| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Potíže s pamětí v těhotenství?

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
tornado-lou
28.7.2010 9:29:27
no ja na sobe teda zhorseni pozoruju. horsi pamet, horsi soustredeni, daleko vetsi namaha, nutna k tomu, abych dokazala to co jindy zvladam bezne.... z znejsiho pohledu to vazne vypada jako zblbnuti.
ale nemyslim si, ze by to byla neschopnost, spis mi spousta veci zacala pripadat zbytecna, tak o nich nepremyslim a neplytvam zadnou energii a veci, ktery sem driv resila ted neresim, protoze me ve srovnani s miminkem pripadaji jako prkotina. takze ja bych to nevidela jako objektivni zhorseni schopnosti, ale spis jako posun priorit.
Sova
  • 
25.7.2010 10:24:57
Já jsem, a to si sebevědomě říkám, že před porodem to bylo fakt dobré, část mentální kapacity po porodech ztratila. Připisovala jsem to únavě, nevyspání a monotonní zátěži. Mám problém se soustředěním - rozhodně nevydržím tak dlouho jako před dětmi, jsem roztržitější. Možná je to jako se vším, prostě když se přestane trénovat, výkon jde dolů.

Ale taky to může být věkem - děti jsem měla ve 33 a 36.
Studujici
  • 
25.7.2010 1:55:37
Neni to pravda:
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/4558971/Pregnant-womens-brains-are-not-mush-says-study.html
24.7.2010 22:12:38
Ono jde o míru zpomalení těch reakcí. Někteří lidé by byli ještě rádi, kdyby v nejlepší kondici dosáhli na úroveň zpomalených reakcí jiných lidí - a nikdo jim řídit nezakazuje... ~t~ Kdo to nakonec posoudí? ~5~
24.7.2010 22:07:56
Taky jsem řídila do poslední chvíle. Při frekvenci všelijakých předporodních vyšetřeních a kontrol bych bez auta trávila celé dny v MHD a rodila nakonec někde na zastávce za asistence bezdomovců ~t~
Pokud se dobře pamatuji, KAŽDÝ řidič má před jízdou zvážit svůj aktuální zdravotní stav a pokud ten není s jízdou slučitelný, nemá za volant sedat. To není důvod diskriminovat těhotné / kojící / menstruující / a vůbec ženské.
Jinak po porodu (sc) jsem také byla unavená, kojení 3x za noc do roka, celkem 16 měsíců - a na úsudku ani paměti jsem nic významného nepozorovala. Začala jsem z domova pracovat po 2 měsících.
Chápu, že každý to má jinak, ale na své mentální funkce jsem velmi žárlivá a hotovím se k boji, pokud je někdo chce hodnotit na základě jakýchkoli předpřipravených, instantních soudů ~t~
Katka, roční David
  • 
24.7.2010 19:24:23
Bohužel souhlasím. Mám pocit, že do původní "formy" už se nikdy nedostanu :-(.
24.7.2010 14:00:31
mYSLÍM,ŽE ZAPOMÍNÁNÍ A ŘÍZENÍ AUTA NEMÁ SPOLEČNÉHO NIC (TEDA POKUD NEZAPOMENETE CO JSTE SE NAUČILI V AUTOŠKOLE) SPÍŠE V TĚHU BYCH SE OBÁVALA NEVOLNOSTI,(i KDYŽ MI NEBYLO BLBĚ JEN ,KDYŽ JSEM ŘÍDILA) A POMALEJŠÍCH REAKCÍ.
24.7.2010 13:57:29
NO JÁ TENTO VÝZKUM POTVRZUJI.OD 3MĚSÍCE VŽDY ZAČNU TĚŽCE ZAPOMÍNAT,CO JSEM DEN PŘED TÍM ŘÍKALA, KAM JSEM CO DALA A POD. JEŠTĚ HORŠÍ JE STAV ,KDYŽ KOJÍM A NĚKDO PO MNĚ NĚCO CHCE ,NĚJAKÉ ROZHODNUTÍ,ODŮVODNĚNÍ (NĚCO U ČEHO MUSÍM PŘEMÝŠLET) NEJSEM SCHOPNÁ MU ROZUMNĚ ODPOVĚDĚT.
TAKŽE NEJSTARŠÍ DCERA ,KDYŽ NĚCO POTŘEBUJE VYCHYTÁ TUTO CHVÍLI A VĚTŠINOU JÍ TO PROJDE~t~
POSTUPNĚ TENTO JEV ODEZNÍ ,ALE U MĚ URČO NÉ PO 3MĚSICÍCH~d~
24.7.2010 13:09:14
Taky jsem musela tvrdě obhajovat, že dokud se za volant vejdu, můžu řídit. Hlavně můj dědeček z toho byl v šoku. Ale já si nemůžu pomoct, myslím, že jsem v těhotenstvích jezdila stejně dobře jako netěhotná. Naopak možná ještě zodpovědněji, protože mě to nutilo dělat časté přestávky ~t~~t~~t~ A demenci jsem na sobě začala pociťovat spíš až po narození dětí - kojení, nevyspání, únava, hormony na pochodu = totálně vygumovaný mozek. Ale v autě jsem to zase nijak nepociťovala, obě děti milovaly jízdu autem, neřvaly, já byla v klidu a odpočinula jsem si~t~
23.7.2010 23:05:49
Nápodobně~t~~t~~t~
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.