| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětské manželky

 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]
10.8.2010 20:29:24
u nas je na pocet obyvatel 20x vice deti v detskych domovech nez v Anglii. Mame 20OOO a Anglicanu je 6x vic a maji jen 6000 deti v detskych domovech
10.8.2010 20:04:36
Nektere chude rodiny ktere maji vice deti a maji problem je uzivit jsou radi kdyz vyvdaji mladsi dceru a vetsinou vi ze se dostane do rodiny ktera ma vetsi zivotni uroven
10.8.2010 17:59:10
kdyz ma chuda rodina zivit hodne deti tak je rada kdyz divky provda v nizkem veku a nemusi se o ne uz starat
10.8.2010 17:32:26
za prvni republiky byla mestanka povinna pro chlapce i divky zakladni skolni dochazka byla 8 let
10.8.2010 17:19:47
brazilske indianky dostavaji mentes v prumeru 5-6 let tak tam jsou dospele v extreme mladem veku a take vetsinou umiraji kolem 30 let
Patricie, Jakub a Natálka
18.7.2010 16:58:50
Souhlasím, je to zrůdnost. Lidé tam jsou zaostalí a života si tam nikdo neváží. V normální společnosti by takový čin byl silně trestán (alespoň doufám) a modlím ze za ženy z třetího světa, aby jejich národy přišly k rozumu. ~a~
16.7.2010 14:43:51
náboženství, které vyžaduje bezmezné následování autorit navzdory potřebám lidí i za cenu donucení násilím, aby nebyla pošpiněna něčí čest, to je opium lidstva. Dělá dojem dobré morálky, ta je však prohnilá a horší než kdekoli venku. I muslimové dodnes tvrdí, jak jsme zkažená civilizace, že jsou tu úchyláci atd. a koukněte, co se děje u nich za zavřenými dveřmi... nic neuvidíte, neboť přístup je jen mužům. Doporučuji shlédnout film Já_muslim - http://video.google.com/videoplay?docid=-2992904452963981918#
jako obílené hroby. ale nemylte se. Když bude stále tak zazobaný a zahleděný do sebe a budem kašlat na ty opuštěný děti, kterých je z každýho rozvodu víc a víc, stejně dojde i na nás. "Obílený hroby" je to, když máme přiléhavý značkový a krajkový oblečení, ale zapomeneme se měsíc umejt (pracovala jsem jako rehabilitační,takže spoustu těch slečinek znám), nebo když se koukáme po krámech, koupí čeho bysme se asi tak potěšili... a ruku na srdce,dámy a pánové, kdo z vás přispívá na unicef, člověk v tísni, nebo kdo adoptoval děti na dálku,třeba se spřátelenou rodinou (složit se dohromady)?
susu
  • 
16.7.2010 7:18:06
" Ale ty podmínky někdo i dost uměle udržuje (viz. např. rady starších) a pro tohle "donucování" pochopení mít nemusím."

Horamo, ty podmínky jsou udržovány především totální zaostalostí všech, včtně oněch děvčat, naprostou neexistencí ničeho, co známe z našich podmínek.

"Pokud to považuješ za zbytečné, je pravda zbytečné i vášnivě tento názor obhajovat"

Proč? Jednak je diskuse zajímavá a jednak, pokud s ostatními nesouhlasím, tak mám jen mlčet?

"Vím, jaká jsem byla ve dvanácti, dokážu si zhruba představit, jaký šok by pro mě byl stát se v tu chvíli "dětskou nevěstou". "

Já si to taky dokážu představit. Myslím, že být mi 13, sedět na hromadě prachu, bydlet v chatrči, oblékat se do hader, mít x-krát do týdne hlad, nechodit do školy, protože na to prostě nejsou peníze a případně ani ta škola, žádná zdravotní péče, všichni kolem jsou na tom jako já, tak varianta vdát se je prostě celkem přijatelná.

Když změníš to kolem, tak ty holky do těch škol chodit posléze začnou, protže jednak to bude potřeba a jednak to bude možné.
Horama
15.7.2010 21:58:19
"Nikdo se tu nekochal pocitem nadřazenosti." => "Z některých příspěvků jsem ten dojem měla."
Měla jsi dojem, dobře. To je jen dojem, já ho neměla. Já měla dojem, že tvrdíš, že se tam děje jen něco, se dělo i našim babičkám a vlastně není nutné se nad tím pozastavovat. Oba naše dojmy byly zřejmě mylné. :-)


" Říkáš, že tu praxi neobhajuješ, ale že máš pochopení pro jinou mentalitu." => "Především pro jiné životní podmínky a možnosti."
Jiné podmínky a možnosti znamenají, že chápu, že konkrétní dívka nebo její rodina učiní něco, co je pro nás nepochopitelné, a její rozhodnutí má svou logiku. Ale ty podmínky někdo i dost uměle udržuje (viz. např. rady starších) a pro tohle "donucování" pochopení mít nemusím.

"Takže s jinou mentalitou ta praxe sice není v pořádku, ale nemělo by se do ní šťourat?" => "Ne, ale za současných okolností to povavžuji za zbytečné, nic se nezmění, dokud se nezmění místní podmínky."
Pokud to považuješ za zbytečné, je pravda zbytečné i vášnivě tento názor obhajovat.

" Jasně že máme kliku a není moc pravděpodobné, že by naše zděšení ty holky zachránilo, ale to neznamená, že nemáme právo cítit to zděšení." => "Lidi často cítí zděšení nad kdečím, často to znamená jen, že o tom nic neví."
Vím, jaká jsem byla ve dvanácti, dokážu si zhruba představit, jaký šok by pro mě byl stát se v tu chvíli "dětskou nevěstou". Ty holky mohou být psychicky ve stejném věku dospělejší, protože je k tomu nutí okolnosti, fyzicky ale dospělejší nebudou. Samozřejmě jsem nikdy nebyla ve stejné situaci jako ony, ale byla jsem stejné pískle jako ony.
susu
  • 
15.7.2010 7:28:42
"Nikdo se tu nekochal pocitem nadřazenosti."
Z některých příspěvků jsem ten dojem měla.


" Říkáš, že tu praxi neobhajuješ, ale že máš pochopení pro jinou mentalitu."
Především pro jiné životní podmínky a možnosti.

"Takže s jinou mentalitou ta praxe sice není v pořádku, ale nemělo by se do ní šťourat?"
Ne, ale za současných okolností to povavžuji za zbytečné, nic se nezmění, dokud se nezmění místní podmínky.

" Jasně že máme kliku a není moc pravděpodobné, že by naše zděšení ty holky zachránilo, ale to neznamená, že nemáme právo cítit to zděšení."
Lidi často cítí zděšení nad kdečím, často to znamená jen, že o tom nic neví.
 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.