| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Digitální tma

 Příspěvky 110 z 120 [Dalších 110 >>]
12.6.2009 23:44:40
Milý Petře,
Vaše zkušenost rodiny bez auta by mě moc zajímala, zrovna o tom píšu... Jsme na tom se dvěma dětmi stejně. Myslíte, že byste se mi ozval na a.scheinostova@centrum.cz? Díky!
27.5.2009 16:46:28
Honzo, řekla jsem mu to několikrát, ale odpoví nech mě být, nebo se pohádáme.Prý mě taky neříká co mám dělat...rozumná řeč s ním není.~d~
25.5.2009 16:24:34
Říct mu, že Tě to trápí...? Asi nezbývá, než v něm vzbudit pocit viny. To na chlapy docela zabírá. Prostě ho trošku shodit. Pokud je normání, měl by se chytit za nos.
A nebo ho podus jinak. Třeba nedělej něco, co u Tebe pokládá za samozřejmost. Nejak ho potrestej. Teda pokud nezabere to první...~;((
25.5.2009 16:15:47
To nic není, můj muž hraje natelevizi hry přes xbox a stráví u toho i 8 hod za 1 den~q~~o~, nevím co mám dělat, je na hrách závislý. Nic doma neudělá a trpí tím i děti....PROSÍM CO MÁM DĚLAT ?~n~
25.5.2009 12:04:30
Jen tak na okraj, to je takový problém tu navigaci z auta vyndat? My to teda děláme pokaždé a to bydlíme v klidné ulici, kde se auta nevykrádají. Pokud parkujeme kdekoliv jinde, tak je to samozřejmost.
Marcela
25.5.2009 9:38:18
Takže na otázku zda někoho co TV nemá (a případně má doma dítě) odpovídám kladně. A vôbec mi tedy nechybí. syn má 19 měsíců...
Potřebuji-li počasí, nebo Pata a Mata (Boba a Bobka, vlka a zajíce...), najdu vše na netu - a kdy já chci (zkuste youtube.com).

Co se filmů týče, stejně naprosto nehrozí, že bych kdykoli získala hodinu-dvě na dokoukání - takže znovu použiju PC. Kdy chci... To je u mne asi film týdně, obvykle jeden koukám dva dny. Volný čas (dítě spí)využiju jinak, než televizí - rozhodně je lepší věnovat se manželovi (sex je důležitější naž TV, pro manželství, nemluvě o tom že já pevně věřím, že TV ničí sexuální život... no, já jsem spokojená tak, jak to mám - a manžel na tenhle argument slyší, takže se dívá na filmy taky na PC. Stíhá své dvě hodiny denně, k čemu víc?)

Rozbité auto hodnotím jako problém - ale rozbitou televizi... jestli o tom někdo musí dlouze uvažovat, problém je v něm, ne v té bedně (asi jako když někdo uvažuje o tom, že se mu stala tragedie, a z baru/lednice vypadla poslední flaška... a jak si doteď nemyslel, že je to pro něj problém).

Svůj rodinný a manželský život hodnotím jako velice spokojený a šťastný (i po několika letech, a připisuju to taky tomu, že NEMÁME TV, zato MÁME MYČKU NA NÁDOBÍ :-)

P.S. To auto by mě trápilo hodně, ztracený výlet s rodinou taky. Z článku si odnáším argument "tu navigaci tedy nekoupíme, zvyšuje to riziko vykradení auta" - za to díky...
Viky, dva kluci 5 let
  • 
21.5.2009 18:13:48
život bez televize je docela fajn, televizi nemame ani neplanujeme koupit. Člověk má víc času na čtení pohádek dětem, děti nejsou zblblé z reklam. Je to asi otázka názoru mít či nemít televizi, mi jsme se rozhodli pro nemít a nelitujem. Pohádku nebo film si pustíme z DVD a je to pohoda. Koukáme na co chceme a né na to co zrovna běží v TV a hlavně je to bez zbytečných reklam. Zprávy si přečteme na internetu nebo zapneme rádio.
MarkétaP + 4 dcerky
20.5.2009 0:14:46
Jednou se nám stalo, že naši domácnost vybrali k nějakému rozsáhlému mnohostránkovému šetření o televizních programech a pořadech. Po nezbytném úvodu (včetně toho, jak často se díváme na televizi) byla otázka, zda vlastníme televizní přístroj ... no je, no, máme TV kartu na počítači, na tu tam sice kolonka byla, ale mělo se z ní přeskočit až na samotný konec, jakobychom byli bez televize úplně :)) Nechtěla bych být tím statistikem, který si rve vlasy nad nesmyslností uspořádání otázek a nas nesmyslnými korelacemi, které tam musely vycházet ...
19.5.2009 22:49:43
Všimni si, na co se ptá autorka v závěru článku a co jsem jí na to odpověděla. Ona se ptá, jestli známe někoho, kdo nemá TV. Ano, znám, jsme to my. A protože ve svém článku píše, že jim selhala TV a také auto, tak jsem napsala, že nemáme ani auto. Ale napsala jsem snad někde, že ten, kdo TV a auto má, je vadný?
Už jsme u toho zase, důvod proč se velice nerada zapojuju do diskuzí na rodina.cz. Neuvěřitelná vztahovačnost a nesmyslné překrucování. Stěhuju se zpět na mojí "domovskou" diskuzi, kde diskutují téměř výhradně chlapi, ti tohle dělají velice zřídka. A diskuze je navíc moderovaná, takže nesmyslné hašteření brzo někdo utne.
Linda
  • 
19.5.2009 22:34:13
My máme 2 televize a 2 auta. TV bych oželela obě (manžel ne, ten by určitě jednu potřeboval), stejně nemám čas na ně čučet. Mít 1 auto v rodině bychom taky jistě zvládli, byť by to znamenalo jisté omezení. Ovšem být bez auta zcela, to si - zejména s dítětem - nedovedu představit. Asi dost záleží na tom, kde člověk žije a jaké má aktivity; nákupy bychom už nějak odtahali, ale ty výlety, návštěvy, aj. akce bychom nezvládli, dcera (3,5 roku) ještě odpoledne potřebuje spát, ale zároveň už pochopitelně nepoužíváme kočárek. Když jedeme na celodenní výlet, vyspí se v autě. Když jedeme na kratší výlet, díky autu ušetříme dost času a můžeme tudíž vyrazit tam, kam bychom to bez auta nestihli. Na určitá místa (např. naše chata) by to bez auta s malým dítětem nebylo zvládnutelné (náročná cesta od MHD).
 Příspěvky 110 z 120 [Dalších 110 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.