| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stěhujeme se. Co na to děti?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 41 [Dalších 21 >>]
Maki, dva kluci
  • 
8.11.2008 1:30:44
Mame dva kluky, 12 a 2 roky. Loni jsme se prestehovali do anglie.Podotykam ze i manzel je cech. Starsi syn, i kdyz vubec neumel anglicky, nastoupil do mistni skoly.Zacatky byly krusne pro nas vsechny, ale pro nej nejvic. Ja jsem s malickym doma a tomu je jedno kde je, hlavne kdyz je tam mama s tatou a braska. Ale starsi nastoupil do skoly, kde se nedokazal domluvit. Prvni mesice se nam vsem strasne styskalo. Bylo to vazne tezke. Dnes, po roce, se syn vyborne domluvi anglicky, ma tu sve pratele a kdyz jsem se ho ptala, jestli chce o velikonocich zaletet do cech, rekl ze je mu to jedno.
Az se jednou vratime, budou mluvit anglicky oba. Verim ze ten starsi se nebude bat pustit do sveta a neztrati se v nem.
7.11.2008 22:58:50
To je hezké, nás vánoce teprve čekají.
Máme v ČR krásný nový dům se spoustou hraček a už 3m. žijeme v Německu tak nějak "provizorně".
Je mi kolikrát hodně ouvej, ale pro děti (4 a 6 let - do Zš nestihl nastoupit) je to veliké dobrodružství. Tak jak měl starší doma maxi problém s jakoukoli adaptabilitou, tak ne jen, že vše proběhlo v pohodě, ale je tu dokonce spokojený.Teda až na těch prvních 14 dnů kdy nutně potřeboval své PC.
Mohu jen potvrdit, že dnešní děti to v dnešní době zvládají lépe.V našich časech bylo vše tak nějak zakonzervováno.Stěhování za prací je tu normální a z toho plyne i fak, že kolektiv není nikdy uzavžřen a role v něm nejsou definitivní.
7.11.2008 12:16:15
Dano já se taky nechtěla stěhovat,ale potřebovali jsme další místnost kvůli podnikání,školku máme stejnou,takže to je v pohodě,pro prcka by to byl šok,kdybych ho dala do jiný školky a to tu teď máme jednu u baráku,ale nedala jsem ho tam a udělala dobře....jak jsem psala,po půl roce jsme si krom psa všichni zvykli,jen ty sousedi mě mrzí,na hřiště a ven chodíme tam,kde jsme byli zyvklí,ale chybí mi takový to klábosení před barákem se sousedkama,se všema jsme se znali,prostě pohoda...ale co se dá dělat,snad si to vybudujem časem i tady,zatim na nás všichni krom vyjímek koukají skrz prsty.Držím vám palce,ať vaše stěhování proběhne v pohodě a hlavně aby děti byly v pohodě
Hana, holky 3 a 1
  • 
6.11.2008 23:33:41
souhlasím s názory ostatních, děti jsou na změny velmi citlivé. Někdy se tomu člověk ale nevyhne a moje osobní zkušenost říká, že to problém být nemusí. V 5 letech jsem se stěhovala s rodiči a bratrem z Prahy do Moskvy, kde jsem nejprve chodila 4 roky do české školy. Pak po jednom roce stráveném v ruské škole jsme se vraceli zase zpátky do Prahy, nastupovala jsem tedy do šesté třídy ZŠ. I když jsem samozřejmě byla trochu "za exota", nikdy jsem to nepociťovala jako problém. Třída mě přijala, našla jsem si kamarády. Ráda bych tedy trochu uklidnila ty, které nějaké stěhování s dětmi čeká a mají z toho obavu. Hodně záleží na konkrétním dítěti a hlavně na nás, rodičích. Moji rodiče pro mě vždycky vytvářeli perfektní zázemí a doma jsem byla tam, kde byli oni.
Dana,dvě holky
  • 
6.11.2008 22:04:50
Hm,zajímavý postřeh.Další důvod,proč se asi nebudeme stěhovat.Přesně-byt je malý,ale všichni se tu známe díky našim dětem,protože jsme společně trávili hodiny na hřišti.Děti se tu vlastně znají od narození.Pořád se to ve mě mele.Toužím po větším bytě a prostoru,ale zase se obávám,jak by děti změnu snášely.Jiní kamarádi,školka,škola...
