTI BOLEST PŘI CHŮZI) NEVIDÍ ..
 Lída+2 


Re: ZKONTROLUJTE BOTY  

(8.6.2006 18:00:41)
Tak jsem okamžitě zkontolovala oboje zakoupené botky synům a oboje nemají "NIC Z TOHO CO POPISUJEŠ"....
mám tu zeleno ozanžový kotníkový č. 30 a pak rezavý vzhledově velmi moderní a též žádná závada..č. 34.
Synové je nosí rádi a na bolest nohou si nestěžují.
Nedávno jsem byla u BAti pro něco na ven a starší tam vykládal prodavačce jak se mu v nich dobře chodí...

Fakt mě to zarazilo.Co píšeš.
My od nich máme první pár. Doteď jsme nakupovali v EXICU,ale zrušili nám výrobu.:-(((((((((((((
k velké škodě.
 walluska 


Re: Re: ZKONTROLUJTE BOTY  

(8.5.2007 19:37:22)
Já měla pro syna 3 páry bot od Essi, nošené byly hodně a byla jsem s nimi opravdu spokojená. Ještě je mám odložené, takže jsem je zkoukla, a nikde žádná vada, ani propadnutí stélky pod patičkou, ani hrbolky. Rozhodně bych tuto značku nezavrhovala jako nekvalitní. Možná se jim "nepovedly" nekteré vzory nebo série, nevím... Stávat by se to, samozřejmě, ale nemělo, zvlášť u dětských bot...
 Helena 
  • 

Re: ZKONTROLUJTE BOTY  

(4.8.2006 22:08:27)
Právě jsem si s hrůzou přečetla váš příspěvek a vzhledem k tomu že i já většinu botiček kupuji od firmy Essi tak jsem šla ihned botičky zkontrolovat.Bohužel vám musím dát zapravdu.Botičky mají na chodidle v oblasti patiček nepříjemné hrbolky.Zítra je půjdu okamžitě reklamovat a jsem silně znechucena když u botiček za 700kč musím hlídat zda si má holčička nezmrzačí nohy.Maminky mějte se napozoru!Já si rozhodně rozmyslím jestli si od této firmy další jiné boty zakoupím. Krásný den a zdravé nožky vám a vašim drobečkům přeje Helena
 Viki ,holčička 18měsíců 
  • 

ploché nožičky 

(15.2.2007 0:16:19)
Před pár dny jsem byla s malou u doktorky a ta mi řekla,že má ploché nohy.Máme počkat,jak to bude vypadat ve dvou letech.Vím,že dcerka má velmi úzkou nožičku,tak už jsem se sháněla po obchodu,kde profesionálně změří nožičku i na šířku.Bohužel bez úspěchu.Všude na mne koukali jako na zjevení,co to vůbec chci.V mnoha obchodech mi řekli,že botičky jsou na šířku skoro stejné a pokud v nich má dcerka plave,tak mám prostě smůlu.Chci udělat vše proto,aby se mé holčičce nožičky srovnaly.Obracím se na všechny,kdo mohou poradit.Je nějaký specializovaný obhod s dětskou obuví,kde mi nebudou považovat za blázna,když je požádám o změření i šířky a prodání obuvi která malé opravdu sedne.Předem moc děkuji za pomoc!!!
 Adriana, syn Vojta 2 roky 
  • 

boty pro kluky 

(7.5.2007 7:16:53)
milé maminky, musím vám dát za pravdu, že sehnat dětské botičky je opravdu pěkná fuška a že člověku to zabere spoustu času a běhání, než vůbec něco sežene. Pak nastává otázka, zda pracně vyštourané botičky jsou opravdu pro dítě ty "nej". Já se přidávám ještě s jedním zjištěním (aspoň u nás v menším městě), že obchody přetékají růžovýma botkama a sehnat něco jen a jen na kluky je problém. Vybírám z 2 nebo 3 párů a mlsně přehlížím ty sladké růžovky pro holčičky. Sakra, já si svého chlapečka strojím, jezdím pro oblečení kam se dá a tak k tomu chci taky odpovídající botičky. Hlavně u Bati, kde mi řeknou, že sandály už nebudou, ať si vyberu teď! Ten jejich přístup mě zaráží a když tam maj 3 týdny vytáhnutý zbytky z minulýho roku, který já bezpečně poznám, je to spíš k smíchu. Boj ale nevzdávám a jdu proštudovat ty www stránky tady zmíněné a pro "zdravé" a parádní boty si prostě dojedu na konec republiky!!!
 Klára +Mates 10m 
  • 

Re: boty pro kluky 

(7.5.2007 16:21:12)
Kamarádka říkala, že chodí do speciálky jednu zastávku tram 22 nad Náměstím Míru, je to hned vedle té zastávky. My jsme to zatím nezkoušeli, mrňous zatím botky na chození nepotřebuje.
 Hanka, syn 18mes. 
  • 

spedialka na Lukach, P5 

(7.5.2007 9:11:54)
Na Praze 13, kousek od stanice Luka, je maly obchudek pouze s detskou obuvi. Videla jsem tam spousta sandalku, ale teprve dnes vyrazime nejake synovi poridit, takze zatim nemuzu posoudit uroven obsluhy a nabidky. Zkuste i tam, pokud to mate v dosahu.
 Míša, syn 11m 
  • 

