| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Honzík už má třetího tátu

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 68 [Dalších 48 >>]
Jana - lumpíci 6 a 3 roky
  • 
12.12.2010 10:24:09
Že maminka hledá nového přítele protože se cítí osamnělá, to naprosto chápu. Ale že potřebuje jeho "příspěvek na bydlení?" - to se na mě nezlobte, ale to už mi skoro zaváni prostitucí. O co takové mamince jde, o hezký vztah nebo o servis kolem dítěte a domácnosti + finanční příspěvky?
Jana - lumpíci 6 a 3 roky
  • 
12.12.2010 10:09:36
Naprostý souhlas, malé dítě bych s člověkem kterého znám pár týdnů nikdy samotné nenechala
Jana -lumpíci 6 a 3 roky
  • 
11.12.2010 23:17:11
Pomoc při péči o dítě je k nezaplacení-to bezpochyby je, ale myslím, že přes toto všechno by se nejprve matka i dítě měli z rozvodu vzpamatovat, srovnat si všechno v hlavě, najít vnitřní rovnováhu a teprve pak hledat "nového" tatínka. Za cca rok mamince život neuteče a zvýší pravděpodobnost, že na menší počet pokusů najde toho pravého.
Že má dítě kdo vodit do školky je sice fajn, ale nedovedu si představit co se dítěti děje v hlavě když mu maminka co půl roku sdělí "Tak zlato, dnes tě ze školky nevyzvedne strejda marek, ale strejda Libor, ten s námi teď bude bydlet." To myslím že je lepší aby dítě zůstávalo ve školce o něco déle a vyzvedávala ho maminka.

Jedna taková notorická měnička tatínků se pokoušela i o mého manžela. Biologického otce kluk neznal, nebot se s matkou rozešel ještě před porodem. Ale ještě před porodem matka sehnala nového tatínka, k němuž se hned nastěhovala. V době kdy se seznámila s mím manželem, byli klukovi čerstvé tři roky, měli třetího "oficiálního" tatínka a slušnou řádku "přítelů".
Bydlela s chlapem, kterého rozvedla, ten ji živil na mateřské a vzhledem k tomu, že pracoval na směny, když měl noční, fungoval u nich doma (v jeho domě!) můj manžel jako strejda. Jak klukovi vysvětlila, aby tatínkovi (říkal mu tak) nepověděl, že když není doma, večeří a spí u nich strejda Štěpán, to opravdu nechápu.
Ještě než se s ní manžel rozešel, měla poměr s jeho kamarádem.
Poté ji "tatínek" vyhodil a ona si okamžitě našla nového "životního" partnera, pronajali si spolu byt, nebudu vás napínat, od té doby opravdu cca po půl roce střídá "životní" partnery, ti jí opravdu hlídají dítě, aby ona mohla chodit po hospodách. A všichni ti chlapi si u ní doslova podávají dveře, nikdy nebyla ani den sama, sotva se jeden vystěhoval, už se stěhoval další.
Téměř jí až obdivuju jak to vše dokáže zorganizovat, já bych na něco takového neměla síly.
Ale jak se s tím srovnává její, nyní již šestiletý syn, to opravdu nevím.
11.12.2010 21:00:36
Plně souhlasím.Byla jsem cca dva roky sama se synem a nechtěla jsem to tak enchat být. Nemohu před dítětem věčně utajovat, že mám partnera a taktéž nemohu po pár týdnech vědět,že je to ten pravý. Také jsem dlouho hledala a hned to bylo očima lidí z obce viděno jako špatnost. Ale našla jsem, jsme spolu již dva roky a máme holčičku.
Společnost stále dosti ovlivňuje úsudek a to je velká chyba.
