| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 16 týdnů

 Příspěvky 110 z 100 [Dalších 90 >>]
Andrea
  • 
25.6.2013 7:35:44
Dobrý den, má dcerka odpovídá vývoji nastíněném ve článku.

Pravidelný rytmus spaní a bdění, krmení.
Prská sliny, vše cpe do pusy a zkoumá,ruce v puse skoro pořád.
Chrastítko chytne a ihned ho dá do pusy, umí si jej přehodit i z ruky do ruky. Když ji po chvíli upadne, začne se hodně vztekat a uklidní se,až jí ho zase podám.
S hračkama na hrazdičce si dokáže hrát sama i 40min a doprovází to hlasitým žvatláním.
Otáčí se na bok,někdy bok vyžaduje i k usnutí.
Směje se nahlas.
V poloze na zádech je stabilní a přitahuje a osahává si nožičky a snaží se jedát do pusy.
V poloze na břišku "pase na loktech" velmi dlouho, když ji to přestane bavit, tak dělá letadelko a pak si začnenožičky cpát pod bříško a snaží se odstrkávat,ale ruce jsou při odstrkávání stále pasivní,takže se celkem nikam nedostane.
Začala se bát cizích obličejů nad kočárkem. Téměř nebrečí, z jejího žvatlání jde poznat,zda-li je spokojená,či se vzteká či jí něco chybí a plynule by přešla do pláče.
Když má sukýnku, zvedá ji a skovává si za ni obličej.

18.4.2009 23:50:48
Ty si asi uplne blba..Tvoje dite bych fakt chtela byt!!!di se radsi zahrabat tvoje kecy nejde poslouchat...kdybych te nekde potkala tak di dam pres tu tvoji uplne vypatlanou tlamu....:-©~o~kravo jedna!!!!!!
Petra + Filípek
1.2.2008 11:52:24
Přesně vím, o čem mluvíte. Náš maličký nechtěl spát už od narození. Ještě teď mám v živé paměti, jak jsem v porodnici probděla všechny noci, protože on pořád jen plakal a plakal. Když jsem si chtěla alespoň na půl hodinky odpočnout ( dýl totiž nevydržel ), musela jsem ho uhoupat v sedačce a tak je tomu až do dnes! ;(( říkám si, že už je větší, a tak se snažím, aby se o spánek pokusil sám, ale většinou pláče tak dlouho, až nevydržím a k spánku mu pomůžu. Spí max. třikrát za den po půl hodince, vyjímkou je kočárek, tam by prospal celý den. říkám si, snad bude líp ... i když v noci byl převážně hodný, teď už to je taky jinak. Malý spí zatím v koši, takže ho kolikrát v noci musím pohoupat nebo povozit ... snad ho to přejde.
Marketa
  • 
16.11.2007 22:22:16
neblazni, to je uplne normalni, ze tak casto pije. moje byla v tom veku (predpoladam, ze vam je tak kolem tech 16 tydnu)plne kojena a pila dokonce 2x tak casto nez ta tvoje! asi ctrnact dnu sem ji vpodstate prehazovala z jedne strany na druhou, hruuuza, ale pak se to srovnalo, a zase pohoda.
to je uplne normalni rustovy spurt, uvidis, ze se ti ted vytahne a budete muset nakoupit novy dupacky ;-) proste asi tak mesic ji opravdu hodne a pak bude zase jist min.
na doktorku se vybodni, ta si to precetla z nejake desne chytre knizky, ale kazde dite je jine, opravdu si nemusis delat starosti. radsi to tak moc neres.
  • 
16.11.2007 12:49:39
Chtela bych poradit jak odnaucit malou krmit 7krat denne,5krat pres den 2krat v noci,pijeme mleko nutrilon forte pres cely den ,aby byla zasycenejší,ale nejak to nepomaha,jime stale po třech hodinach,někdy i drive,podle pani doktorky uz by mela jist jenom 5krat denne a to se nam opravdu nedaři i kdyz je pravda, ze nejvice vypije mlicka vecer160ml,jinak pres den tak 130 nejvic...nevim zda zmenit znacku mleka nebo zkusit neco jineho?rada si prectu zkusenosti...nekdy mi pripada že nerozlisuje den a noc a ji stale stejne
petra, majda 5 mes
  • 
23.8.2007 17:10:34
No my meli take problemy s usinanim,s rezimem ve dne. Nelamala jsem to pres koleno, den mame porad jinak, nicmene, uz tri tydny mala usina ve stejnou dobu, bez slzicek a bez vyjevenych ocicek, prislo to samo. Jedine co je, ze se naji, na chvilku ji polozim vedle sebe do postele, po 15 minut spi jako dudek a pak putuje do vlastni.V noci se budi pravidelne a rano take.
Takze u nas KONECNE pohoda.
A tojsme jeste nedavno uspavali v kocarku a mala brecela jako tur a ne a ne zaspat.....a byla pulnoc.
lenka, nella
  • 
18.5.2007 14:53:02
Marketo, mas vlastni zkusenost ?
Kdyz jsem jeste nemela deti a nerodila, mela jsem take svoje teorie a byla desne chytra....
Znam rodinu, kde spi devitileta holka s rodici. a nejsou jedini. Take si myslim, ze i rodice maji pravo na trochu soukromi a klidu. Nemluvim o miminkach, to spala mala taky u nas. Ale ted jsou ji dva roky a pul a chce spat u nas, jen proto, ze chce byt u mne a vymrcuje si to dost teroristickym zpusobem. Nemyslim, ze je dobre detem jen ustupovat, jejich naroky se zvysuji.Nechci byt otrokem sve dcery, ublizuje to nam vsem, ja mam blby pocit a ona nevi, kde jsou hranice. Ja povoluji, kdyz uz nenmam silu a vim, ze to nenin dobre. Deti jsou desne vychytrale a zdaleka to nejsou takove chudinky. Ja uz mam tu svoji docela prectenou a poznam, kdyz ji neco je ci ne...
Markéta
  • 
18.5.2007 14:18:37
to mas z toho, ze jsi ji nechala rvat! to nemas srdce, ze neslysis, jak je to miminko bezmocny! az ty jednou budes stara a nemohouci, tak te dcera asi taky necha nekde hnit, sama jsi ji to naucila.

