| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Muži, nechte ženy rodit!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 344 [Dalších 324 >>]
Binturongg
12.12.2010 20:55:44
Markéta - to je snad jedno, kdy se to stalo, ne?

Ale Tvé filosofii rozumím - stát se může cokoli a kdekoli, pochybuje pak každá.

Za mou osobu - nechápu, proč takto riskovat život a zdraví svého dítěte i vlastní - to snad radši vydržím těch pár dní s nepříjemným personálem asi mi to za to prostě stojí - nemyslím na sebe a na to, abych si to "užila" - chci co nejvíc zvýšit šanci na zdravé dítě... ~d~

I kdyby mě napumpovali oxytocinem, Dolsinem a nastřihli mě až ke krku, pořád mám v porodnici větší pocit jistoty.
MarkétaP + 4 dcerky
12.12.2010 19:56:24
aha, asi se dívala na zprávy. To se ale nestalo dnes.
MarkétaP + 4 dcerky
12.12.2010 19:45:43
Binturong, nechci být necitlivá, ale pochybuje asi každá máma, které zemřelo nebo po nějaké kritické situaci zůstalo těžce postižené dítě.

Kde ses to dočetla?
Binturongg
12.12.2010 19:14:12
Což mi právě potvrdily zprávy o zpackaném domácím porodu.
Domarodky namítnou, že se to mohlo stát i v porodnici, ale ta máma, kdykoli se podívá na své dnes narozené dítě, bude stále pochybovat... ~n~
Binturongg
12.12.2010 18:39:47
maw - asi jsem obklopená jiným druhem ženských, ale ještě jsem se nesetkala s nikým, kdo by si porod užíval a byl u toho spokojený.

Beru to zpětně - to ano, mozek vytěsní to hnusné a pak chápu, že zbyde jen zážitek z porodu doma, nicméně za těchto okolností:(cituji Tebe)

pokud žena rodí v jakémkoli pro ni bezpečném prostředí, nepotřebuje v podstatě nikoho, porodí bez problému. Hodí se někdo, kdo podá vodu, nebo, pokud nemá zkušenost, ji třeba sleduje/pomůže. Role PA či jiné pomocnice je pasivní.

bych zešílela hrůzou i ve vlastní posteli ~;)
12.12.2010 18:29:31
Se vším souhlas, ty Tvoje další reakce jsem pak četla později, jsou níž. Reagovala jsem, jak jsem četla, než až potom. Tak se nezlob, že jsem to pochopila nějak jinak, zcela se shodnem.

Přírodní ženy - to jsem psala pak zas níže já, že rodí samy nebo s jinou ženou. ;-) Vím vím.

Tak o čem budem diskutovat teď? ~;)

Zdravím!
Renata
  • 
12.12.2010 18:07:17
Maw, prakticky totéž jsem tu psala v mnoha příspěvcích, akorát jsem neměla čas vzít to tak zeširoka, autorce jsem vytkla minimálně na dvou místech, že výrok Odenta spojuje s porodnicí, což je nesmysl. Nemám čas tu zpětně dohledat, jestli máš čas ty, pročti moje reakce, je tam skoro všechno.

K té přítomnosti partnera, on tam dříve NEBÝVAL - tedy v tom dnešním slova smyslu, jako přihlížeč samotného porodu, a to je přesně to, co Odent zmínil jako rušivý moment. Partner v domácnosti, kde se rodí, je vhodně zaměstnán a poučen, že má být stranou, k dispozici a nerušit, když to řeknu krátce. Zejména momenty po porodu dítěte mají být naprosto nerušené, jen matka-dítě, což přítomnost muže ruší velmi, oční kontakt se narušuje, ergo stahování dělohy se narušuje, ergo tvorba mléka se narušuje... Toto všechno uváděl a dá se to pochopit. Chápu to i tak, že nejde o žádné vyhánění muže od zážitku porodu, pouze o vymezení prostoru a pozornosti, což u většiny mimo porodnici rodících párů není nic tak nepochopitelného nebo nepřijatelného. Ještě pro jistotu jednou říkám, že se vůbec nejednalo o porod v porodnici a tam já pokládám partnera za přínosný faktor, viz všechny moje příspěvky výše.
Teď poznámka čistě ze zajímavosti, prakticky žádná dostupná informace o porodech přírodních žen o přítomnosti muže přímo u porodu nemluví. Často dokonce naopak ženy rodí zcela samy, i bez přítomnosti jiné ženy. Každému vždycky šlo primárně o přežití a zdraví, tudíž to pokládám za zajímavé.
12.12.2010 17:48:23
Jenomže můj manžel si třeba neporadí s přehozením pupeční šňůry přes hlavičku, porodní bába ano.
12.12.2010 17:47:38
Teď jste si to holky myslím rozkryly. :-)
12.12.2010 17:45:36
Zubaře, který mi vytrhne zub bez mého souhlasu snad okamžitě zažaluju.
Já vím, jaké mám zuby, vím, co pociťuju, vím, jak mě bolí kaz, vím, jak bolí zub, který vbrzku půjde ven. Takže co se bude dělat, rozhoduju já. On dává návrh.

Podobně - mám zub - nic mu není - ale mě často bolí.
Zubař radí - nechat být co nejdýl - já s tím souhlasím, protože jediná další možnost je nerv pryč, tzn. smrt zubu. Čili dokud to mě - zcela subjektivně - nebude ztrpčovat život tak, že budu chtít zub nechat usmrtit, nic se dělat nebude. Někdo jiný by si nerv nechal vytrhnout hned, a zubař by to udělal, protože ta subj. problémy posoudit nemůže. Přístup k věci máme každý jiný a práh bolesti taky.
V okamžiku, kdy zubař místo plomby bude zub trhat, už mě nikdy neuvidí.
Světe div se, nějak se nepletu mezi tím, co chci ještě spravovat a co chci trhat. Kupodivu se se zubařem vždycky shodnem - ale my spolu komunikujeme.
Pasivní přístup, že on mi jako bude něco v puse dělat, neřekne co, já se pak budu divit, že "toto jsem nechtěla", to neexistuje.
Přeju Ti, ať to nikdy nezažiješ, znám případ, kdy pacientovi trhali najednou ~o~ víc zubů, než se dohodli, ale jak měl umrtveno a byl v šoku, tak se nějak nedokázal bránit, dodnes ho to strašně mrzí a pak si teda užil (taky tolik zublů se zaráz vůbec trhat nemá). V tom bylo několik zdravých zubů!!!
Podle Tebe měl ale ten zubař vědět, co měl dělat.



[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 344 [Dalších 324 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.