| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co o nás prozradí dárky

 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]
Petra + 2 klučičáci
14.11.2009 19:38:16
Co myslíte? Trochu formální, ale na druhou stranu zase plný fotek našeho synátora. Je první vnuk na obě strany, tak se t snad bude líbit. Dar z lásky to opravdu není. To jsou jiné. Letos s tím máme premiéru. Máte zkušenosti? Mě to přijde pěkný, ale neoriginální, a trochu studený. Samozřejmě podle fotek, které tam člověk vloží.
22.12.2008 23:27:43
Já dávám dárky strašně ráda. Vždycky utratím všechno co momentálně mám ( je mi necelých sedmnáct takže se ještě o nic moc starat nemusím... ) a nakupuju i tak, abych toho měla co nejvíc, prostě proto, že mám ty bytosti, které obdarovávám moc ráda a chci jim udělat radost. Vybírat dárky je ale někdy dost náročné, mám třeba kamarádku která prakticky všechny dárky vždycky strčí do šuplíku.. a tam jsou dokud je nevyhodí nebo tak. Ale vždycky vymýšlím, co by jí mohlo udělat radost... někdy to i vyjde:) a já sama taky ráda dostávám dárky ( i jich ráda dostávám hodně ). U nás míváme na Vánoce hodně dárků a taky cukroví... bohaté Vánoce jsou pro mě pěkná tradice. Ale dávám ráda dárky i jen tak, prostě proto, abych někomu udělala radost...
M
  • 
16.12.2008 0:02:43
Ja uz 3ti tyden vyrabim pro deti hru, ale bohuzel se mi moc nevede, nejsem moc zrucna. Ale tchyni, rodicum a par kamaradum vyrabim z jogurtu syrove kulicky nalozene v oliv. oleji a prazena dynova seminka, hezky to zabalim, udelam cedulku a je to. To zvladne kazdy, navic si pak pochutnaji a nezustanou jim doma lezet zbytecne kramy. Doporucuji.
Radek a Áňa
  • 
15.12.2008 9:41:27
Myslím že to je pravda.Ale zároveň platí že i dárek z vlastní produkce musí mít úroveň.Před čtyřmi lety jsem založil tradici kalendáře z fotografií mé dcery.Nemám namysli předražené šablonové trapné kalendáře které nabízejí minilaby. Můj kalendář je každý rok jiný a výrobní postupy se neustále mění, vyvíjejí a inovují.Nastíním letošní postup: Začátkem prosince vyberu z fotek za minulý rok 12 nejlepších fotek, upravím je a nechám vyrobit ve formátu A4.Koupím 13 čtvrtek A3 a vytisknu na ně dny a měsíce. Pak nechám čtvrtky dozdobit Mou dcerou dle její fantazie.Nalepím fotografie a nechám svázat drátěnou vazbou.Celé to přijde na 450 kč.Obě babičky jsou pak celý rok u vytržení když mohou mít stále vnučku před sebou.Ke kalendáři pak dále věnuji 12ks rámů A4.Do nich si fota z kalendáře babičky dají až dostanou příští rok nový.Takže mají doma již slušnou galerii...
Žžena
13.12.2008 16:35:59
Hm, a půjdeš to mojí tchýni vysvětlit, až jí k Vánocům nic nedám? Protože já ji nemiluji, dárky ode mne pro ni nejsou z lásky, ale prostě z povinnosti. Pro udržení nějaké té neutrality v rodině, ABY BYL POKOJ. Aby je nemrzelo, že svojí mámě něco k Vánocům (z lásky!) dám a jim ne.
Člověk nežije ve vzduchoprázdnu a nikdo z nás není obklopen jen lidmi, které miluje. Žijeme a udržujeme vztahy a slušné kontakty i s lidmi, kteří jsou nám víceméně lhostejní nebo ke kterým máme dokonce výhrady. A oni nám třeba dárky taky dávají.
Nemůžem si říct "tak a odteď se budu chovat hezky a pozorně jen k lidem které mám rád a ty ostatní úplně vytěsním a budu je ignorovat"...
Gudrun
12.12.2008 16:27:17
Taky je mi 42 let, komplex z toho ještě nemám a kalendář s fotkama svých dětí bych klidně ráda dostala. Je věc názoru, co pokládat za kýč.
12.12.2008 8:07:01
Jo jo, tak to manžel též dost lpí na rodičích, Vánoce jsou u nich opravdu svátky všemožných i nemožných darů, hlavně ať tam toho je hodně.
Já už mám tolik svíček, svíčiček, že bych mohla otevřít obchod, už to též začínám recyklovat-dávat dalším, protože kvůli dcerce jsme svíčky nějak přestali zapalovat. Kosmetiku si vybírám sama, oblečení raději též, loni jsem dostala noční košili, kterou bych oblékla asi v 5.třídě ZŠ, takže mi ji museli vyměnit a pak jsem dostala tu stejnou, kterou mi koupil manžel...jsem zvědavá, jaké poklady najdu zabalené letos~t~. Raději bych si vybrala potřeby pro scrapbook, který mne dost zaujal - asi to řeknu manželovi, že bych něco takového využila, nevím zda to vstřebá a pořídí.
Těžko přetěžko se mění určité zvyky, asi opravdu jen tím soustavně vyvíjeným tlakem. Uvidíme za pár let....Tak pevné nervy!~;)
MSteflova
11.12.2008 18:01:56
Mono, přesně tak ~R^. Já si nadělila v srpnu ~p~.
rae
  • 
11.12.2008 17:17:03
to asi ne - spíš byly v článku myšleny dárky typu boty, ponožky, běžné oblečení obecně......
11.12.2008 16:15:50
i když jsem měla období, tak kolem 20, kdy jsem je nemusela. Ale teď, když už je mi přes 30, tak si je užívám. Mám 2 malé holky, a pořizovat dárky-hračky pro ně je to nejlepší na Vánocích. Pro sebe si nepřeju nic, ale co dostanu, ocením.
Jako bezdětná jsem pekla asi 20 druhů cukroví, protože mě to baví. Teď, když mám děti, tak jsem to snížila tak na 6 druhů. Ne, že by nebyl čas, ale prostě se to u nás nesní a bylo mi líto to pak vyhazovat. Pečeme už jen oblíbené druhy, co se určitě sní.
Ještě mám tip, co za dárek pro prarodiče. Už třetím rokem nechávám dělat pro svou babičku, které je přes 80 album fotek. Prostě proberu fotky, které jsem za uplynulý rok nafotila, většinou ještě projedu PC u našich a z toho všechno nechám udělat fotky a dám to do alba.
Pro babičku, která už nic nechce, je tohle skvělý dárek, vždy má velkou radost.
 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.