| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co se skrývá za slovem „autismus“?

 Příspěvky 110 z 273 [Dalších 263 >>]
Eva
  • 
10.8.2010 11:18:48
Mam syna v VFA, a antikoncepciu som nebrala. Teda par dni som ju brala pre "odlozenie menstruacie pocas dovolenky" asi 10 rokov pred otehotnenim. A "autisticke rysy" badam v nasej rodine (z maminej strany) vinut sa ako nit, odvtedy co viem o synovej diagnoze a zacala som si tieto znaky vsimat. Takze ja sa priklanam skor k dedicnosti ako k hormonalnej pricine.
Hamma
12.5.2010 19:07:29
Pawlo, já taky neříkám, že to tak je všude. Ale vím, že konkrétně v naší škole má ředitel problém sehnat peníze na moji výplatu, ačkoli samozřejmě podle zákona na ně má nárok.
Když se k tomu přidají přeplněné třídy a nedostatek financí na pomůcky a vybavení, určitě to není žádný med...
A proto se mi nelíbí, když se šmahem odsoudí všichni pro nedostatek ochoty.
A nemysli si, já jsem taky pro integraci, když je to jen trochu možné, jinak bych to přeci nedělala!
Jarmila
  • 
12.5.2010 9:16:35
,, Kdo na cokoli jarmilovského zareaguje - je magor!!!" ( příspěvek pí Magdaleny)
Je mi to líto, nerada to říkám zrovna vám, která se tady snažíte psát něco chytrého, ale dle paní Magdaleny jste se právě také pasovala na magora.
Vařačka
12.5.2010 5:57:37
Souhlas. Jarmilu zřejmě nenapadlo, že žádný z normálů, kterým se narodili zdravé děti, nemá nikdy vyhráno. Nikdy nikdo neví, jestli jejich děti, nebo je samé někdy něco nepotrefí. Stačí nemoc, nebo úraz a už v tom jedou s námi. Jarmila je svým způsobem taky postižená, u ní ale předpokládám, že na tom ještě není tak zle, aby to u sebe nerozeznala a nešla se léčit. Myslím, že narozdíl od našich dětí by to šlo. Tak mě napadá, jak je lehké milovat ty naše děti, které nikomu schválně neubližují, jejich chování, často i agresivní je pouze sebeobrana, narozdíl od takových Jarmil, které to dělají vyloženě chválně. A o to asi jde, Jarmila asi závidí tu lásku, které naše děti mají, kdežto ona ne.
Vařačka
12.5.2010 5:43:23
Jarmilo, to je opravdu neskutečné! Jako kdo tady rozhoduje o tom kdo je a kdo není magor a kdo je a kdo ne normální? Jak to víte vy, nebo většina "neurotypiků", co má být normální? Kde kdo bere právo soudit, co je v normě, lepší ap.? Co to vůbec je "normální"? Pro mě může být například daleko normálnější typické chování autíka, který více využívá první signální soustavy, než "normální" osmileté holčičky, která se neobleče jinak, než do značkových hadrů, chce se malovat, hraje si na barbínu, dokáže manipulovat okolím, přestírat ap. To je mi bližší čistá dušička autíka, který nepředstírá ani radost, ani smutek nebo zlost, je-li mu někdo příjemný, naváže kontakt bez skurpulí a naopak se nebude nutit do kontaktu s někým, kdo mu nesedí.
Vy jste asi tušila, že tím svým příspěvkem zvednete vlnu reakcí, nevím, jestli jste tak sama a je vám jedno, jakým způsobem donutíte lidi na sebe reagovat, protože v podstatě jste k tématu nenapsala vůbec nic zajímavého, pouze slovem "magor" podnítila reakce. Názor žádný. Asi bude zbytečné na vás nadále reagovat.
Vařačka
12.5.2010 5:31:33
Jo, já myslím, že označení jako "magor" ap., si můžeme dovolit vůči svému dítěti jen my rodiče (autíků ap.). Vzhledem k tomu, že v tom je obrovitánský kus lásky k tomu dítěti. Proto myslím ten dotaz vůči Jarmile, co je vlastně zač. Jelikož slovo "magor" použila tak nějak celoplošně vůči autíkům, tak je to nějaké podezřelé. Já se doma té své Expertky, když vyvádí stále ptám "jsi normální?". Jasně že není a kdyby se takhle zeptal někdo cizí, tak by to asi nebylo o.k., že?
Vařačka
  • 
12.5.2010 5:12:46
Ježíši, to zas zavání nějakým sektářstvím.
11.5.2010 18:52:41
Na základě čeho se vůbec bádá? Já myslela že na základě poptávky či nahromadění problémů. Je fakt, že já používám intuici, ale na tom není nic špatného. Jde o to si uvědomit, co to vlastně intuice je.

Všichni přijímáme informace zvenčí nějakým způsobem, máme proto vyvinuté smysly jako je hmat, čich, chuť zrak a sluch - to jsou vnější smyslové orgány. Kromě toho jak už mnozí ví ( a dá se to dnes již dokázat) vnímáme svět kolem sebe prostřednictvím svého energetického pole ( které má každá hmotná věc). Vjemy přijímané prostřednictvím energetického pole jsou vedeny například do endokrinních žláz, které produkují hormony = nosiče informací. Řídící jednotkou endokrinního systému je epifýza a hypofýza společně s hypothalamem a jejich stav určuje právě to, jak dokážeme přijímat informace na této jemné energetické úrovni. Intuice je tedy souhrn všech energetických informací přijatých na té energetické úrovni společně se smyslovými prožitky. Když to vezmeme doslova, tak naše hlava má oči všude.

Jak lze dokázat, že intuice může být dobrým zdrojem informací? Zpravidla tím, že se potvrdí příslušná informace v praxi.~;((~;((~;((
11.5.2010 18:24:39
Ano, dozvediet sa mozete, len predkladat to ako fakt by ste nemal. Je to postavene len na tom, ze vy tomu zdroju verite. O to ide. Ja viem, ze ma nenutite, aby som niecomu verila. Ja vas zas prosim, aby ste nieco, co sam nemate overene, nepredkladal ako fakt, ale radsej ako vas nazor. Hlavne nie nieco, okolo coho su take rozpory, ako v pripade autizmu a jeho spustacov a dovodov.
kili
  • 
11.5.2010 7:41:57
- nemusím sám něco zkoumat, abych se o tom něco dověděl

- nevím, kdo v čem tápe a jak jsem psal, nikdo Vás nenutí, abyste něčemu či někomu věřila,

 Příspěvky 110 z 273 [Dalších 263 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.