| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kouzla jednoho (ne)obyčejného centra

 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]
3.6.2009 14:44:20
zdravím autorku článku, trochu ji znám i MC, tak potvrzuji, že vše je pravda, žádné novinářské přikrášlování :-)

V 90. letech jsem se podílela na vedení skautského oddílu a tehdy jsem se poprvé setkala s pojmem dobrovolnictví. Nevěřila jsem tehdy tomu, že by se tady v ČR mohly ženy s malými dětmi dobrovolně spolčovat a dobrovolně něco pro děti připravovat, tvořit a jinak vynakládat úsilí, jak to je ve někde ve světě obvyklé. Byla nová doba, každý se snažil vydělávat na všem, úsilí se směřovalo jedině k zajištění hmotnému, dětí ubívalo, děti nebyly v "módě". Vedoucí do oddílu se hledali těžko, mladí cestovali, starší podnikali. Myslím, že doba se trošinku změnila. Možná jsme se trochu poučili v tom, že nejlépe funguje to, co si sami zařídíme, na čem se trochu podílíme, a jde nám hlavně o NAŠE děti.
Takže dobrovolnictví zdar!!! A tam kde není MC zkuste založit alespoň nějaký pidi spolek :-)
3.6.2009 14:23:16
ahoj, u prvního dítěte jsem taky nezvládala vaření, nemyslím, že by byla nějak velké zlobidlo, prostě byla zvyklá na mojí pozornost. Druhá holčička si hraje při vaření všude kolem, občas něco ochutná, půjčí si hrnce, vařečky apod. Možná má jinou povahu, ale spíš byla od mala zvyklá na méně pozornosti. ALe trápit tě to nemusí, zkus trochu změnit režim dne, jít třeba hned po snídani ven a pak až vařit, nebo jednodušší recepty ~:-D

MC navštěvuju a moc doporučuju, mám ho 100 m od domu, takže pohoda. Dříve jsme bydleli jinde a řešila jsem to středečními dýchánky se 4 dalšími maminkami. V zimě jsme se setkávali v bytech, přes léto na hřišti. Vyměňovali jsme zkušenosti, recepty, nápady na hry či výlety.
1.6.2009 13:38:14
Amy, máme to podobně. Není nutnost, chodit jako všichni ostatní do MC.
amy
  • 
1.6.2009 9:03:33
a moc se mi tam nelíbilo. Jedním z důvodů je to, kde bydlíme, udělali výstavbu domů, nastěhovala se spousta lidí a kapacity školek, hřiští, MC apod. tehdy absolutně neodpovídaly počtu lidí. Takže děti se v MC spíše tísnily, než si hrály.
V článku se píše, že se v MC scházejí nejrůznější typy maminek. Já jsem ten pocit tedy neměla, všechny se celé odpoledne dokázaly bavit jen o dítěti. Já teda o synovi taky ráda povídám, ale rozhodně ne celé odpoledne. Když jsem tam nadhodila jakékoli jiné téma než dítě, bylo ticho. Pak jsem se prokecla, že jsem lékařka a nastalo odpoledne diagnostikování, kdy každá maminka zavolala svého prcka ukazovala mi jeho pupínky na zadku apod. :-), fakt, že nejsem pediatr už nikoho ani nezajímal. Za sebe MC skutečně nemusím. Raději syna bereme na procházky do lesoparku, hřiště apod.
31.5.2009 12:54:52
Tak to manžel chodí naštěstí na oběd v práci, takže vařím jen pro sebe a prcka. Ale stejně je to děs, malej je šílenej divoch, já stojím u linky, on mi visí na noze a řve a řve a řve. Překračuju všechny hračky který máme, nanosí si je do kuchyně, takže není ani kam šlápnout. A do toho ta jeho hysterie, když se mi povede nějaký ten oběd udělat, je to úctihodný výkon! Takže práce na hodinu = s miláčkem práce na 3 hodiny. Jsem ráda, že tu domácnost tak nějak zvládám. Nechápu, jak to dělají jiný maminky, nebo mám extrémní zlobidlo?
maja
  • 
30.5.2009 22:33:16
oběd vařím ráno...mezi 8 a cca 9, pak už jen zábava....dělám si srandu...a to mi chodí každý den domů na oběd manžel. Oběd není problém.

Jinak jsme taky pořád venku.
30.5.2009 20:52:10
No jo! Tak v tom to bude ~t~ Já mít MC před domem, tak tam taky jistě chodíme! Ale tohle je fakt výprava na dvě hodiny. Takže do města jezdím až odpoledne a to už když tam jsem, tak mám většinou nějaký lítání.

Já právě vařím obědy a večeře jsou u nás ,,co si kdo uloví" Teda manžel, synkovi samozřejmě dělám večeři ,ale on chce večer jedině instantní kašičky, takže to je pohoda. Večer jsem už hrozně unavená,takže kolikrát nemám sílu si ani namazat rohlík, natož vařit něco teplého. A poblíž ani není žádné zařízení, kam bych skočila pro tu hotovku ~d~
30.5.2009 19:29:26
Tak v tomhle já mám asi tu výhodu. MC mám před barákem. Vařím hlavně teplé večeře a obědy si ohříváme... Karolínka má oběd ve školce, a tak je to vyřešené. No a když už toho mám někdy vážně moc, vezmu kastrůlek a zaskočím pro hotovku :-).
30.5.2009 19:07:57
Gabro a kdy připravuješ oběd? Já práve dopoledne moc nestíhám, malej vztává až mezi 8-9 hodinou, takže se tak stihneme nasnídat a musím vařit. Vařím teda na dva dny, takže když mám jídlo jen na ohřátí, jdeme dopoledne ven, ale tak na nákup, krátká procházka. MC není v našem městě, ale ve vedlejším, takže to není jít na procházku a ,,stavit se" To je vzít kočárek, naložit do auta, vzít dítě, naložit do auta, výprava na hodinu ~:( Kdybych bydlela v místě, možná by to bylo jiné...
30.5.2009 18:39:44
:-) Zkus to a uvidíš! Nemysli si, že ti, co do MC chodí jsou pak celý den zalezlí doma! U nás je dopoledne většinou v MC (ne každý den), pak se jde pro Káju do školky a celé odpoledne trávíme venku na hřišti nebo o víkendech u babičky na zahrádce.

MC je prostě zpestření. Pro maminky to nemusí být nic pravidelného (i když pak stejně většinou pravidelně chodí). I u nás je znát, že s příchodem hezkého počasí chodí do herny méně maminek, ale na podzim a v zimě si vždy říkáme, že by nebyla špatná přístavba patra :-).

A mimo to pořádáme i akce venku - Počernické kuře (v březnu), Jízdu zručnosti (v dubnu), Pohádkový les (v červnu)... Je to pak vždy velký zážitek hlavně pro děti!

~;)
 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.