| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je dovolená jen evropským zlozvykem?

 Příspěvky 110 z 154 [Dalších 144 >>]
Toranoko
  • 
22.8.2009 0:57:45
Japonci dovolenou nedrzi, zato drzi svetovy rekord v prepracovani z unavy :-D
8.8.2009 16:48:41
Tak to je legrace. Mas to pekne popletene. Dovolena je samozrejme vydobytek levice, odboru a delnickeho hnuti. Jsem rada, ze ji dnesni pravicovi volici akceptuji a chvali, jako Ty, ale to nic nemeni na tom, ze si ji vybojovalo levicove delnicke hnuti.
Jinak byses divila, kolik mladych vzdelanych Americanu zije v Evrope. V Praze jich donedavna bylo 40.000. O Parizi, Rime ci Barcelone ani nemluvim.
Žžena
7.8.2009 9:52:33
Marcio,
nepleteš si trochu strany?
Pokud vím, tak pravice dbá na osobní svobody každého člověka (tedy i na svobodu užít si dovolenou) a naopak levice, tedy ultralevice chce/chtěla lidem vnutit orgasmus z práce pro LID, to bytí maličkým kolečkem v mašinérii.
Jinak nevím kde jsi přišla na to, že Američané houfně emigrují, podívej se kolem sebe... minimálně posledních sto let je to tak, že naopak všichni ostatní houfně migrují DO Ameriky. A že by japonci proudili z Japonska, o tom taky nevím... a když proudí, tak hlavně do té strašné Ameriky, co by taky dělali u nás, že jo.
7.8.2009 6:10:02
To je nechutna ultrapravicova propaganda. Chteji zrusit vsechny vydobytky 19. a 20.stoleti a udelat z lidi zase nevolniky. Myslite, ze jinde na svete by lide dovolenou nebrali, kdyby meli sanci si ji vydobyt? Nechapu, jak chce autorka presvedcit delnici u pasu, ze by mela mit permanentni orgasmus ze sve prace. Byt malym koleckem ve velke masinerii - a takova je dnes vetsina zamestnani- je uz tak dost strasne, a nemoci si od toho odpocinout je nepredstavitelne. Proc myslite, ze je v Americe o tolik vice bezdomovcu , nez v zapadni Evrope, proc myslite, ze tolik Americanu a Japoncu zije v zahranici? Spousta lidi proste nevidi maximalni uspokojeni v tom, drit cely zivot jak vul bez naroku na odpocinek.
Jakou praci dela pani autorka?
Doufam, ze lidi odolaji tehle plizive propagande.
Yuki 00,03,07
6.8.2009 18:03:16
stačí přečíst si o pár dní později toto

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/euro-cz/clanek.phtml?id=644166
atisa
5.8.2009 15:53:01
Tím to asi bude. Jednou jsem sledovala dokument o holčičce ve čtvtý třídě. Stávala ráno v šest, hodinu cesta do školy, škola do třech nebo čtyřech, hodinu cesta domu, cesta na taneční kroužek,cesta zpátky, úkoly, pohybovky, hra na flétnu...Spát šla v 10 večer,nalajnovaná každá minuta.Kdy mají čas být dětmi.A řekla bych že u nás toho času na děti taky není přehršle. Hlavní, že jsou děti naší budoucností a nejdůležitějším v životě a zbývá na ně nejméně času...
Slovy Hamleta..."něco prohnilého ve státě českém" a já doddávám "a na světě vůbec".~a~
PETRA
  • 
4.8.2009 17:58:45
Souhlasím s tím, že by člověk měl pracovat tak, aby to nebyla jen honička za penězi. V práci by se nám mělo líbit a ano měla by to být příjemná a důležitá součást života - stejně jako volný čas. V práci si ráda popovídám s kolegou a dám si v klidu kafe a pak zase nekoukám na to, že tam zůstanu jednou za čas o pár hodin déle, ale všeho s mírou. Není dobré mít 100 hodin přesčasů měsíčně a 20 dnů nevybrané dovélené za rok. To už mám, bohudík, za sebou - A nikdo mi za to medaili nedal :)))
Monika
  • 
3.8.2009 14:47:43
Ani jeden nemate pravdu. V USA neni dovolena stanovena zakonem. O delce placene dovolene rozhoduje zamestnavatel a zalezi pouze na zamestnanci, jestli mu toto staci ci ne. Take vim o Americanech i neAmericanech, kteri si dovolenou nevybiraji, ale nechavaji si ji jednou za rok proplatit.
3.8.2009 13:41:14
Jenže kolikrát i dovolená v Česku výjde na stejné peníze jako Tunis,pokud člověk nejede pod stan a nevaří si ve společné kuchyňce v kempu.
3.8.2009 13:37:02
Problém vidím hlavně v tom, že za 8h práce někdo dostane 10.000,- čistého a je rád, že zaoplatí aspoň nájem a jídlo. Na nějaké další vyžití jaksi nezbývá čas. To se pak ani nedivím, že někdo jde do práce s odporem, když oproti západním evropským státům dostává almužnu. Věřím, že třeba spoustě nenáročných lidí a matkám by stačilo dělat i 6 nebo 4 hodiny denně, ale polovičná úzavzky nikde nechtětí a když jo, tak si člověk nevydělá ani na "slanou vodu".
Mě osobně by nevadilo mít pouze 2 týdny placené,pokud bych mohla chodit do práce na poloviční úvazek a brát v přepočtu tolik, kolik si vydělá prodavačka např. v Německu.
 Příspěvky 110 z 154 [Dalších 144 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.