| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kojení - životní nutnost nebo možnost?

 Příspěvky 110 z 558 [Dalších 548 >>]
jana, 2 deti, 3,5r a 11m
  • 
1.11.2010 11:49:15
najlepsi clanok o teme kojenie, aky som si doteraz mala moznost precitat. velmi vystizny. dakujem zan :-)
Martina, 1 dítě
  • 
22.9.2009 14:31:48
Bohužel jsem taky jedna z těch, co se nerozkojila, už v porodnici jsme měli problém s přisátím, cpali mi klobouček, pak byla malá na fototerapii, tam jí museli občas dát dudlík. Technika kojení správná, jen malá neuměla z prsu pít, a jak byla hladová, většinou mi rozkousala bradavky do krve, že krev byla všude po posteli. Ona jak nesála, mlíčko nebylo, ale to jsem nevěděla, když jsem viděla, jak hodinu, někdy i déle "saje". Po návratu z nemocnice jsme měli 14 dní doma řvoucí dítě, já myslela, jak jí dávám spoustu mlíčka a na váze jsme zjistili, že nepřibírá. Začali jsme dokrmovat a jeli koupit el. odsavačku. To už jsem měla na drátě laktační poradkyni, týden jsem odsávala mléko po hodině, trochu se vytvořilo, krmila jsem asi 14 dní injekční stříkačkou s fingertipem a na střídačku jsem jí zkoušela dávat prso. Problémy s přisátím nezmizely, ona to prostě neumí, teď po měsíci jsem jí dala lahev s větším průtokem, protože neumí pít ani z té novorozenecké savičky. Po mém mléku má hlad každé 2 hodiny, po UM každé 4 hodiny, v noci spí dlouho, je spokojená! S lahvičkama mám stejně práci, tak už jí i to UM dělám a přestala jsem řešit svoje kojení. Musím ale říct, že je to krásný pocit, ten kontakt s dcerou mi chybí a bude mě to asi pořád mrzet, ale nerozkojila jsem se a bohužel nemám ani tolik času, abych trávila půl dne odsáváním mléka, kdy si prso musím bolestivě mačkat, aby něco teklo. Radši ten čas strávím s miminkem venku nebo jen tak v posteli. Vzdala jsem to a dalším důvodem bylo to, že mám sama problém s výživou a dalo by se říct, že jím z 90% mléčné výrobky a to pro ni není vůbec dobré. Když jsem "kojila"(odsávala), nejedla jsem skoro nic, byla jsem unavená, vyčerpaná, neschopná si nachystat jídlo a hlavně jsem neměla k jídlu chuť, nervy pracovaly. Myslela jsem si, že kojení je "sranda", ale po měsíci snažení o něco nemožného vím, že to není jen tak. Kojící mamky obdivuju a závidím jim, ale nejsem dokonalá abych mohla mít všechno. K pomoci laktační poradkyně můžu říct jen veliké díky za podporu a za rady!
12.12.2008 21:43:32
Přeji pěkný večer, přečetla jsem si celou diskusi a nějak mi to nedá nezareogovat, i když od posledního příšpěvku uběhla dlouhá doba.
Sama kojim, s kojením jsem si prošla snad všemi možnými problémy, které existují a kvůli nedostatku mléka jsem 1 měsíc ke kojeni přidávala i UM. Tento fakt jsem v té době nesčetněkrát oplakala. Kojení považuji za to nejlepší, co mohu svému dítěti dát, ale současne mi na něm záleží patrně z nějakého mateřského pudu pocházejícího důvodu, který nedoážu nijak ovlivnit, prostě ho mám v sobě.
Na druhou stranu mám kamarádku, která se asi po měsíci rozhodla s kojením přestat, protože jí kojení nějakým způsobem trápilo a stejně tak jako jsem já dokázala být štastná, až když jsem začala opět plně kojit, ona se cítila stejně spokojená až v momentě, kdy se rozhodla s kojením přestat.
V životě by mě nenapadlo ji za to jakkoliv soudit.
Víte, Dito, vy tu v jednom příspěvku říkáte, že by jste asi byla spokojenější ve středověku. Vážně si myslíte, že svět byl lepší? Lidem možná záleželo na domácích zvířatech, ale hromadně se chodili kochat pohledem na brutální popravy, válek bylo o mnoho více než v dnešní době a vraždu páchal běžně i slušný člověk, např. z důvodu náboženské netolerance, ale i pro vámi zminované peníze.
Já si myslím, že dnešní svět je lepší a naše děti ho budou mít ještě lepší. Víte proč? Protože lidé k sobě jsou více a více tolerantní a dokáží respektovat názory i tech druhých lidí.
