| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Babičky kontra Mikuláš

 Příspěvky 110 z 115 [Dalších 105 >>]
  • 
19.12.2009 17:04:37
Díkz Simčo,
taky vám všem přeju štastný a veselý! U nás asi budou letos pravé bílé vánoce. Sníh valí už od včera od večera. Máme už tak půl metru. O tom, že by se dalo někam jet, není ani řeči. Leda tak na saních. Prý je to v okolí W.D.C. rekord od těch dob, co se takové věci zaznamenavají...Je to nádhera. Škola v pondělí asi nebude. V.
18.12.2009 23:16:42
Ahoj Věruško
ono to asi bude krajivé, já to neznala ani doma (Brno), ani tady (Pošumaví), ale kamarádka, která žije v Krkonoších také naděluje dětem na Barborku do punčochy....

Jinak tě moc zdravím a přeji krásné svátky
Simča S.~b~
  • 
18.12.2009 17:22:34
Konečně jsem našla někoho, u koho taky chodí Barborka! Už jsem se parkrát na Rodine ptala, zda ten zvyk také znáte a nikdo se neozval. Taky vám nosí do punčošky za okno?
Moje děti si dávaly punčošky dokud neodešly z domova. A vždycky si hlídaly, kdo kolik dostal brambor a uhlíků... Věra S.
Janina, batole
  • 
14.12.2009 12:32:21
To je bezvadný nápad, taky to použiju jako vysvětlení kde se u nás vzaly dárky pro dědu a babičku
12.12.2009 21:12:40
Mě tohle jako matku rozčiluje stále víc a tak jsem pomalu "vychovala" babičky a děděčky i pra.. aby našim dětem nic nedávali. Protože jedem Mikuláš je ve šlole a školce, další v Sokole, další přijde domů a ještě babičky dědečkové, to už by je bolela bříška až do Vánoc. Babička je nejrozumější, ta si nějakou mlsku sice nakoupí, ale nechá doma a neříká, že je to od Mikuláše, jenom tam mají v tomhle období něco na přilepšenou a děda přinesl skromné pytlíky, ať jim to přidám k tomu od nás. Sokol jsme letos po předchozích zkušenostech vynechali. Stačí, že dárky jim nosí Ježíšek na dvě místa, protože děda s prarodiči musí vidět tu radost z dárků přímo. Aspoˇuž mi dávají předem peníze, já nakoupím to z čeho vím, že budou mít opravdu radost a přinesu dárky zpátky prarodičům, aby si je zabalili a předali. Moje děti pak jsou ušetřeny zklamání a nucené falešné radosti a díků, jak jsem to v dětství prožívala já. Myslím že je to všechno o domluvě, třeba za cenu, že musím být občas tvrdá. Ale jak si na to zvyknou, tak to funguje. Aspoň nemusíme řešit přebytky toho co jim nechutná nebo se nelíbí a všichni jsou spokojení.
Líza
12.12.2009 17:34:38
Gabčo, jen bacha na to, co uděláš, až namaluje něco, co z nějakého důvodu nebudeš moct nebo chtít koupit. Aby z toho nevyšlo, že si nezasloužila dárek od Ježíška.
12.12.2009 17:28:04
Proč to řešit tak dramaticky? Naopak když všechny děti věří na Ježíška a jen to tvé "ví" jak to je, má v tom stejný hokej.
Znala sem jednu rodinu, které dárky vozilo letadlo. Pro ty děti, bylo vánoční letadlo něco tajemného = stejně jako pro jiné Ježíšek. Prostě dětem nechtěli lhát.
Dcera má 7 a už třetím rokem jí říkám, co chce na Ježíška nejvíc ať namaluje a zbytek ať řekne mě. Ježíšek u nás nosí jen ten nejdárek a ostatní kupujeme my rodiče dle našich finančních možností. Pomalý a nenásilný přechod k realitě. Ježíšek nosí dárek jen jeden a to jen v případě, že si ho člověk zaslouží. Zatím si ho vždy zasloužila - ještě není moc náročná ~;)
Alena
  • 
12.12.2009 0:42:35
S tou Bibli si nic nevycitej. Nas profesor na filosofii (katolik) tvrdi, ze ten kdo precetl celou Bibli je bud student teologie nebo lhar :).
Ecim
11.12.2009 17:25:11
Mě na tom jakou malou holčičku těšilo to, že i Ježíšek občas něco poplete nebo aspoň udělá lehce nekonvenčně. :-)
11.12.2009 0:15:22
Mně to taky divné nepřišlo - chápala jsem to tak, že Ježíšek je rád, když lidi navštěvují své příbuzné. A tak to taky podávám dětem.
 Příspěvky 110 z 115 [Dalších 105 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.