| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hravé učení aneb bacha, neplašte v zimě medvědy

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
PetraZ (2 děti)
18.10.2009 22:35:04
Jsem nadsena vasi strankou! Hned ji zacneme vyuzivat. Moc dekujeme!
18.10.2009 21:10:55
moc se mi libi, hned to zitra vyzkousime. Diky!!!
16.10.2009 21:10:25
Vida, podobná historie :-) nemáme stejného tatínka? ~;) jen ty děrné štítky pamatuju jen z mámina šuplíku na hraní :-)
Mám ve výchově podobný přístup, proto Hravé učení :-) Hlavně dělat užitečné věci, naučit se, že počítač je k učení, k práci.. jen jsem se pak zamyslela, že můj bráška dělal i ty blbosti a je to naprosto zdravý a funkční jedinec. Jenže já taky budu mrně omezovat a střílečky s mrtvolama doma prostě vidět nechci.. :-) (jenže mám pocit, že mi to brzy nějak logicky vysvětlí..) Přiznám se, že z Vaší reakce jsem měla radost, protože bylo jasné, že počítač nevylučujete ze života, ale používáte ho účelně. No nic, pěkný víkend, snad přestane pršet. Jitka
Myšutka*
16.10.2009 14:32:55
Jitko, my jsme doma měli počítač velmi brzy, v době, kdy mí spolužáci neměli ani tucha, jak takový počítač vypadá. Já jako miminko spávala v kočárku u sálového počítače... Můj táta byl totiž jedním z těch, kdo sem dovezli jeden z prvních počítačů v republice. Já sama jsem dělala střední školu se zaměřením na výpočetní techniku a v těch dávných dobách jsem ještě pracovala s děrnou páskou. Mého muže PC živí, mne taktéž. Takže o důležitosti zanalostí a schopností práce s PC v dnešní době nepochybuji.

Jenom jsem toho názoru, že dítě se má s PC naučit pracovat, nikoliv si z něj učinit zdroj zábavy. Není to tak dávno, kdy dcerka přišla ze školy s tím, že bude ve škole pozadu, protože děcka si denně hrají na PC hry a ona ne, takže v informatice určitě propadne...
Syn má teprve čtyři roky, ví, že na PC se dají hrát hry, to už mu kámoši prozradily. Umí správně pohybovat myší, umí zacházet se svojí angličtinou atp. Omalovánky používá papírové, hry hraje se ségrou nebo se mnou.

Tím nezatracuji rodiče, co nechají děti hrát hry, jenom tím chci říct, že dítě se může naučit zacházet s počítačem a pracovat s ním i bez hraní her. Každý rok se setkávám se studenty, co jsou "machři přes počítače" a pak z nich postupně vyleze, že umí pustit hru a brouzdat na netu.~z~
16.10.2009 9:29:57
:-) vida.. klika.. nám se mrňous vrhnul pod ruku jakmile kdokoliv zmizel k počítači.. a to byl původně jen v pracovně.. :-))) Přeju příjemné bydlení.
16.10.2009 9:16:00
~:-D tak to má - myslím - většina z nás.. už si nepamatuju, kolik, že to jsme schopni vstřebat informací čistě mluveným sdělením, ale je to hodně málo.. pětina?.. a u některých extrémně nudných mluvených sdělení.. no.. to už jsou spíš promile ~n~
16.10.2009 8:56:05
Dobré ráno, zvuk by měl být funkční všude, kromě Písniček. Domlouváme se s profesionály na zapůjčení nahrávek, přece jen to nechceme nahrávat sami.. z jistých.. řekněme.. osobních??.. důvodů ~y~
Víte, pokud zlobí zvuk, zkuste jiný internetový prohlížeč. Stránky byly navrženy tak, aby byly plně funkční zejména na MS Explorer.
Dalším možným zádrhelem je rychlost prohlížení.
Prohlížeč stránek si načítá obsah další stránky do paměti, pokud nemá k dispozici dostatek času, může se stát, že některou z částí stránky nenahraje (obrázek, video, zvuk, text..)
Pomůže pomalejší prohlížení, jedna stránky má cca 3MB informací, je potřeba ponechat prohlížeči dostatek času dle rychlosti připojení.
Nebo - pokud narazíte na chybu - vraťte se o krok zpět, chvíli vyčkejte a zase pokračujte dopředu..
A pokud ani to nepomůže, pak bude pravděpodobně chyba někde jinde, ale vůbec mě nenapadá kde.. prosím, pokud Vám zlobí zvuk (kromě písniček), pošlete mi údaje o svém internetovém prohlížeči, název a číslo verze, pokusíme se chybu napravit: info@hraveuceni.cz
Moc diky za pripominky a prijemnou zabavu vsem.
Jitka
MarkétaP + 4 dcerky
15.10.2009 23:29:54
Mno, mám trochu černé svědomí, protože já se u něj válím furt a dětem ho zakazuju ~f~ Jinak o něj má zájem jen nejstarší, pětiletá, a to hlavně o různé oblíkací hry a vybarvování, dovedla by u toho sedět dlouho a jednu dobu žebrala fakt pořád, tak jsme to omezili na cca půlhodinu denně max. (ale už tak dva měsíce u něj neseděla, stěhovali jsme se a je celé dny pryč, a když už jsme domam raději si kreslí). Kromě těch her ji bavilo i kreslení v Gimpu. Asi se to ještě promění, až nastoupí do školy. Tříletá ani roční zatím valný zájem nejeví.
Vaal
15.10.2009 18:36:13
Jitko, děkuji za odpověď...mám ale podezření, že poruchu pozornosti mám spíš já..Ve škole, když mě něco nebavilo(to bylo skoro pořád), tak jsem jednoduše neposlouchala, na mluvené slovo se vůbec velice špatně soustředím. Pokud čtu je to lepší...V dětství jsem ale na TV nekoukala :-)
15.10.2009 16:48:21
Děkujeme a přejeme příjemnou zábavu :-) Jitka
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.