Přeji krásné svátky
Bára a Terezka
  • 
9.12.2008 22:47:29
Dito já Vás opravdu nechápu. Kdo Vám dává právo někoho ODSUZOVAT jen proto, že nežije podle toho, jak se to zdá Vám správné? Vždyť to je naprostý nesmysl. Je každého věc jestli kojí, vaří atd. Vy si to dělejte, jak Vám to vyhovuje, ostatní si to budou dělat taky po svém, ale nikoho neodsuzujte. Kdyby jste jen vyjádřila svůj názor, neřeknu ani "á", ale Vaše vyjádření se slovem "odsuzuji" mne opravdu nadzvedlo ze židle, ačkoliv nepatřím do Vámi odepsané skupiny. Mějte se hezky a více tolerance by neuškodilo. Bára
4.12.2008 0:14:08
Christi, ty šťastlivče, 3 roky jsem se těšila jak začnu odtučňovat kojením a přibrala jsem od porodu pěkných 8 kg~a~
3.12.2008 22:53:26
Ahoj, článek Jiřinky, rozpoutal opravdu širokou debatu nad tímto tématem /potřebnou/. Sama upřednostňuji názor, že každá matka může kojit a velmi záleží na jejím ,,chtít", na chvíli se něčeho vzdát. Dceru 7/93 jsem kojila 14měsíců, při narození měla 1990kg a měsíc jsme byli v nemocnici /spolu/. Kojení šlo, i když podpora personálu byla velmi velmi mizerná a samozřejmě došlo i na krize. Syn 12/07 se narodil na 31.tt, měsíc jsme byli odloučeni, takže rozkojit byla velká řehole /bez jakékoli podpory zdrav.personálu/, ale šlo to. Zakoupení odstřikovačky, pravidlené vstávání i v noci, vydržet začátky kojení a naší synchronizace. Vydržet psychicky, kdy se nám pacholek při kojení dusil /nedokázal synchonizovat sání a dýchání, k tomu reflux/, takže každé kojení představovalo 10min hrůzy a děsu, co se zase bude dít. I to jsme překonali a nyní je mu téměř rok a stále kojíme. Pravda, na druhou stranu to je i řehole, závislot na sání, nemožnost se vzdálit na delší dobu, časté buzení / v noci/, a velmi dobrá odtučňovací kůra. Ale, jak se zpívá v písničce, už mi není lásko 20 let ....., tak člověk po všech peripetiích přehodnotí žebříček svých hodnot - no co, tak letos vynecháme plesy /ještě si jich užijeme/, oslavy pro jednou nebudou tak bujaré a kariéra - už jsem něco dokázala, ale tohle, to je už naposled.
30.11.2008 0:15:29
Moc se omlouvám, ale úplně mě brní prsty nazvat pisatelku jménem jistého domácího přežvýkavce. Je naprosto mimo mísu - co se týká neochoty kojit - já ji měla na rozdávání, dokonce jsem strávila mnoho nocí sezením v noci v křesle a malého téměř bez přestání přisátého a stejně jsem se plně nerozkojila. A pokud spočítám výdaje za čaje, homeopatika, olejčky a vše o čem jsem se doslechla, že by mělo pomoci - možná už by malý měl solidní základ na domeček. Autorky techto reakcí opravdu neví a nebo nechtějí věřit, že jsou i takové, které se přes všechnu snahu nerozkojí. Nebo je to jejich vina, že zase prozměnu chtějí moc? Divím se, že se ještě nikdo nenašel s takto ujetým názorem - vzhledem k jinám "hrůzám".
Jíťa
  • 
29.11.2008 13:28:51
Asi každá chápeme výraz "čas pro sebe" jinak. Já psala, že při kojení co hodinu, nemáš čas si ani vychutnat koupel nebo sprchu, nebo si alespoň chvilku odpočinout. Při kojení tě totiž skutečně nikdo nemůže zastoupit a při hodinových intervalech (myslím ve dne v noci) se z toho za chvilku stane dost nepříjemná povinnost.
Andrea
  • 
29.11.2008 10:09:39
Jako celek, to je dobrý , ale maminkám je na nic,protože pokud nepoužijete srdíčko budete víc zraňovat než pomáhat.
Andrea
  • 
29.11.2008 10:04:03
Dito to chápu,taky se mě to nelíbí ,ale jedno nedokážu pochopit ,proč tím otravujete ty co mají jiný názor.Jestli si myslíte, že tím v nich probudíte lítost tak se mýlíte mají z Vás akorát srandu to mi věřte.Nemáte za potřeby s nimi o tom diskutovat,pokud ovšem nemáte pochybnosti a nepotřebujete přesvědčit sebe o správnosti svého chování.Věřím ,vám že je nemáte,tak proč?
 Příspěvky 110 z 558 [Dalších 548 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.