| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Quo vadis MŠ?

 Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]
26.9.2008 21:03:36
ahoj, moji kluci ve třech letech měli strašné scény (pláč až do zvracení, začalo počůrávání před pracovním dnem apod.)i po 4 měsících "zvykání" ve školce. Ta se jim prostě nelíbila - chodili na dlouhé procházky po městě místo na zahradu, stále nacvičovali nějaké scénky na veřejná vystoupení a odpoledne je strkali po školce do různých tříd podle služeb učitelek, takže se najednou octli u jiné učitelky a mezi neznámými dětmi. To vše hned první týden ve školce. Stopli jsme to. Do školky šli znovu teď v 5,5 letech. Do jiné. Je to jednotřídka, chodí hlavně na zahradu, všeobecně si víc hrají a méně "musí". Učitelky jsou ve věku babiček. Kluci mě ráno budí, že už musíme jet, nejraději jezdí s tatínkem, když jede do práce, aby tam byli první. Tuhle brečeli, že nechtějí domů po O, že tam chtějí také spát :-) - velmi příjemná situace. Asi má zkrátka všechno svůj čas, ale myslím a také ze zkušenosti mé kamarádky vím, že zkusit změnit školku je také řešení. Musí se tam líbit také vám. Děti neumějí říct, co přesně jim vadí. Umějí jen dát najevo, že něco není v pořádku, že se necítí dobře. Musíme se naučit jim více naslouchat a snažit se jim potom změnou pomoci. Hodně štěstí.
24.9.2008 17:01:44
Taky si musím postěžovat na plné školky.Jsme z Prahy 6 a nemám šanci,ještě taky proto,že jsem s miminkem na mateřské.Ale na dceři vidím,že už potřebuje své vrstevníky.Když jsem to řekla paní ředitelce,tak mi odpověděla,že to není důvod k tomu aby malou přijali.V některých školkách mám dojem,že si myslí"Je na mateřský a chce se zbavit jednoho dítěte"Ale já to opravdu chci pro dceru.Pro mně by bylo jednodušší se ráno nevypravovat ven...
24.9.2008 12:04:46
Mám jenom takový dodatek, když se dospělému nelíbí v práci, je tam frustrovaný a "nesedne si" s nadřízeným, jak dlouho tam zůstane? Asi moc dlouho ne, dá výpověď a změní prostředí. Tak proč nutit drobečky k tomu, co se nám samotným nelíbí? Jejich osobnost se teprve rozvíjí, tohle období má být jedním z nejšťastnejších.... A spokojené dítě = spokojený rodič. My jsme změnily školku. Nemáme to už 10 minut pěšky, ale 35 minut mhd, ale jsme spokojené.Obě.
24.9.2008 11:56:01
Já jsem se neřídila heslem: jen vydržet. Našla jsem novou školičku. Malá tam ráno zůstane bez pláče, přes den si hraje, doma zase zpívá, hraje si, prostě je jako dřív. Ve staré školce ji taky musela ze mně rvát pani učitelka, protože já na to nestačila. Po týdnu ve "staré školce" taky byla nemocná, naštěstí bez teplot. Jestli máte možnost, tak změňte školku.
24.9.2008 11:55:49
Já jsem se neřídila heslem: jen vydržet. Našla jsem novou školičku. Malá tam ráno zůstane bez pláče, přes den si hraje, doma zase zpívá, hraje si, prostě je jako dřív. Ve staré školce ji taky musela ze mně rvát pani učitelka, protože já na to nestačila. Po týdnu ve "staré školce" taky byla nemocná, naštěstí bez teplot. Jestli máte možnost, tak změňte školku.
saskia
22.9.2008 19:53:54
MIla Dito, asi mas pravdu, resime tady kravinu!Mozna je to jen teorie v CR, v jinych statech to funguje docela dobre...ale Jarka psala, ze tam, kde zije, je situace jina..
Pro me osobne je dulezitejsi, aby se ma dcera citila ve skolce dobre a pochybuju, ze kdybych vedela, ze ten den tam proplace atd, ze bych mohla v klidu do prace.V tom pripade bych se na praci vykaslala uplne.Prece neni cil dnesnich rodicu soupnout dite do skolky za kazdou cenu!!!!!!!!!A jestli nektera z vas namitne, ze financni situace vam neumoznuje....., tak si deti neporizujte radeji vubec.
Marie a synek
  • 
22.9.2008 11:12:35
Hmm,radíte vydržet,no nevím,ještě to zkusíme.Máme také čerstvý problém se školkou.Začali jsem s úsměvem,synek byl natěšenej,první den jsem myslela,že mu budou stačit dvě hodiny,ale poslal mě domu,že půjde s dětičkama na písek.Tak jsem ho tam nechalaještě další dvě hodiny pak po obědě jsme sice neradi ale šli domu.Podotýkám,že mu jsou tři roky a chodit bude zatím jen na čtyři hodiny denně.No tak druhý den byl taky parádní,přezuli jsme,vlepil mi pusu a "už di" a utíkal za dětmi,třetí den začal jako ty předešlé dva a já byla přesvědčená,že jsme bez problému a synek zvládl vstup do školy prostě parádně.ALE - ten třetí den jsem pro něj přišla a paní učitelka říkala,že když šli z venku,tak plakal,že už dovnitř nechce,a pak poplakával až do oběda - sice všechno spapal,ale už do něj nic nebylo.No přišli jsem domu,šel spinkat,když se vzbudil tak už měl teplotu a do večera se mu spustila parádní rýma s teplotama a kašel.Co nadělám,samosebou jsem ho na týden odhlásila.JENŽE - synek teď do školky nechce,plače a bojí se že mu nebude dobře a bude zase nemocnej.Nmůžu mu to vysvětlit,dnes ho musela učitelka násilím ze mě strhnout a já ještě venku slyšela jak plače.Nevzteká se,jen lítostivě naříká.Mě to může srdce utrhnout,ale každý říká,jak povolím,už si nezvykne.Tak nevím,jsem zatím doma,ale od října mám domluvenou brigádu.Mám ho ze školky vzít a riskovat,že to bude prožívat za pár měsíců znova???
p
  • 
21.9.2008 21:37:55
HMMM a není to třeba také vina rodičů?
Dita
  • 
21.9.2008 20:17:16
Teorie je to jistě zajímavá, nevím, jak bych ji vysvětlila svému zaměstnavateli. V podstatě se tu řeší a hrotí kravina.
21.9.2008 12:09:16
Ahojky,
moc děkuji a souhlasím. Malá je v nové školce. Byla tam týden a ani jednou neplakala, učitelka jí nemusela tahat, neřvala jako ve "staré školce", kde jsem ji slyšela i o patro níže.... Je celkem spokojena, zapájí se do her, doma konečně mluví (občas až moc :-)))) je to zase moje "staré" dítko. Nechci, aby měla na školku vzpomínky jako já - že mně učitelka zbila, protože jsem neuměla jídlo do sebe naházet a když jsem to udělala, aby jsem se vyhla křiku, tak jsem se pozvracela... tak jsem dostala... je to už 30 let a pamatuju si to do dneška... Když jsme se o tom bavily v práci, tak jsme přišly na to, že každá z nás si pamatuje, jak ve školce plakala... a nic jiného... Proč???? Vždyť počas dětství se fromuje osobnost člověka. A vzpomínky na dětsví mají být nejkrásnější, protože tvoří základ pozdějšího života.
 Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.