| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Školní jídelna očima studentky

 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]
9.10.2008 15:51:29
Oponente (nebo oponentko), právě z pohledu matky, která ty obědy platí, jsem několikrát musela upozorňovat družinářky, že si opravdu nepřeju, aby moje dítě nutili dojídat. Když to jídlo zaplatím, můžu si o něm rozhodnout jak chci.
oponent
  • 
9.10.2008 15:18:22
Já jsem taky chodila do jídelny před drahnými lety, ale u nás vařili slušně, naopak občas jsme dostali i banán nebo mandarinku o kterou jste jinak v krámě moc nezavadili a hygiena byla také dobrá. Jen s tím dojídáním to bylo to samé, ale když to dnes vidím z pohledu matky, která to platí, tak se ani nedivím.

a k dnešku - určitě je to lepší v dostatku ovoce a zeleniny, ale zase se rozmáhá nešvar, že se vaří z polotovarů, různé hotové bramborové kaše a omáčky, tak to je fakt hnus.
kreditka
8.10.2008 20:29:21
Samé ňamky - beru R^ Je tam sladké jídlo, různé přílohy, maso, ovoce, zelenina, mléčné výrobky - hold pro někoho je oběd zrní na misce.

Jo a sama Kateřina Cajthamlová veřejně přiznala, že jí nezdravě ~j~
7.10.2008 16:54:29
Já patřím do kategorie šťastlivců, kterým ve školních jídelnách vždy poměrně chutnalo. Asi nejsem vybíravá:-)Jak mi pak na střední škole chyběla možnost chodit na teplé obědy.... Každopádně moje maminka dělá 20 let vychovatelku v družině a každý den absolvuje s dětmi oběd. Mohla by vám vyprávět jak děti odmítají jíst COKOLIV, protože omáčky neznají, doma se prý vaří minutky nebo chodí do restaurace. Takže kromě hranolek a sem tam pečeného kuřete nejsou ochotné pozřít nic! A je to opravdu velké procento dětí. Netvrdím, že omáčky a sekaná jsou to nejlepší co se může dětem servírovat, ale teplý oběd je teplý oběd. A asi nemusím vyprávět, že moje mamča si obědy v jídelně na rozdíl od dětí nemůže vynachválit....
Alča, bezdětná
  • 
7.10.2008 12:56:06
Já vzpomínám, že jídelny, které jsem zažila, byly docela dobré-v jídle nejsem nějak vybíravá. Jen dosmrti nezapomenu přesně na to nucení k dojídání. Ve školce jsem prosila učitelku se sepnutýma rukama, že ten salátek ze strouhaný okurky jíst nemůžu, že jsem po něm minule blinkala – naštěstí se ustrnula (jindy to tak lehce nešlo). A na škole v přírodě ve 4.třídě byla kvůli masu naprosto trapná scéna ze strany učitelek – narvaná jídelna, já seděla nad talířem s rajskou a nerozkrájitelným masem, který bylo protkaný šlachama – 2 učitelky na mě řvaly, jakto, že to nejim, já bulela, všechny děti na mě koukaly, rády, že to nejsou ony. Pak se jeden dobrotivec ze staršího ročníku zvedl a maso si ode mě vzal a tim mě zachránil…Na konci školandy nám psaly učitelky hodnocení do žákajdy, u mě nezpomněly poznamenat: nejí maso. Máma nad tim mávla rukou- do jídla mě nikdy nenutila. Udělat dnes tohle mému dítěti, tak si to jdu s učitelkama vyřídit osobně…Mmch, maso jím – jen ne kližky, šlachy a špek…blee
Lucka 345
6.10.2008 21:22:59
Když se to dobře uvaří - super!
Lucka
Dana
  • 
6.10.2008 20:52:10
Příklad jídelníčku tohoto týdne:
Po-sekaná pečeně,brambory,salát
-zabijačkový guláš,houskový knedlík

Út-poděbradské maso,houskový knedlík
-smažený kuřecí řízek,brambor.kaše,salát

St-bramborák,šlehaný jogurt
-hovězí maso,houskový knedlík,houbová omáčka

Čt-párek,čočka na kyselo,okurka,moučník
-buchtičky se šodo,ovoce

Pá-uzené maso,bramborová kaše,salát
-švédská roštěná,rýže,ovoce(klasika UHO)

Salát=troška zeleniny ve spoustě slaného nálevu


Kateřina Cajhamlová by z toho asi neměla radost :-).
Ale většina lidí si řekne super!!!I když záleží na tom,jak šikovné jsou kuchařky,některé neumí uvařit ani rýži,aby nebyla tvrdá.
Tímto končím diskusi s vámi,protože já k těm,co řeknou super nad složením tohoto jídelníčku nepatřím.
Lucka 345
6.10.2008 20:07:52
Teplý oběd je důležitý, třeba z mouky. Ovoce nebo kompot bývá obvykle v jídelně taky. Kdo má málo ovoce nebo zeleniny, může si cestou domů koupit jablko nebo banán. Obědvat nějaký celozrnný nesmysl je normálně zvěrstvo.
Lucka
Lucka 345
6.10.2008 19:59:57
Naprostý souhlas!R^
javeška
  • 
6.10.2008 17:55:34
Já na jídelnu vzpomínám ráda,jasně,že se našla jídla,které jsem nemusela,i ty fronty byly. Ale k dnešním školním jídelnám-moc si vybírat nemůžem,školní jídelny jsou přiřazeny ke školám a tam musí děcka chodit,naše děcka na vesnici dokonce psaly na popud učitelky ve škole slohovku,kterou posílali celá třída jako stížnost na ústředí jídelen,protože jim nechutnalo a výsledek žádný.Teď jsou na druhém stupni ve městě, vaří jim stejná jídelna, mají výběr ze dvou jídel a jsou víceméně spokojeni. Třeba vyměnili personál. A záleží,kdo to nakonec vydává.Jsem z oboru,tak vím,jaké je jídlo na talíři přímo z hrnce a jak se znehodnotí převážením ve várnicích a jak s ním naloží vydávající.
 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.