6.11.2008 10:09:07
v květnu jsme se stěhovali z měnšího bytu do většího,máme nyní 4 letého syna a chtěla jsem,aby měl stejnou školku,takže jsme hledali větší byt v okolí starého bydliště a měli jsme štěstí,školku jsme nechali stejnou,i když to máme teď dál,ale pořád se to dá zvládnout.Byt máme nově zrekonstruovanej,vše nové,jen dětský pokojík jsme nechali stejný a přesto synovi trvalo hodně dlouho než si zvyknul,v podstatě až teď se tu cítí doma,předtím se mě pořád ptal,kdy už půjdem domů nebo po návratu z dovolené brečel,že chce do "starýho bytu",bylo to náročný,ale i pro mě,změny taky nemám ráda a taky mi dlouho trvalo,než jsem se tu cítila doma,ono se to nezdá,ale je to velký stres pro všechny,i pro naší 12 letou fenku,která si nezvykla doteď:-( a strašně štěká,když je doma sama.Protože tu byl kravál,když se rekonstruovalo,tak se sousedy taky nic moc vztahy,jsou tu samý straousedlíci a náš "hlasitý"syn a štěkající pes k dobrým vztahům nepřidá.Pro mě to byla velká změna i tím,že v době,kdy jsme se stěhovali jsem krátce nastoupila po mateřské do práce,no nebylo to jednoduchý...12 let jsme bydleli v "bonbonku"kde jsme se všichni znali,prohodili vždycky pár slov,se sousedkama jsme si pravidelně "půjčovali"to co jsme zrovna zapoměli koupit(vajíčka,sůl,cibule...)a tady si neumim představit,že bych na někoho ze sousedů zazvonila:-(Až teď se tu cítím doma,jen to okolí mě mrzí
6.11.2008 8:24:50
Myslím, že v tomhle mám tvou náturu - mě stěhování a přemisťování dosud pokaždé bavilo taky. Ani současné stanoviště neberu jako konečnou.
5.11.2008 21:24:52
Tak přemýšlím, kolikrát jsme se stěhovali my. Rodiče bydlí odvždycky navždycky v domku v malém městě. Já jsem z domku odešla do Prahy, tam bydlela na koleji a ty byly různé (celkem 3), mezitím jsem bydlela v bytě s přítelem. Pak jsem se vdala a bydlela u tchánovců, narodilo se dítě. S dcerou jsme se stěhovali celkem 6x. Když chodila do školky, tak jsme vydrželi na jednom místě, po nástupu do školy to bylo 4x. Školu měnila jenom jednou, pak už jsem ji radši vozila, i když to bylo přes půl Prahy. Teď už jezdí sama, má to půl hodiny MHD. Myslím, že jsme celkem adaptabilní, mě stěhování bavilo, vždycky jsme si zařídili byt podle situace, poznávali okolí, bylo to fajn. Akorát dcera v okolí bydliště nikoho nezná, má kamarádky prostě "dál". Nikdy mi neřekla že by jí stěhování vadilo. Školu by ale měnit nechtěla. Teď bydlíme ve svým, tak se nám dál stěhovat nechce, ale uvažuju, že by ještě nějaká změna k lepšímu mohla nastat. Takže další stěhování:-).Koralka
  • 
5.11.2008 18:47:53
Po vlastních zkušenostech bych řekla, že vše záleží na konkrétních dětech - jak dobře budou stěhování snášet. Já osobně jsem nerozdýchala ani to, když se rodiče přestěhovali v mých 20 letech (když už jsem jen dojížděla z koleje domů) ze Šumavy na Mělník. Naproti tomu můj syn se mezi 1. a 16.rokem stěhoval se mnou 6x, z toho 3x v cizí zemi a potom 3x zde. Nikdy neměl problém se školkou, školou, kamarády apod. Je ale pravda, že je extrémně společenský a vše bere jako výzvu. U dítěte jiného založení bych si asi na něco takového netroufla.
5.11.2008 11:20:10
No právě že to nebylo nezbytně nutné , kdyby bylo tak by jsme šli, Syn by to pp zvládl ale dcera je velká cíťa už od děctví, i školku zvádala hodně špatně, syn je z jiného těsta i když děti umí překvapit a mohli by být reakce úplně opačné něž předpolkádáme.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 41 [Dalších 21 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.