| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Muži, nechte ženy rodit!

 Příspěvky 110 z 344 [Dalších 334 >>]
21.12.2010 14:22:59
Mně taky.~t~
Elíláma
17.12.2010 10:02:42
Vidíte, berete to prakticky, věcně, funkčně, a máte pravdu. já u porodu nepotřebovala napít, svačit, nic podat, ani pro kontrolu personálu (většinu doby jsem stejně byla sama) ale to, že tam můj milý byl pro mě byla obrovská opora, nechodili jsme na žádné kurzy a stejně tam do mě hučel, jak mám dýchat a že kontrakce už přejde a mě to tak pomáhalo! (kupodivu, normálně bych mu asi jednu lípla za to, jak dělá chytrýho) Dalo by se říct, že jsme se porodem vzájemně provedli, dokonce prý i tlačil se mnou :-D a to pro mě bylo Něco.

Dříve nebývali manželé u porodu, pravda, ale byla tam nejbližší osoba - matka. Od té doby, co se společnost změnila a místo nejbližší osoby převzali partneři, chápu i tento posun ohledně porodu, jako naprosto přirozený. Prostě u porodu s námi byla vždy naše nejbližší osoba...
Elíláma
17.12.2010 9:55:20
S první větou souhlasím, jinak bych jen dodala, největší šance, že se nic nestane je, že u porodu nebude matka, před porodem jsem měla docela chuť k svému porodu nejít a poslat jen tatínka ~t~
malý mě u porodu tak natrhl všude možně (přičemž jsem u porodu měla volnost, nebylo to lékařským postupem, celou dobu porodu jsem chodila), sama bych se doma nezašila, při mém porodu museli mou mamku říznout, šprajcla jsem se napříč, bylo za pět minut pozdě, mamku museli resuscitovat, moje ségra se narodila v 7. měsíci, bez akutní nemocniční péče by nejspíš umřela. Proto jsem proti domácím porodům. Ale je fakt, že v nemocnici jsou sto let za opicema s tím, že považují psychiku matky za nějaký přebytečný novotvar, který by se k porodu neměl ani přiblížit ~:(
Lusika, 2děti
  • 
13.12.2010 20:05:48
U druhého porodu jsem manžela nechtěla a přesně jsem vyslechla "nepřiprav mě o zážitek". Chtěla jsem jen PA, nejlépe jen ženy.
Každá jsme jiná. Eva
Binturongg
13.12.2010 9:08:45
No, zkrátka bych to shrnula jako fakt, že porod je riziko vždy a v každém případě, at probíhá v roští, v jeskyni, v porodním domě nebo na přesvíceném sále - je na každé z nás, co zvolí, ale souhlasím s Petrou Neomi - sama se domnívám, že kdyby byl bezsásahový porod tak úžasný a bezpečný, asi by zaznamenal větší boom než 1% rodiček ročně (a vskutku by tomu nepřekážely zákony ani to, že se o tom moc nemluví...) ~d~

A na závěr - pro alternativní přítelkyně přírodna - co by asi dala velká část našich předkyň, kterým nic jiného než si porod "užívat" doma nezbývalo, kdyby tehdy existovaly porodnice s těma nepřírodníma tujtaxlama a zásahama - možná by ten porod leckterá i přežila, stejně jako to dítě... ~d~
Petra Neomi
  • 
13.12.2010 2:03:49
A nebo taky ne. Ani feny, které mají porod, co do velikosti plodu a výhodnosti postavení pánve mnohem snazší, vždycky neporodí ok. Prostě, pokud by porody bez zásahu byly ve velké většině bezproblémové, nikdo by se do toho nemontoval, ale ono to tak úplně není.
Petra Neomi
  • 
13.12.2010 1:57:04
No, asi by mi podala vodu a pak rubáš :D
Petra Neomi
  • 
13.12.2010 1:54:34
Tak mě tedy naopak řekli, ať tatínka nevolám, že tam bude stejně na hovno :D Tedy, ne přesně těmito slovy. A císaře mi dělala ženská.
MarkétaP + 4 dcerky
12.12.2010 21:18:08
Omlouvám se za překlepy.
MarkétaP + 4 dcerky
12.12.2010 21:17:29
Binturong, ale ono ti to fakt nikdo nebere. Psala jsem to do té pitomě smazané diskuse dnes ráno, ještě to nezmizelo ze serveru úplně, tak to klidně okopíruju:

A ještě dodám, že jsou zcela jistě ženy, kterým pocit bezpečí dodává naopak přítomnost lékaře a spousta pípajících přístrojů za zády, a jiné nejlépe porodí sekcí na přání, zatímco kdyby je někdo donutil do vaginálného porodu, jejich psychika jej stejně nepustí a dítě může proto porodem poškozeno. Všechny tyto volby po zvážení rizik (nedostupnosti rychlé vyšší péče x riziko komplikací z rutinních zásahů, případně nosokomiálních infekcí x riziko velké břišní operace včetně zvýšeného rizika ůmrtí matky) jsou legitimní a měly by být systémem respektovány a umožněny.

Před tím jsem zniňovala, jakí rizika naopak přinášejá ty rutiní zásahy (rutinní, zejména brzké prasknutí plodové vody, urychlování oxytocinem, obojí prokazatelně zvyšuje riziko porodnických operací a hypoxie dítěte, přístup k placentě riziko vyššího krvácení, operace zase riziko embolie a ůmrtí matky ...)

Tvoje volba je při informovanosti o výhodách a rizicích stejně validní jako jakákoli jiná informovaná volba. Důsledky si, ať jsou jakékoli, stejně neseme samy.
 Příspěvky 110 z 344 [Dalších 334 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.