| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezpečná jízda s dětmi

 Příspěvky 110 z 89 [Dalších 79 >>]
ajjiiikkkk
26.12.2009 21:44:42
Ahoj, připojuji se k názoru, že takových článků všude hafo a pořádná rada žádná :-( My teď budeme kupovat autosedačku pro 21 měsíců kluka. Je to s ním těžké. Právě má 14 kg, není otesánek jen je větší, tak jako jiné děti přes dva roky, také má 90 cm :-) Takže nevíme zda se řídit věkem či hmotností, tak ze zdravého rozumu jsme vybrali sedačku Britax ... skupinu 9 - 36 kg. Dá se posouvat opěrka hlavy a rozšiřovat bočnice. Je dobře tvarovaná pro malé mimi, kamarádka v ní vozí ročního prcka a prima se mu tam sedí. Našeho Vítka posadila a připoutala s úpravou hlavy, vnitřních pásů a sklonu během minuty. Přijde mi, že je to dobrý výběr. Cena skoro 5 tisíc. Ale už jsme se zklamali. Rovněž jsme koupili sedačku v obchoďáku asi za 1000 Kč. Ten základní atest splňovala. Rozhodnutí bylo jednoduché, nutnost odjet a byla neděle. Tak jsme koupili první co se naskytla v kategorii 9 - 18 kg. Vítek už se do ní nevejde, vnitřní pásy ho škrtí, hlavu má nad zádovou opěrkou, nohy ve vzduchu jak ve vajíčku. Hrozné!!! Nyní raději zainvestujeme. Své dítě milujeme a neodpustili bychom si vlastní blbostí způsobenou nehodu malého :-) Ale právě chybí mi články typu, proč kterou kategorii ano a ne, kdy je ten správný přelom, co s dětmi velkými fyzicky ale duševně ještě vlastně miminky...
K podsedákům: v nějakém časopise jsem četla, že podsedák vlastně nemá ochranou funkci, pouze vyrovnává výšku děcka, jelikož na zadních sedadlech obvykle nejdou upravit pásy dle výšky pasažéra. Jinak fandím tomu udržet dítě co nejdéle v klasické autosedačce. Náš mrňous občas také řve. Nedá se ale nic dělat :-)
Přejeme příjemné a bezpečné cestování :-)
Lucie + 2
  • 
14.3.2009 17:32:00
Taky máme Concord lift. Původně měly obě děti každý svou, dcera do ní přešla cca ve čtyřech letech z klasické sedačky s vlastními pásy, později jak starší syn rostl, nechali jsme v každém autě jeden Concord a přikoupili dva podsedáky. Dcera 7 let (125cm/22kg) tedy jezdí pořád ve velké sedačce, syn 9 let (145/30 kg) jezdí na podsedáku. Když jedeme někam dál celá rodina jedním autem, přehodíme dva Concordy vedle sebe a i syn tak jede ve velké sedačce. Přece jenom je ochrana proti bočnímu nárazu v této sedačce lepší než na podsedáku. Zatím se do ní vejde, i když v zimním oblečení cestou na lyžu už by to rozhodně nešlo. Výhodou je, že můžete u této sedačky postupně zvedat opěrku hlavy a sedačka tak doslova roste podle dítěte. Až mu hlava začne přesahovat sedačku i v nejvyšší poloze, odmontujete záda a zůstane vám podsedák.
Líza
10.3.2009 21:31:10
Macil, že z vajíčka čouhaj nohy, to je úplně normální a v pořádku. To není důvod k výměně sedačky.
bravad
10.3.2009 18:19:11
Tedy co já vím, tak to, že trčí nožičky z vajíčka, nevadí. S tím se snad i počítá. Nesmí přečuhovat hlavička přes hranu vajíčka. Při nárazu hlavička pokračuje ve směru jízdy a mohlo by tak dojít k vážnému úrazu.
10.3.2009 15:49:11
Ano, přesně tohle teď doma řešíme. Dcera má 7 měsíců, 7,25 kg a z vajíčka už jí trčí nohy a je otázkou času, kdy jí začne čouhat hlava. A to nemáme žádnou vyloženě miminkovskou sedačku, je do 13 kg, dost hluboká a byla k ní i ta vložka pro novorozence ~d~. Jen máme asi dlouhé dítě.
Prostě.já
10.3.2009 14:48:45
"Jané Indy Team Plus" má 3polohy, máme ji pro oba kluky a naprostá spokojenost ~R^
10.3.2009 12:12:02
Jestli máš dítko hubené a hodně dlouhé (s hodně dlouhým tělem), tak si hlavně někde ověř, jaká je maximální výška těch 5bodových pásů, aby se ti tam dítě s nějakou rezervou vešlo.
My máme taky Babypoint, ale Jumbo Trendy, a budeme asi muset ty 5bodové už vyndat. Při tom našem ježdění párkrát za rok to snad nebude takový průšvih, a taky malej má teď ve 2 letech 14 kg, je dost statný, faldíky žádné, takže by snad případný náraz zvládnul i jen s těmi pásy z auta. Tam je totiž rozdíl v tom, že v 5bodových pásech jde dítě při nárazu do pásů jen vlastní vahou, zatímco v pásech auta jde i se sedačkou, která tak dítě víc zmáčkne a 11kg chrastítko by mohla váha sedačky dost ohrozit ~;((
Denisa, tři dospělé děti
  • 
10.3.2009 9:42:28
Nejdříve chci podotknout, že povinné používání autosedaček je v dnešní době určitě věc dobrá. Říkám v dnešní době. Já sama ráda vzpomínám na dobu, kdy jsme jezdili k moři - 4 dospělí a dvě děti v jednom autě, děti seděly, nebo spíše spaly na klíně nás dospělých a cítili jsme se naprosto bezpečni. Také tenkrát nejezdili po silnicích takoví bezohlední řidiči jako dnes. Nedávno jsme to počítali, ujeli jsme tak za celou dobu asi třičtvtě milionu kilometrů a naštěsí jsme se nikde nesetkali s žádnou nehodou. Dnes už je každá jízda o strach.
10.3.2009 8:54:41
Ahoj, to je zvláštní, syn má 6 let, 128 cm a 26kg, jezdí v autosedačce Cybex Solution a vejde se tam v pohodě. Sice teda když si sedá tak se musí trošku zavrtět v ramenou:), ale na podsedák sedá naprosto vyjímečně, obvykle v cizím autě. Tráví v autě hodiny při velkých přejezdech a nestěžuje si, párkrát ho sedačka zachránila.
Líza
10.3.2009 6:59:49
Dobri, tohle jsem "uplatnila" právě na dálnici. Dítě se odpoutalo, hodila jsem blikačky a zajela do odstavného pruhu. Otevřela dveře a dělala, že ho jdu vysadit. Od té doby si to nedovolilo nikdy. BTW šlo o dálnici mimo území ČR, což se skutečně hodilo, dítě tušilo, že jsme někde velmi, velmi daleko a rychle pochopilo, že tohle teda fakt vůbec nesmí.
 Příspěvky 110 z 89 [Dalších 79 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.