| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Honzík už má třetího tátu

 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]
18.12.2010 17:16:18
Ale k článku, samozrejme konštelácia za rok traja tatínci je smutná a niečo v poriadku nie je.

Keby boli (povedzme extrémne maximálne brané) traja "kamaráti", strejdovia, čo s matkou nežijú, to by bolo o inom.
18.12.2010 17:15:26
Presne toto som si povedala. Nie vždy ženská, čo má každé dítko s iným musí byť nutne k...a... a nezodpovedná matka.

Záleží na okolnostiach.

Mimochodom, koľko spratkov poznám z "úplných rodín", kde matka robí bezcenný hadr a služku svojmu gaučákovi po letech...
18.12.2010 17:12:31
Sněhulko, napísala si do istej miery KRAVINU NA KVADRÁT. Omlúva Ťa snáď len to, že nemáš takú blbú skúsenosť (či skor, že máš viac šťastia, než niekto iný, pretože prvotný výber robíme vačšinou podobne a NIKTO NEVIDÍ DO BUDÚCNOSTI, može len predpokladať).

To k Tvojemu :

O tu mi nejde, me je to jedno, jde mi o ty poznamenany deti, a ty to proste vzdycky (i kdyz takovych bude 100 % rodin) poznamena ~d~. Jak "kvalitni" jedinci z toho pak vyrostou? Vyrovnani, tolerantni, hodni a slusni asi ne...~7~

Z mojho syna rastie ROZHODNE KVALITNÝ A DOBRE VYCHOVANÝ JEDINEC, TO SI PIŠ!
18.12.2010 1:42:21
To jsou oba moc smutné příběhy~n~~6~. Nebojte se vyhledat odbornou pomoc psychologa, pokud by se vám nedařilo se traumat z dětství zbavit (pokud jste to tedy už neudělaly).
18.12.2010 1:35:02
2x do roka je podle mě určitě často na představování nového partnera, a to i kdyby se to mělo stát jen v jednom roce a nikolv řadu let opakovaně. Přece si toho nového partnera k sobě matka s ohledem na dítě nemusí hned nastěhovat, ne?~a~
Jana Kr.
  • 
15.12.2010 20:07:14
Ale máš, i když to není jednoduché - můžeš jí otevřeně říct, co ti vadí. Já jsem tuhle stejnou situaci doma řešila se synem, ani netušil, že s něčím takovým můžu mít problém. Když se jí to nebude líbit, může se postavit na vlastní nohy, žít sama a nikdo ji nebude omezovat. Děti, byť dospělé, by měly respektovat, že bydlí u nás a budou tudiž dodržovat naše pravidla. Učila jsem se to dlouho, ale život mě nakonec naučil :-)
Jana, školkáč a školák
  • 
13.12.2010 10:24:17
Otázka není jestli by měl spolubydlící přítel připlácet na nájem a stravu - to samozřejmě ano, otázka zní po jak dlouhé době "chození" by si ho maminka měla nastěhovat domů a zapojit ho coby "tatínka".
Co půl roku nový tatínek, potažmo spolubydlící - jak si to dítě přebere v hlavě? Představu, že by do mého domova co půl roku přišel nový cizí člověk bych špatně chroupala i jako dospělá, natož jako prcek. I to že dosavadní "tatínek" najednou zmizí a není (pokud bych si s ním alespoň minimálně rozumněla)
A to nemluvím o tom, že v tom případě se rozchod maminky s přítelem odehrává doma - tedy přímo před očima popř. ušima dítěte. To si myslím že je lepší aby se přítel okamžitě nestával členem rodiny a případný rozchod se řešit mimo domov.
Zdůrazňuji, že mluvíme o situaci kdy se "tatínkové" dítěti střídají v řádech měsíců - a to ať se na mě nikdo nezlobí, už cosi svědčí i o mamince - neboť jednou, dvakrát se můse spléct každý. Ale desetkrát? Tyto maminky co mají "smůlu na chlapy" si za to do značné míry mohou samy - právě tím že příliš zbrkle vybírají a honem rychle si přítele stěhují domů.
kajka
  • 
12.12.2010 21:25:52
Naši se rozvedli když mi bylo šest. Mamka s námi zůstala se třemi dětmi, já byla nejstarší. Matka pak měla hodně partnerů, bohužel jeden horší než druhý. Po rozvodu začala hodně pít, jako všichni její partneří. Od mých šesti let jich měla minimálně patnáct. S tím předposledním si pořídila čtvrté dítko. Ten byl nejhorší, jenom nás mlátil, pořád nás posílali k někomu pro peníze, věčně k jídlu doma byl suchý chleba, občas jenom kostkový cukr, záviděli sme dětem v dětských domovech, nyní sme všićhni dospělí a samy, k rodičům se ani k jednomu radši neznáme. Dodnes nedokážu navázat kontakt s manželovými rodiči, nevím jak. V každém člověku takové zážitky prostě zůstanou a vyrovnat se stím je někdy hodně těžké.
Jana Kr.
  • 
12.12.2010 20:43:02
Tleskám a naprosto s Tebou souhlasím!!! Plně se pod tento názor podepisuji!!!
maja
  • 
12.12.2010 18:01:25
no já se ani nedivím.... o prachy jde téměř vždy , a já v tom nevidím nic špatného pokud platí přítel na byt a stravu, naopak, mi to přijde normální
 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.