| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stěhujeme se. Co na to děti?

 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]
berunka199
5.10.2010 13:22:12
My se budeme stěhovat za týden a mám z toho docela strach. Máme dvě holčičky 2 a 3 roky. Myslím, že ta mladší to ještě vezme v pohodě, bude ráda, že má pokoj se starší ségrou, ale ta starší spinká s babičkou a s dědečkem a teď už tam ani jeden s ní nebudou.
Taky nevím, jak to bude s usínáním. Tady jsou zvyklé usínat samy, jen obvyklý rituál a odcházím, ale v novém mi to asi neprojde.
Poraďte mi, prosím, mám tam s nima několik nocí usínat, nezvyknou si na to a nebudou to vyžadovat už pořád? Fakt nevím, co mám dělat. Nechci jim to tam nějak hned na začátku zprotivit:-(.
margaritah
3.10.2010 12:50:30
Mela jsem hruzu, jak prijme nas upjaty triletak stehovani,jakakoli zmena pro nej byla neprijemna (na jogurt musi byt ta oranzova lzicka,ale na polivku ta modra!). Ale ukazovali jsme mu fotky,jak v novem byte malujeme barevne steny,snazili jsme se ho vtahnout do naseho nadseni, i kdyz teda casu moc nebylo (porad jsme v kazde vterine resili tisice veci-dlazbu,obklady,podlahy,kuchyn,skrine,zaluzie,plotk zahradce....).Prekvapive vse dopadlo skvele,nadseny,ze ma pokoj jen pro sebe a bracha mu tam nepoleze,vic prostoru,navic zahradka...Proste povedlo se. UF.
Jana
  • 
3.10.2010 12:18:05
Nikdy neříkej NIKDY... Ono je to velmi jednoduché, říct, že nikdy bych svým dětem neudělala to, že se přestěhuji, protože nikdy nevíme, co nám život přichystá. Měla maminka raději zůstat do smrti sama? Příjde mi to sobecké.... Vím, o čem mluvím, taky jsem se přestěhovala kvůli partnerovi. Bohužel jsem po několikaletech zůstali v cizím městě sami, ale přesto jsem dál přesvědčená, že i maminky mají nárok na své štěstí.
3.10.2009 20:47:31
mám čtyři děti a s nimijsem se stěhovala často ,nepřipadá my ,že by nějak extrémě trpěli ,nejvíce si myslím ,že změnu řešili úřednice na sociálním odboru ,je zajímavé ,že jsem řešila hlavně prostor pro děti ,co největší byt ,vždy jsme bydlili v jedno či dvoujpokojovém bytě s kuchynkou a až před půl rokem se my podařilo najít byt skoro 4 1 na vesnici ,jsme tu půl roku v ohromném bytě a zištuji že nás bude čekat stěhování do menšího bytečku ,ale ve velkém městě ,jsme všichni nějak ztraceni ,myslím si že stěhování lze zvládat v naprostý pohodě ,když vezmeme děti jako partáky celé akce ,podpoříte je v novém prostředí ,pomůžete jim najít příležitosti k seznámení ,a ne je vzít ssebou jak další krabici navíc ,a máte pravdu naše společnost je velmi citlivá k tématu časté stěhování i veškerým změnám
  • 
8.7.2009 0:39:24
Hezký den, chtěla bych se zeptat, jsme mladá rodina 3-letým synem a uvažujeme, že se na čas přestěhujeme do Anglie. Potřebovala bych vědět jak je to tam s prací a ubytováním, popř. co je potřeba za formuláře, kdybychom tam chtěli pracovat. Předem moc děuji za odpověď Eva
19.11.2008 19:53:21
a jak bude fungovat rodina?To je taky desna situace,my jsme doma na sebe tak vazani,ze chodime vsude spolu,cela rodina,krome zamestnani,ktere jen pretrpime,abychom mohli byt zase spolu.Milujeme vzajemnost,i kdyz jsme treba doma kazdy v jinem koute,ale vime,ze jsme tam a jsme tak nesmirne stastni.Vase situace je opravdu velmi velmi tezka,my bychom sli ale jedine vsichni nebo nikdo.
19.11.2008 19:49:28
no,to muselo byt strasne,ja bych to nesla silene.Jit do nove skoly,navic se nedomluvim...Kloubouk dolu pred dvanctiletym chlapcem.Takhle nejak to asi mely deti pred revoluci,kdyz je rodice vyrvali ze znameho prostredi,vlastne jim ani dopredu nic nerekli,vsechno tu nechali a natvrvalo odjeli do ciziny,kde nemeli nic,snad azylovy dum,neumeli jazyk...Silene!!!To je psychicka smrt.
Lucie + 2
  • 
10.11.2008 18:51:35
Já sama jsem se v životě stěhovala několikrát - poprvé po 1. třídě asi o 200 km, nepamatuju si, že by mi to přineslo něco negativního. Podruhé a potřetí už jako dospělá od rodičů a později za manželem, tentokrát o dalších 300 km od rodného města. Během dvou měsíců mě čeká další stěhování. Rozdíl je v tom, že teď se mnou půjde syn a přesun bude "až" na Slovensko, což znamená v překladu opět dalších cca 180 km východním směrem. Vzhledem k tomu, že stěhovat se budu hlavně kvůli synovi a vhodné škole, kterou u nás nemůžeme najít, doufám, že celý přesun budu hodnotit spíš pozitivně. Syn tady u nás jako mimořádně nadané dítě stejně nemá moc kamarádů, do kolektivu nezapadá a jako "mimoň" vypadá už několik let. Na Slovensku mají s těmito dětmi podstatně více zkušeností a mají spec. třídy. Syn celou situaci okomentoval slovy: dobrý, tam budou stejný děti jako já. Je mu devět. Víc jsem na rozpacích z toho, že manžel s mladší dcerou (7) zůstane tady a my za nimi budeme jezdit jenom na víkendy. Manžel tu má svoji firmu a zaměstnance, stěhovat se v žádném případě nebude. Dcera je velký introvert, nejistá citlivka, která špatně snáší jakékoliv vybočení z denních rituálů. Jak by přežila stěhování do jiné země, si vůbec nedovedu představit.
luca
  • 
10.11.2008 0:19:16
souhlas, navíc ta nemožnost volby...
luca
  • 
10.11.2008 0:08:25
Manžel se stěhoval jako dítě 2x a taky na to nemůže zapomenout. A hlavně na ten mírně přezíravý postoj rodičů.
 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.