| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Atopický ekzém - 2. díl

 Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]
lina
18.10.2013 16:59:14
Mně na atopický ekzém pomohla kosmetika Tepezcohuite strom kůže. Vyzkoušela jsem ji na doporučení kamarádky. Zatím používám Tepezcohuite pomadu,ale vyzkouším i jiné produkty.~;)
11.12.2010 19:05:59
Myslím, že jste na dobré cestě, k atopii přistupujete zdravě. Tak hlavně, ať je psychika v pohodě, *Kamzyk*
Cibusa
16.10.2010 10:01:17
Dobrý den, je mi 25 a AE mám od malinka(teď je mi 25). Myslím, že na AE je nejhorší psychycká stránka, zvlášť v dospívání a pubertě.
Jako mast se mi osvěčila obyčejná modrá indulona a obvazování podrážděných míst na noc. Nedávno jsem objevila konopné masti a jsou úžasné.
Zvířata jsem měla vždy, nyní mám doma psa(německý špic)a osmáky. Zjistila jsem, že po pár dnech si na ně organismus zvykl a vytvořil si nějakou svou protilátku. Teď mi stačí omýt si po mazlení ruce-a samozřejmě namazat.
Vždy jsem používala kortikoidní prostředky a nyní zkouším vyčištění organismu - úplně jsem vysadila všechny kortikoidy, piji čistící čaje, upravila jsem si jídelníček a používám konopné masti a modrou indulonu.
Zatm je to dost těžké - jsem zarudlá a zvlášť v obličeji je to nepříjemné, ale postupně se můj sta lepší. Ikdyž musím přiznat, že hodně záleží jak se zrovna cítím psychycky.
Jirka
  • 
29.5.2009 14:04:06
Já bych k tomuto ještě dodal naši zkušenost s pracími ořechy - tedy zkušenost jak perou: http://www.ptacek.name/Zachyceno-v-letu/mydlove-praci-orechy-miron-vs-cista-voda-nebo-praci-prasek.html
Paulinka
  • 
4.5.2009 21:06:41
To jsem rada, ze opet slysim o Grahams Natural Alternatives. S doktorkou jsem bojovala dost dlouho, nez uznala, ze existuje taky neco jinyho, nez masti plne chemie. Ztracela jsem nadeji, mala je uz velika (Lucinka, pet let) a tenkrat to byl boj, tyto masti sehnat. Dnes jsou k mani na netu a za uplne jine penize, nez tenkrat. Mohu doporucit. Paula
Marcela Nová
  • 
29.4.2009 13:42:32
Mám uplně stejné zkušenosti se svojí holčičkou. Naštěstí jsem objevili australskou přírodní kosmetiku Grahams Natural Alternatives a bylo více méně po problému. V zimě se to hlídá hůře, v létě od nich používáme opalovací krém, který částečně hojí, ale mast už nemusíme... pouze večer, nebo když se udělá chladno. Byl to ale desnej boj, fakt. Netušila jsem, že ekzém může být až takový problém. Nyní si to malá ponese celý život, někdy si říkám, jestli to nemohla mít s přehnané čistoty a téměř sterilního prostředí, které jsme okolo ní po narození vytvořili, alespoň mi to vyčítá tchýně.. kdo ví. Naštěstí existuje alternativa a jediným řešením už nejsou kortikoidní masti.
Hodně zdaru v boji proti ekzému.
Marca
29.4.2009 10:26:31
Zapomněla jsem dodat- přičemž místo onoho slavného "pomocníku na odstraňování zbytků tablety" tam nebude NIC, protože to je samozřejmě nesmysl, pouze fikaná reklamní kampaň...*V*
29.4.2009 10:24:04
Syn je ve věku, kdy potravinové alergie někdy přecházejí v inhalační alergie, ale aby byla jistota, je potřeba věc ověřit.

Takže napište a vliv stravy bychom otestovaly.

Stejně tak by bylo vhodné absolvovat alergologické vyšetření.

Probereme také vnější péči.

Pračky, myčky a jiné spotřebiče v domácnostech atopiků - platí jednoduchá zásada: kvalitní přístroj zvládne to, co píšete, eliminovat. Kvalitní myčka zbytky detergentů a doprovodných látek obsažených v tabletách (opět platí- nevybírejte ty nejlevnější i s ohledem na myčku) nezanechá, stejně tak kvalitní pračka zvládne vymáchat prádlo i v menším množství vody, než se používalo dříve.

