| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak kojit

 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]
12.2.2009 12:19:22
Hodně se píše, že u správné techniky kojení nemůže bolet, ale první-druhý tyden kojení bolí i když kojíte správně.Protě si bradavka musí zvyknout. Taky jsem se bála, že kojím špatně, ale moc milá sestra v nemocnici, mi vše vysvětlila.
  • 
14.7.2007 16:16:24
Milá Lucko,
přečti si prosím můj příspěvek do diskuze pod Málo mléka. Měla jsem asi stejný problém a celé těhotenství nic neřešila....Přesto jsme to zvládli. Třeba Ti pomůže naše metoda. Maruška a Toník
  • 
24.2.2007 16:59:41
Zdravím, jak často kojíte roční dítě? Lucinka pije stále asi 4x denně a v noci 2-5x asi 5-10 minut. Odstavit ještě úplně nechci, ale nejsem si jistá, jestli už by se neměla začít "osamostatňovat". Přes den mě to zase tak netíží:-). Lucka je na mě poměrně dost fixovaná, přestože chodíme mezi lidi, nemůže to kojení podporovat?
Snažíte se odstavení podporovat, nebo tomu prostě necháte volný průběh?
Díky.
Eva
Eva + Ondrášek 3 měsíce
  • 
31.1.2007 9:57:01
Dobrý den, ani nevíte jak jsem ráda že jsem tento váš článek našla. Všechno u nás probíhalo úplně stejně jao u Vás. taky jsem byla rozhodnutá kojit a td. Byla jsem ve spojení s linkou kojení atd. Dnes jsou nám tři měsíce a jsme ve stádiu kdy musím zajít za pediatrem ( jdeme tam v pátek na očkování)protože myslím že jsme vyzkoušeli všechny možné prostředky a nic. Ondrášek je stále uplakaný, křičí ani se nevyspí, (je vzhůru po pul hodince) a já už nevím co s ním mám dělat. Snažímě se kojit jakmile to jen jde ale ani se mi nestačí vytvořit MM na tož abych něco odstříkala. Také si myslím že mu mlíčko prostě nestačí. Také piju čaje, litry vody snažím se být v pohodě ale prostě to nejde. Mrzí mě to ale nedá se asi nic dělat. Doufám, že to nějak zdárně vyřešíme
Simona
  • 
5.11.2006 13:37:48
Taky jsem myslela, že budu mít od mentruace kvůli kojení pokoj, ale dostavila se už 5 týdnů po porodu a pak každý měsíc přesně, i když jsem plně kojila a ze začátku velmi často. Zajímavé, že před otěhotněním mi menstruace vynechávala, měla jsem ji tak co 40 dní, když to šlo dobře, a od porodu ji mám každý měsíc.
šárina
  • 
26.10.2006 12:35:09
Pokud jsi četla ten článek pořádně a celý, tak se dočteš, že se na to nedá spoléhat.Jinak o kojení a určitým způsobem neotěhotnění se píše už hodně dlouho, ale musí být kojení pravidelné a ne delší přestávka než tři hodiny.To vše píší odborné časopisy. JÁ OSOBNĚ POUŽÍVÁM ANTIKONCEPCI, PROTOŽE TO NEBUDU JEN TAK ZKOUŠET, MÁM TŘI DĚTI A TO STAČÍ.ZÁTÍM. Kojím v noci po šesti hod. A to už je chyba.
kula
  • 
5.10.2006 9:59:00
Co to tu píšete za bludy?! Kojení, že je přirozenou antikoncepcí? Na to už doplatilo hodně matek! Takhle populaci neregulujete, spíš podporujete! Divím se, že se na Rodina.cz můžou psát takové bludy!
  • 
5.6.2006 8:54:59
Vážené maminky,
přečetla jsem snad všechny příspěvky a je tam mnoho zajímavých informací, ale mám pocit, že ani jedna mi nedává jasnou odpověď na správné kojení, abych nemusela vůbec přikrmovat.
Mám s tím docela problém. Honzík se narodil v dubnu, nyní mu jsou 2 měsíce a kromě kojení musím i přikrmovat, což mě štve. Honzík při narození vážil 4,15kg a měřil 55cm, velké dítě, narodil se císařem a já hned neměla mléko. Teď ho sice mám, ale jemu to nestačí. Dětská lékařka tvrdí, že je na mě moc velký a že to tedy vůbec nevadí, že musím přikrmovat a to tedy musím. Již jsem vyzkoušela 3 dny jen kojit a vydržet to slzavé hladové plakaní, ale bylo to marné. Kojím často a z obou prsou, z každého tak 10 minut a dříve z každého 30 minut, ani to nepomohlo.Prsa se mi moc nenelévají, alespoň to tak nepociťuji, ale mléko mám, občas mi z prsou i kape, ale Honzíkovi to nestačí. Zkoušela jsem i různé čaje a nápoje na podporu mléka a nic, je to od porodnice pořád stejné. Když po kojení nedám ještě příkrm, je hladový a pláče, zklidní se opravdu až po příkrmu. A to je jinak spokojené miminko, stále se usmívá, příbírá perfektně, spinká výborně, saje z prsou i z lahve bezvadně, dudlíka nepotřebuje, jen to kojení nám nejde.Každý mi radí něco jiného, ale už jsem vyzkoušela všechny rady a různě je komninovala, ale marně. A to jsme oba dva v pohodě a spokojení, nejsem ani utahaná, ani nervozní změnou v našem životě, nic nás netrápí. Tak v čem je chyba? Poraďte, díky.
Ale jinak k těm příspěvkům, i když přikrmuji, Honzíkovi to nevadí, cutná mu jak kojení, tak příkrm a změny si ani nevšiml. Co má v pusince, to saje a saje rád. Přikrmuji Sunarem HA1 a občas Nutrilonem forte, když je hodně hladový, ale hlavně nejdříve se vžda snažím kojit.........

Díky za rady. Petra s Honzíčkem
Sonka
  • 
24.5.2005 9:17:37
Tak nevim, jestli Ti prijde normalni, ze Ti syn ve svych 2a pul letech muchla prsa ????
Sonka
  • 
24.5.2005 9:16:42
Tak nevim, jestli Ti prijde normalni, ze Ti syn ve svych 2a pul letech muchla prsa ????
 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.