Elíláma
11.12.2010 16:31:16
Já bych to nedramatizovala, naši se rozvedli, když mi bylo 6, měla jsem nového tátu. Na mého tátu nemám jedinou vzpomínku než se naši rozvedli, nevěnoval se mi nějak, po rozvodu si mě brával 1x/14 dní na víkend a ty jsem si báječně užívala, táta nevěděl, co se mnou, tak mi kupoval bonbony, čučeli jsme na telku a šíleně se flákali, bylo to bájo, u mamky jsem zase měla moji mainku, muselo se makat, uklízet, dělat úkoly, ale zas super vařila, ale pak jsem se zas těšila za tátou, to předtím nebylo. Já jsem si i přála, aby se naši rozvedli, mamka se mě i ptala, jestli by mi to moc vadilo. Ale už jsem nechtěla, aby se háali, dítě moc dobře pochopí, že vztah rodičů je v prdeli.
Takže jestli jsem poznamenaná, tak jen kvůli tomu, že v pubertě přeze mě na sebe plivali hnusy, ale to podělali dodatečně, kdyby toho nebylo, bylo to, že se rozvedli, to nejrozumnější, co pro mě mohli udělat.
10.12.2010 22:01:35
Každá mince má dvě strany, že? Jak chcete sakra poznat, zda tenhle chlap bude na vaše dítě hodnej, když je k sobě nepustíte? Jak poznáte, že se postará, když vy jako matka onemocníte? Tím nemám na mysli nějakou rýmičku, samozřejmě. Ze slibů? Z chlapských řečí? Jak poznáte, že když skončíte v nemocnici, že nebude vaše milované dítě trpět hlady bo jíst plesnivý chléb? No? Po půl roce je mnohem snažší takového magora vyměnit než po roce, dvou třech, kdy se něco stane a vy najednou zjistíte, že všechno byla jen lež a přetvářka. TAK KDO KOHO CHRÁNÍ ?!?!? A KTERÁ VERZE JE PRO DÍTĚ LEPŠÍ ?
10.12.2010 21:41:09
Jistě je na tom poznamenání na celý život velký kus pravdy ( sama jsem se s rozvodem svých rodičů vypořádala až se založením vlastní rodiny ). Jenže si nemyslím, že můj vlastní rozvod je důsledek jejich "špatného příkladu". Manžel byl z rodiny úplné, na pohled harmonické a přesto neměl problém s použitím DN. Nelze všechno svalovat na špatný příklad. Mám dvě děti. Nemají stejného otce. Mám přítele. Za 3-5 let plánujeme společné dítko. Necítím se býti prostitutkou. Jen jsem neměla šťastnou ruku při výběru partnera.
P.s. Paní učitelka na ZŠ vždy říkala : "Není vždy nutné, aby rodina byla úplná, ale plnohodnotná. "
maja
  • 
10.12.2010 14:10:24
myslíš, že děti rozvedených nemají pocity zrady ze strany těch , kdo jej opustili??? ...s tím bych skoro polemizovala...možná, že to ty děti jen neventilují a nebo neventilují v nízkém věku , ale později ? a co se jim honí v hlavinkách ???
maja
  • 
10.12.2010 14:08:04
ještě bych chtěla dodat , že s tím názorem macešky, že sirotek po umřelých rodičích a siritek sociální to skutečně oba druhy sirotků mají odlišné. ...počínaje u sociálních s. méněcenností, pocitem " proč mě nechtěli, co jsem tak špatného udělal" začínaje a neúctou k vlastním rodičům konče ...to když táta a máma umřou tam je to tak, že děti nemají pocit , že je někdo nechtěl , za situaci může "vyšší moc".
maja
  • 
10.12.2010 14:03:39
mamulo: domníváš se , že děti, které rodiče umístí do dětského domova ( viz. sociální sirotci ) žijí v přesvědčení, že je oba rodiče ( nebo víc rodičů x tatínků apod) milovali, udělali by pro ně první poslední atd ??? ...ale myslím, že je to trochu odlišné od klasických rozvodů, proto chápu, že nemůžeš moc vědět o čem je řeč :) ...nic ve zlém , ale bude to trochu jeden o voze a druhý o koze :)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 68 [Dalších 48 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.