Dnes je (oprávněný) trend snižovat v domácnostech spotřebu energie a vody a již se nesetkáváme s jevem, kdy voda v pračce dosahovala do půlky pracího bubnu, tak jak si to někteří pamětníci vybavují u starých praček značky Tatramat apod. V souvislosti se studiemi pracího procesu se navíc jeví jako efektivnější i z hlediska pracího cyklu méně vody na máchání, ale zato vícekrát po sobě(jak to např.dělají pračky s tzv.6.smyslem - allergy care programy), , nežli jedno vymáchání ve větším množství vody. Samostatnou kategorií jsou pak parní pračky, které využívají úplně jiného principu odstranění nečistot, nežli klasické pračky, a které jsou ekzematikům taktéž doporučovány právě proto, že zde není potřeba pracího prášku.

Také chci upozornit na častou chybu - přeplňování pračky - nedávejte větší množství prádla, než je uvedeno v návodu (často pro daný program bývá uvedeno max.kg prádla), větš.to bývá max.6kg prádla.
Používejte optimální možství pracího prostředku, pro ekzematiky platí - ne aviváž.

A také pozor na fikané reklamní tahy. Mazaný obchodník by na příspěvek zareagoval přesně takto- řekl by si: "no to je výborný tah, dostanu na trh tabletu, kde bude ne 3 v 1, ale 4 v 1 - přičemž ta čtvrtá sloučenina bude pomocník při odstraňování zbytků detergentu a pomocných- hl.lešticích látek :-)) )
halika, 2 kluci
28.4.2009 17:43:25
Synovi jsou teď tři roky a momentálně je situace asi nejhorší, co zatím kdy byla. Muž i já jsme oba ekzematici, ale každý v jiném období, muž má ekzém v zimě, já na jaře. muž je k tomu i alergik na pyl břízy (takže právě prochází tím nejhorším). Syn měl do letošní zimy ekzém hlavně v obličeji, tělíčko se nám dařilo udržovat v dobrém stavu krémem Lipoderm Omega, na obličej jsme se střídavými úspěchy používali Atoderm PP Zink. Teď, jak začalo svítit sluníčko, má obličej úplně čistý, nemažeme tudíž ničím, jen krémem proti sluníčku, když jde ven. Zato se mu ale před pář týdny vysel příšerný ekzém od pupíku až ke kolínkům. je možné, že to souvisí s alergií jeho tatínka? že se mu alergie na pyly zatím projevuje touto formou? Lékařka nám na ten akutní výsev dala tekutý pudr s dehtem, který skvěle zabral, jenže po kontrole a vysazení, se ekzém opět vrátil. Zkoušela jsem i obyčejný pudr, který skvěle zabírá mě (jakmile si ekzém čímkoli namažu, vypadám jako rak), musím ho prostě vysušit. Ale u syna moc nezabírá. Je dehet dlouhodoběji v pořádku?
V článku i v diskuzi hodně mluvíte o alergiích na potraviny. Já jsem žádnou výjimečnou nevypozorovala, jen klasická kopřivka po nezralém ovoci, kupovaných jahodách, ale ta vypadá jinak, spíše pupínky než ty rudé fleky ekzému. Takže si taky myslím, že klasickou potravinovou alergii nemá, jen reakci na podtržené ovoce. Ale možná mě vyvedete z omylu.

Jen ještě jedna důležitá věc, kterou by ekzematici měli kontrolovat. Dnešní pračky dokáží celý proces praní i máchání zvládnout ve 40 litrech vody. Zkuste něco takového v ruce! Budete mít všechno prádlo od prášku. Dobrý test je zkusit vyprané, vymáchané a vyždímané prádlo z pračky hodit rovnou do vany plné vody. Uvidíte, jestli vám pračka nenechává ve vodě a v prádle pozdravy ve formě husté pěny a bublinek. Často nestačí ani přidat dvojí máchání navíc. Když perete plnou dávku bavlněných ručníků, těch 10 litrů na vymáchání prostě stačit nemůže! Když ovšem perete ve slizu, tak je to mnohem lepší, v ručníku vám zbyde maximálně trochu mýdla.
A taky jsem slyšela, že pro atopiky jsou strašným jedem myčky nádobí. Tablety obsahují látky na zvyšování lesku, které ovšem na nádobí ulpívají a působí podobně jako zbytky prášku v prádle nebo éčka v jídle.
PS Díky za informace i za diskuzi a příspěvky k ní!
28.4.2009 14:56:56
Na téma atopický ekzém a moře je výtečný článek zde

http://www.proalergiky.cz/tema/15/

Já osobně mám dobrou zkušenost s krémy Daylong. *V*
 Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.