| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Koktavé dítě v mateřské škole

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
Olina dcera 12
11.9.2011 10:32:21
souhlasím s vámi, klidný přístup je dobrý - děti pořád napodobují dospělé:) s dcerou jsem navštěvovala logopeda, dcera trpěla nesprávnou výslovností nikoli vadnou výslovností (http://www.jdemedoskoly.cz/temata/aktivity/spravnavyslovnost.asp), za pár sezení bylo vše v pořádku:)
Manka, 1 syn
  • 
28.4.2011 14:30:27
Přesně tak :-)
Mája
23.3.2011 17:04:54
Dobry den moje 4,5leta dcera pořádně nemluví kolikrat ji není vůbec rozumět.Můžete mi poradit.Děkuji už sinevím rady už jsme byli u dvou logopedek ale ani sjednou jsem nebyla zpokojena stale oddalovali schůzky.~a~
Petra, syn 9let
  • 
13.3.2011 23:10:36
Syn koktá taky, 9let, asi od 4,5 let......u nás pravděpodobně genetika (můj děda měl problémy a i bratr).....žádný trauma neprodělal :-(
Jinak chodíme na logogpedii, nastudováno hory příruček......je to opravdu jenom o tom, zda chce nebo ne......Jsou dny, kdy je úplně bez problémů a může mít zvýšené nároky ve škole a dny, kdy si myslím, že neřekne ani jednu souvislou větu....
Manka, 1 syn
  • 
1.3.2011 14:29:35
Díky, to mé mluvení se snažím zklidňovat (a řekla bych, že po narození syna jsem se fakt snažila), ale občas mi to holt ujede. Manžel zase občas "rejpne", ač se mu to snažím vysvětlit, že to nemá dělat. Naštěstí syn je v pohodě, nic moc si z toho nedělá, jde si i sám něco koupit k pultu, takže mluvit se nestydí (měl takové tendence dřív - řekni to za mě). Je fakt, že od té první třídy se zlepšil, tak doufám, že to bude aspoň jako u Tomia Okamury - ten údajně koktal do 20 let a teď dobrý. I když na té řeči je znát, že není úplně "normální" ale aspoň něco.
1.3.2011 1:42:08
Já ani přesně nevím, mám nějak v podvědomí, že vitamíny skupiny B pomáhají na nervy (nejspíš díky tomu, že čtu vždycky pečlivě příbalové letáky). Je to podobné, jako když na migrénu doplňuju hořčík~;) Podotýkám, že léky doma užíváme minimálně, to béčko mě prostě nějak napadlo a příbalové letáky ani lékárnice mi můj nápad nevyvrátily~t~
26.2.2011 19:33:10
Bellinko, ty máš dítě s problémem koktání a zmíněný pan léčitel vám pomohl?
26.2.2011 12:29:48
Koktavym detem pomuze ucinne pan Dobes- lecitel.
8
24.2.2011 3:02:37
U dcerky se objevilo vyrazne koktani ve trech letech po traumatu - prepadla na ni skrinka...prvni dny koktala hodne, nemohla dokoncit vety...Zkusili jsme homeopatika, ta castecne pomohla, po navratu do skolky se to vsak vratilo...Dnes po roce a pul je ve stadiu, ze z devadesati procent nekokta, jinak zakokta nekolik slabik na zacatku vety. Jedine co nam pomohlo byl clanek na internetu - je dlouhy, je v anglictine, ale v zasade vystihuje to, ze zadne dite nekokta, kdyz mluvi nahlas, krici, zpiva nebo septa. A ze vlastne koktavost vznika kdyz signal z mozku pri reci je utlumen v hlasivkach / casto pri nastupu do skolky nebo v rodine deti slysi / nemluv tak hlasite, nekric...a snazi se ztlumit. U nasi dcerky opravdu pomohlo, kdyz zhruba mesic kdyz mluvila, jsme ji prosili, at mluvi nahlas, ze ji neslysime. Jakmile si zvykla na to, ze v podstate kricela a odbourala zlozvyk koktavosti, tak ji koktavost vymizela... Vraci se zpatky ve chvilich podvedomeho stresu.
ten clanek tady
http://www.audiblox2000.com/more06.htm
24.2.2011 2:11:18
Neřekla bych, že je rychlá řeč daná geneticky, myslím si spíš, že to dítě oposlouchá (soudím podle sebe, taky mluvím rychle~;)).
Mladší dítě (2,5 roku) taky začalo kolem 2 let koktat (mluví jinak krásně ve větách cca od 1,5 roku), pak to přešlo, teď se to vrací znovu - totéž má starší syn (5,5 roku) s tikem (třepe rukama). Zajímavé je, že oběma se tyto problémy objevily současně, tuším tedy, že chyba je možná ve mně. Před 1/2 rokem mi (resp. jim) pomohlo zklidnění mě samotné a vitamín B. Teď se mi zklidnění zatím moc nedaří a vitamín jsem jima taky ještě nedala.
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.