uz ted ma podvedome strach usnout sama v mistnosti. a zalozila jsi ji na pekny problemy v dospelosti.

maminky, budte soudny, nechte dite spat u sebe a dejte mu tim pocit bezpeci. vsichni kdo to udelali rikaji, ze se jim dite do dvou nebo nejpozdeji do ctyr let samo dobrovolne odstehovalo.
18.5.2007 13:47:35
Vendy, docela tě chápu.. na to musíš mít to správný odhodlání..taky jsem to odkládala... ale jednou jsem se prostě naštvala a řekla si, že už toho mám dost a rozhodla se vydržet.
Tak ti přeji až příjde ten okamžik kdy budeš rozhodnutá, aby si vydržela a byla nekompromisní... Opravdu to ale stojí za to... už si ani neumím představit, že bych měla být několikrát za noc vzhůru.
Vendy
  • 
17.5.2007 19:05:45
Milďo,
máš pravdu. Vím,že je to moje chyba,jenže já vím, že když mu to mlíko dám, tak je do pár minut tuhej.Mě straší ty noci nespaní. Vím,že by to přešlo. Jsem měkká. Ale pokud to bude trvat déle, asi to zkusím. Nejlepší by bylo s ním nespat. Budí mě každý jeho pohyb, usínám a poslouchám jestli spí. Kolikrát mi už z toho šibe. Dnes přes den spal 4h a půl celkem. Takže čekám opět "pěknou" noc.
 Příspěvky 110 z 100 [Dalších 90 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.