| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Asistovaná reprodukce přináší úspěchy, ale i dilemata

 Příspěvky 110 z 210 [Dalších 200 >>]
15.1.2010 10:34:37
je to hezké co tady píšeš ale ty žiješ v jiném světě. Světě idealizmu a smíření se s tím co příjde, tak tak i zůstane.
Domika- syn a dcera
  • 
14.1.2010 7:28:58
Dobrý den Leni,
děkuji za vaší reakci. Někdy reaguji a tyto články a je pravdou, že nemám moc dobrý zkušenosti. Bohužel stále převažují spíše ty negativní ohlasy a hlavně můj manžel s tím moc nesouhlasil. Přesto bych ráda pomohla jiným co mají stejný nebo podobný problém.
Pokusila bych se nějakým způsobem sestilizovat svůj článek a poslala bych ho vám na e-mail a nechala ho vámi zveřejnit případně upravit. Děkuji a přeji pěkný den. Domika
Ecim
12.1.2010 21:16:49
Hanko, dík! ~x~ Tahle interpretace se mi moc líbí - myslím ten přístup k sexu a to hledání řešení a nepřejímání dogmat. :-)
11.1.2010 14:32:56
Dobrý den,
přečetla jsem si článek a nedá mi to, abych nereagovala. Představa, že mi někdo donosí dítě mi přijde dost nepřirozená. Buď dítě přijde přirozenou cestou, nebo prostě nepřijde. Myslím, že člověk nemá právo něco takového si vynutit. Ano, jsem katolička a hrdě se k tomu hlásím. K té podle některých pisatelek "prohnilé" Církvi. Klidně si mě dámy považujte za fanatičku, ale přesto nesouhlasím s eutanazií, homosexuály, kteří žijí spolu v intimním svazku, nesouhlasím také s "dětmi se zkumavky", potraty, antikoncepcí. Všechno toto je totiž z mého pohledu nepřirozené. Člověk si nemůže některé věci vynutit za každou cenu. To, že Církev nic nedělá pro rodinu je velká lež a může to prohlásit jen naprostý neznalec, který o tom nic neví. Mezi pěstounskými rodinami je mnoho právě věřících lidí, takže kupodivu pro to my, křesťané něco i aktivně děláme. Jinak příběh paní který tu popisovala jedna přispěvatelka je velmi smutný. Existují ale také různé sdružení, které maminkám s neplánovaným miminkem pomáhají. Např. Aqua vitae - poradna pro ženy v tísni 800 108 000, Sdružení Napočátku 548 221 405 a také klokánky. Pokud by tedy ona maminka zkusila některý z těchto kontaktů, tak tam ji rádi pomohou. Tak doufám, že nebude některá pisatelka opět říkat, že mi, křesťané nic neděláme. Zde jsou konkrétní kontakty. Ještě jedna drobnost. Možná jsme podle někoho exot, ale já se tím co Církev hlásá řídím. Ne bezmyšlenkovitě. Je mi přes 30 a přestože jsem s pár muži chodila, bylo to všechno bez sexu a mohu vám říci, že toho nelituji. Podle mě sex patří až do manželství. Věřte, že takových lidí je více mezi věřícími, jen možná nejsme tak vidět. I my věřící tedy máme nějaké zásady a řídíme se jimi. Nemluvíme hezké fráze a že by jsme potom žili jinak. Jak kdo. Věřte, nebo ne, i mezi křesťany se najdou slušní lidé, kteří se řídí tím, co říkají. Tak a teď si mě klidně nazvěte fanatičkou. Za to, že žiji podle svého svědomí se nemusím stydět a také se nestydím.
Hanka
Iris
  • 
11.1.2010 8:57:17

To je báječné, že jde přebrat k adopci mimi rovnou z porodnice. Možná by byl užitečný článek na toto téma, jaké jsou možnosti, jaká legislativa, na koho se obrátit...

Ta moje kamarádka, co adoptovala mimi, si ho vyzvedla z kojeneckého ústavu jako tříměsíční. Ale nevím přesně, jaké byly důvody a jak to bylo úředně.
bohunak
11.1.2010 3:12:46
Jani, to dite ma jit k biologickym rodicum. Ta zena je opravdu "jen inkubator". Ja vim, ze to zni hrozne, ale je to tak. V USA je to legalni vec, existuje hodne zen, ktere nosi dite biologickych rodicu. Problemy tady nejsou.Vse je zaopatreno pravni cestou, nez se vubec neco zacne dit. Zakon patri na stranu biologickych rodicu. Ta zena ma v sobe "cizi" dite. Samozrejme zeny prochazi psych. testy apod. Kdysi se za to platilo zhruba $18-20 000. Se mi zda. Mela jsem znamou, ktera donosila dite rodicum.
bobí + 3
  • 
11.1.2010 2:28:22
Máme tři krásné, zdravé a milované děti.
Všechny narozené po zcela bezproblémovém početí i těhotenství, ale plánovaným císařem.
Další těhotenství lékaři rozhodně nedoporučují z důvodu zdravotních rizik
... a my bychom tááák chtěli ještě jedno.
Přemýšleli jsme o náhradní mamince, ale když čtu, jakým zoufalstvím procházejí ženy, které nemohou mít vlastní dítě, a uvažují proto o náhradní matce, připadají mi naše úvahy jako rouhání (NEJSEM praktikující katolík :-)) Navíc to riziko, že by si ho náhradní matka chtěla nechat... brrrr.

Stále diskutované téma interrupcí: přesto že jsem kojila a k tomu brala HA, přišlo k nám třetí mimi... třetího císaře jsme riskli, dopadlo to dobře, vlastně líp to ani dopadnout nemohlo... dokonce mi při něm opravili obráceně přišitý sval z druhého císaře.
No a kdyby náhodou to čtvrté přes různá opatření taky přišlo.... další císař je velmi riskantní. Přesto nejsem zdaleka rozhodnutá, že bych na ten potrat šla. Jen pevně doufám (a občas se i modlím), abych tohle nikdy nikdy NIKDY nemusela řešit.
Pokud bychom tak moc toužili po čtvrtém dítěti, byla by pro mě docela dobré řešení ta přímá adopce... třeba bychom tím pomohli nějaké mamině a miminu v nesnázích :-)
Klasickou adopci bych nejspíš nezmákla - neznalost toho, čím si to děťátko prošlo, než jsme ho poznali. I když... :-)
A ještě jedna věc... svoje vajíčka bych nikdy nedarovala, nesnesla bych pomyšlení, že se tomu miminečku třeba někde nedaří dobře, že možná není milované tak, jak moje děti mají být. Možná se někomu ten názor nebude zamlouvat, ale tak to cítím :)
eevka
  • 
10.1.2010 21:11:47
Ne, všechna vajíčka, které žena má, jsou zralé, tudíž vhodné k oplodnění....
maja
  • 
10.1.2010 21:06:55
jedno z našich dětí jsme přijali do rodiny také z porodnice a musím říct, že sestřičky tam se mohly uchovat a umazlit, prý se těmhle opuštěným dětem zvlášť věnují ...ale nevím, může to být úplně jinak v jiné porodnici...kojeňák to už je pak jiná věc, tam si moc chování neužijí
maja
  • 
10.1.2010 21:03:07
předání dítěte rovnou z porodnice jde... přímá adopce, rodička a noví rodiče se znají, dítě si předají v porodnici( nebo před ní), po 3 měsících si to ale může maminka rozmyslet a dítě si vzít zpět. Rodiče trnou strahy jestli si to do soudu máma nerozmyslí...není to pro každého, je to pro silné povahy.
 Příspěvky 110 z 210 [Dalších 200 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.