| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Volná výchova

 Příspěvky 110 z 71 [Dalších 61 >>]
MM, 2 kluci
21.1.2010 20:40:38
... přece, který si pak všichni mají dát do kafe, ne?!

Tak to zas já nechápu, proč Ty to nechápeš... ~;) ???? Ta cukřenka je tam pro všechny a nestrká se do ní jazyk. Kdyby olizovala zbytly ze SVÉHO talířku, mističky apod., tak dejme tomu (i když tam bych jí asi taky vysvětlila, že to není moc hezké, že to má spíš vyškrabat lžiškou apod.) - ale cukřenku, která je pro všechny. Fuj!
Nechápu ty rodiče že jim to přijde normální a dokonce "roztomilé"...~e~
Ajajaja, 2 deti
  • 
16.9.2009 1:14:56
Víte ono je to i tak, že ti "slušní" lidé (v tomto případě starší pár) by si měli uvědomit, že taky mají svá práva a měli by se umět sami sebe zastat. Vím, je to těžké, sama s tím často bojuji.. ale je důležité umět říct - toto se mi nelíbí, není to v poiřádku, toto mi není příjemné/vadí mi to atp. Málo kdy se vás zastane někdo jiný a je nesmysl na to čekat. A také bychom to měli učit své děti (já zatím přemýšlím, jak na to..), aby uměli říct - toto mi není příjemné, toto mi vadí. Chápu, že určité režimy nás nutili "držet hubu a krok" a tím pádem to má prostě někdo takto zažité, ale je to samozřejmě špatně. Prosím, pamatujme na to při výchově našich dětí (já snad taky budu - doufám, že se mi to podaří).
10.9.2009 11:54:03
ono ani nejde o cukr, ale spíš o to, že dítěti rodiče ani nedali najevo, že se nechová zrovna správně.
sovice
9.9.2009 13:25:04
No, Petro, já jsem předpokládala, že hostitelé z té cukřenky nabízeli cukr svému hostu, tedy autorce. což poté, kdy z té cukřenky lízalo cukr jejich dítě, nepovažuju za úplně geniální a zdvořilé ;-)

Ve skutečnosti by mi to u dítka z rodiny nevadilo, ale jisté fopa to podle mne je a hostům to opravdu může vadit, i rodinným.

Ono je to celkem fuk, nebylo to moje dítě ani má cukřenka, těm svým jsem takové věci prostě zakazovala ;-)
9.9.2009 8:52:50
Petro, ale je to cukřenka, která se nabízí návštěvám, to je taky docela rozdíl. Ve čtyřech letech by to už dítě MOHLO rozlišovat.
Petra Neomi
  • 
9.9.2009 0:57:24
No, mě přijde dost zvláštní rozhodovat na návštěvě o tom, co bude dítě hostitelů dělat s cukřenkou hostitelů :) Vždyť je to vlastně jeho cukřenka. Cizí lžičkaje něco jiného, cítím v tom jistý subtilní rozdíl. :) Navíc, tohle do dospělosti opravdu dělat nebude :))
sovice
8.9.2009 19:17:39
Mně by to taky vadilo. (O tom bílém cukru nemluvím, to je věc rodičů.)¨

Navíc mám jednu velmi nepříjemnou zkušenost, kdy jsem maminku s podobnou reakcí "vždyť je to dítě" (míněno zřejmě malé-čisté-roztomilé - šlo taky o cukřenku!, dítě čtyřleté) zažila na posezení s asi dvaceti lidmi, zdaleka ne jen rodina. Tak pět minut poté její dítko olízlo lžičku od čaje jedné staré paní a maminka mu důrazně (stará paní nepřeslechla) vysvětlila, že je to "fuj" - člověk z toho měl dojem, že se dotyčné ta stará paní ekluje. Docela mě to naštvalo.

Takže myslím, že jisté návyky je dobré nepodcenit.
Ronja
  • 
8.9.2009 19:11:50
Třeba se inspiroval?
8.9.2009 15:28:10
No, Petro, mně by taky docela vadilo, že dítě olizuje něco, co si mají brát i ostatní...
Petra Neomi
  • 
8.9.2009 15:22:58
Nějak vůbec nechápu, co vás na tom zaráží, taková blbost. Jediné, co by mi na tom vadilo je, že dítě jí bílej cukr.
 Příspěvky 110 z 71 [Dalších 61 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.