Re: spedialka na Lukach, P5 

(14.1.2008 0:42:11)
Můžu se zeptaz jak jste dopadla v té speciálce na dětskou obuv na Lukách? Můžete trochu víc popsat kde to je? Díky
 Olga Spálovská 


Botky pro "nechodce" 

(7.5.2007 10:10:58)
Ahoj! Mám dotaz. Může mi někdo napsat, jestli ještě nechodícímu miminu vadí botky? Tchýně je našemu šestiměsíčnímu Vítkovi kupuje pořád a je hrozně uražená, že je nechceme nosit. Bojím se, abych mu nepoškodila nožičku nesprávným držením. Nejedná se o nějaké vlněné capáčky, ale o skutečné botičky - s tvrdou podrážkou a klasickým vrškem. Díky za radu.
 Markéta 
  • 

Re: Botky pro "nechodce" 

(7.5.2007 10:38:00)
o tom se tu zrovna minuly tyden diskutovalo. v clanku Tajemství chůze, jeste je na hlavni strane. predevsim v diskuzi k tomu najdes hodne. vsichni rozumni se tam shodli na tom, ze pevne kozene boty, predevsim pres kotniky, jsou pro dite cca do 2,5 let naprosto nevhodne!!! doporuc tchyni, at se radsi poohledne po peknych ponozkach s protiskluzovou "podrazkou". na boty je jeste opravdu dost casu.
 Pavlína 2, kluci 
  • 

Re: Re: Botky pro "nechodce" 

(7.5.2007 16:28:36)
Ahoj,
mám 2 syny, starší má vadu nohou - vbočené paty - a to i přesto, že jsme vždy kupoali certifikovanou obuv. Není pravda, že pevné kožené boty (vysoké přes kotníky) jsou do 2,5 let nevhodné. nám je naopak ortoped doporučil, aby se malému noha srovnala. Jaro - podzim má chodit v takto vysokých kožených botách, vysokých právě nad kotníky, aby se mu noha fixovala do správné polohy. V létě a na doma jedině pantofle , ne sandálky ani bačkorky, aby pracovaly svalíky na noze a musely se správně zpevnit. Naopak vysoké botičky by měli děti nosit co nejdéle, minimálně do 2 let věku ne-li do 3... čím déle, tím lépe. Samozřejmě musí být z kvalitního materiálu... Máme s tím dost velké problémy - syn nyní potřebuje už "30" a to je k nesehnání. Všude jsou tak max. do č. 26. Pátrala jsem tedy na internetu a zjistila jsem, že firma Fare nám vhodnou obuv zašle bez problémů na dobírku. Musím si dojít přeměřit nožičku do obchodu, připlatím si za dobírku a vzhledem k vadě mého syna je musím dát i speciálně podrazit, ale mám jistotu kvalitní obuvy. A od ortopeda máme pochvalu - nožičky se lepší... snad se nám je podaří zlepšit natolik, že se vyhneme i operaci. Proto mám ještě jedno doporučení, když si nejste jistí, zda vaše dítě má správně vyvinuté nožičky (naše dětská doktorka si vady nevšimla), dojděte si za dětským ortopedem, který vým určitě rád poradí :-)
S přáním spokojených nožiček, Pavlína
 JitkaM 


Re: Botky pro "nechodce" 

(7.5.2007 19:33:51)
Já přesně nevím, jestli jsou nebo nejsou boty pro miminka nebezpečné,ale myslím si, že spíš vhodné nejsou. My jsme taky dostali dvoje botičky ještě pro mimino a Kubík je měl na sobě jednou, jen abychom udělali radost a pak už jsem mu je nedala. Taky si myslím, že když je to mimino, tak žádné boty nepotřebuje a vypadá to spíš divně, když nechodící malé mimčo má boty jako dospělý. Navíc se mu v tom hrozně potila nožička... No prostě podle mě to má účel jen okrasný a mě to k miminku nesedí. To má mít dupačky a chytat se za prstíky u nohy a ne mít boty, těch si užije v životě ještě dost.
 DanKa Z. 


Speciálka na Kladně, Baťa 

(7.5.2007 18:26:42)
Další velmi dobrá speciálka na dětské boty je na Kladně v Nádražní ulici. Je to malý obchůdek, ale dobře zásobovaný s milým personálem (a dokonce i hračkami pro roztýlení dětiček znuděných nákupem). Např. doporučované sandálky pro nejmenší tam mají celý rok (narozdíl od Bati).
Když kupuji boty pro děti, začínám obvykle u Bati a když tam nejsem úspěšná, jedu s nimi na Kladno. U Bati se myslím výběr dětských bot za posledních 5 let zlepšil (před 3 roky mi řekli na jejich klientské lince, že "dětská obuv není jejich priorita"; teď už ve svém katalogu píšou, jak jim na malých zákaznících záleží ...). Posun tam je... Každopádně odkaz na tuto diskusi pošlu na infolinku Bati, třeba je to namotivuje ještě se zlepšit.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.