| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila v Lucembursku

 Příspěvky 110 z 65 [Dalších 55 >>]
singera
  • 
10.3.2009 17:48:43
Lusiko, asi se vždycky a všude nějaká ta kráva najde. Hodně radosti z dětí
Lusika, Lucinka+Honzík
  • 
10.3.2009 16:56:03
Ahoj,
s Genetem mám jinou zkušenost - pozvali si nás kvůli špatným triple testům.
Čekali jsme 3 hodiny a velmi arogantní a nepříjemná genetička byla znechucena naším rozhodnutím nejít na odběr pl.vody a dala to značně najevo. Na dotaz, jak dlouho se čeká na ultrazvukové vyšetření nám vysvětlila, že si máme rozmyslet, co je důležité, vrátit se do práce, nebo zdraví miminka. A když jde ona k lékaři se svou matkou, vyhradí si na to celý den, nikoliv jen dopoledne.
Na ultrazvuku už byl úžasný lékař, bylo vidět, že mu jeho práce dělá radost.
A náš syn se narodil zdravý, já z toho měla 3 šedivé vlasy.
Lusika
MartinaK, 7-tiletý kluk + 2,5 letá dvojčata
  • 
10.3.2009 16:50:47
Ale jde to i v Česku. Stejně jako autorka příspěvku jsem rodila v roce 2006 v Příbrami a to dvojčata. Ještě jedna poznámka k autorce - bylo by docela fér uvést pro všechny, že zdarma to určitě nebylo - i já jsem si za nadstandard připlatila. Tím jenom chci říct, že nelze srovnávat služby zdarma pro všechny (které na české úrovni v Lucembursku nemají) s placeným nadstandardem.
Jinak zdravím všechny maminky a jejich děti a všem přeji hodně štěstí!
9.3.2009 18:41:58
Tak nevím, ale já jsem asi porodila v Lucembursku (původně jsem myslela že ve FN Ostrava Poruba)
Mimochodem, oba klystýry mají své plus a mínus. Já jsem zvolila tu klasiku s konvičkou. Konečně u nás můžeš mít Yal. No a s jednou sestřičkou jsem také měla výměnu názorů. Stručně a česky a až poté, co jsem to na pokoji vydýchala a spolkla slzičky (holt jako těhule jsem byla furt naměkko).
Mít svého porodníka u porodu taky není nemožné. Na kontroly do porodnice jsem chodila jen pro ctg, protože můj porodník nemá přístroj. Záznam už si posoudil sám. V té nemocnici pracuje a má i soukromou praxi.
9.3.2009 18:32:17
No, já tedy můžu srovnat a nekomplikovaný vaginální porod je podle mně z pohledu poporodních stavů lepší než bezproblémový císař. Komplikovaný vaginální porod už tak veselý asi není ~;)
Ale v porodnici a vlastně ani pak jsem nepotkala tváří v tvář nikoho, kdo by po císaři, tedy břišní operaci za den dva běhal jako čiperka (předpokládám bez oblbováků)
9.3.2009 18:26:57
Tak nějak to bylo, akorát nejsem přesvědčená, že by to bez toho císaře v našem případě nešlo, byla jsem bez drénů a hojila se bezvadně. Tři tejdny jsem se nemohla v posteli otočit a ve stoje pořádně narovnat.
Po vaginálním porodu jsem se za dvě hodiny vesele sprchovala a bylo mi fajn, poněvadž to byl pohodový porod bez komplikací.
singera
  • 
8.3.2009 9:19:10
Alvapinko, to víš, že to kluk dožene. 34tt těhotenství, tak to už byl velikánský miminko, já rodila 26tt, ani né kilové mimi a taky to dohnalo. :-)
8.3.2009 9:14:05
Taky jsem rodila loni v Lucembursku-Charlotte je na Arlonce?? Měla jem rodit v Eschi, ale vzhledem k tomu, že se mi kontrakce rozjely už v 33+3tt, byla jsem převezena do Luxu.. možná by to taky stálo za článek, mám o zkušenost víc z pobytu na neonatologii, kde jsem strávila se synem skoro 4 týdny. co se týká personálu, jsem maximálně spokojená a nemůžu si stěžovat na nikoho, snad jen na uklizečku, která při vstupu do pokoje neřekla ani "bů" :-) ale to je prkotina.. Syn má 5 měsíců, váží 7,4 kg, takže předehnal své stejně staré vrstevníky :-)
6.3.2009 11:24:31
A ještě jsem zapomněla - článek je moc krásný, úplně mě dojal.
6.3.2009 11:23:54
Taky jsem rodila císařským řezem a jsem za něj velmi vděčná. Naše malá přišla na svět v hořovické porodnici a byla jsem moc spokojená. Se vším - péče lékařů i sestřiček je tam skvělá, prostředí taky pěkné (teď vlastně ještě lepší, nedávno proběhla rekonstrukce, takže mají přímo na pokojích sprchy a TV). Pokud se nám povede druhé miminko, ani nebudu uvažovat o tom, že bych rodila jinde. Za CŘ jsem velmi vděčná, naše holčička by možná jinak vůbec nebyla na světě. A jsem alergická na to, když někdo naříká, jak mu CŘ ublížil a co že si to ti lékaři vlastně vůbec dovolili. My jsme naprosto v pohodě, rozkojili jsme se druhý den po porodu a kojíme dodnes, a to už Barunce bude 10 měsíců~R^
 Příspěvky 110 z 65 [Dalších 55 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.