| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Já tu dneska v noci spinkám

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
denisa
  • 
12.10.2005 15:26:12
Do Španělské chodila moje dcera od tří do čtyř let, v pěti jsme se přestěhovali.
Ačkoli je školka internátní, nespala tam ani jednou a poměrně málo dětí tuto přespávací službu využívalo. Vzácná pro mě byla prodloužená pracovní doba a možnost večeře. Vím, že řadě rodičů naskočí husí kůže, že jsem špatná matka.
Dítě školku milovalo a dodnes s ní udržuje kontakt díky tradičním setkáním na jaře a na podzim. Kolektiv učitelek pod taktovkou paní ředitelky byl a stále je mimořádný. Atmosféra úžasná a přístup přímo rodinný. Moje dítě není a nebylo nijak deprivované. Naopak, jako jedináček mu kolektiv vyhovoval a nepříjemnost odloučení ode mně ve večerních hodinách alespoň trochu kompenzovalo prostřecí, které dítě znalo a bylo mu příjemné. Pracuju, pracovala jsem a chci nadále pracovat. Miluju své dítě a myslím si, že se má lépe se spokojenou, vyrovnanou a finančně zabezpečenou maminkou, než s vystresovanou hospodyní doma. Jsme lidé různí a připusťme si, že pracujeme pro peníze a také proto, že to máme rádi.
Mateřská škola kvalit Španělské je úžasná vymoženost. Přála bych ji všem pracujícím maminkám. Doufám, že díky ČD nezanikne. Držím moc a moc palce.
lenka nová
  • 
16.9.2004 14:10:10
Můj 5letý syn navštěvuje internátní školku v Praze 8-Čimice.
Mám hyperaktivní dítě,které špatně mluví a v této školce má každý den logopeda.
Bydlíme v Neratovicích,kde taková speciální školka
není.Kvůli naší práci není možné každý den syna vozit do takovéto spec.školky a proto to pro nás bylo jediné moudré řešení.
Z vlastní zkušenosti můžu říct,že školka je perfektně vybavena,pedagogové velmi příjemní a milí.

Pavlína
Míla, 3kluci
  • 
16.10.2002 15:33:09
Petře, dovoluji si o Vás myslet, že jste člověk s absencí mozku. Račte si uvědomit např. kolik zaplatí na daních rodina, která žije z jednoho platu a kolik k tomu dostane sociálních dávek a jak je tomu u rodiny, kde oba rodiče vydělávají. Já sama mám 3 děti, žijeme daleko od rodičů, a to že u nás žádná takováto školka nefunguje je pro mě dost problém, protože ze svého obyčejného platu si žádné paní na hlídání nemohu dovolit. To je záležitost těch movitějších, vím, že kdo má dostatek financí, raději si platí chůvu, než by dítě "tahal" někam do školky.
Lida a 2holky
7.8.2002 16:08:18
Petre,
ten "stat" a ty "dane", to mas trochu popletene. Stat ma pouze ty penize, ktere dostane od danovych poplatniku. Kdyz vsichni danovy poplatnici zustanou doma, tak "stat" nema zadne penize, takze nemuze nikomu nic platit!
Romana, dcera skoro 2 roky
  • 
17.7.2002 22:40:05
Je to velmi zajímavý přístup. Máte někdo s touto školkou osobní zkušenost?
Děkuji
R.
Radka,syn 3 roky
  • 
19.4.2000 21:46:36
Váš názor je jistě velmi přínosný pro "společnost", ve které si rodiče své děti vychovávají bez pomoci okolí se slušným životním standartem, ale ne ve společnosti, kde je ´mateřská´ taková,jaká je. Myslím,že do práce se žádné mámě neodchází od dítěte snadno,ale co jiného jí zbývá,když chce alespoň trochu slušně žít.Moje povolání je zdravotní sestra (v nepřetržitém provozu) a postarání se o syna při nočních službách bývá občas neřešitelný problém.Nebýt ochotných příbuzných,musela bych být doma.Já osobně bych školku s "internátním provozem" někde ve svém okolí jen uvítala.
Irena, tříletá dcera
  • 
8.4.2000 22:17:30
Myslím si, že takovéto (a vůbec) školky pro děti do 4 let jsou zařízeními pro rodiče, a ne pro děti.
Zeptali jste se svých dětí, kde jsou radši, jestli s Vámi, nebo ve školce?
Dítě tak malé potřebuje především a přede všemi své rodiče a to jejich přítomnost v co nejvyšší míře, a také JEJICH vzor chování.
Proto mateřinky ano, ale pouze pro starší děti, nebo jen v případech nejvyšší nouze.
Zdravím všechny.
Petr, 2 kluci, 11,12 let, děvče 6
  • 
7.4.2000 9:36:21
Ještě k financování školek.
Myslím, že úplně "vedle" s těmi daněmi nejsem. Ze všech plátců daní je procento rodičů s dětmi ve školkách opravdu malé. Tedy v tomto případě "stát" podporuje rodinu která má díky své práci více peněz a o děti se jí stará někdo jiný. A naopak, rodinu, která má měně peněz (a možná ještě také doma více dětí, "stát" nepodporuje (případné hlídání si musí platit bez přispění státu). Tak to prostě je.
Aby bylo jasno, nejsem proti všem školkám ! Jsem proti zařízením kde je dítě ve třech letech od 7:00 do 17:00, každý den. A jsem proti tomu, protože to neprospívá nikomu. Ani dítěti, ani rodičům, ani společnosti. A chtěl bych, aby tato forma péče o vlastní děti byla považována za něco zcela mimořádného a ne VÝHODNÉHO, NUTNÉHO, PRO DÍTĚ DOBRÉHO, A PODPOROVÁNÍ HODNÉHO.
Naopak jsem pro všechny formy zaměstnání a náhradní péče o dítě, které umožní rodičům aby pečovali o své děti v co největší míře sami.
  • 
6.4.2000 22:44:45
Myslím, že ten, kdo tuto službu potřebuje, ji ocení. Určitě je lepší, že prcek je v nepřítomnosti rodičů v prostředí, kde má své kamarády a kde se cítí dobře a je o něj postaráno i "odborně". Nezlobte se, ale zdá se mi, že neposuzujete článek z hlediska dítěte, ale z hlediska svého. Podle mě je pro dítě lepší, když se pohybuje ve společnosti svých vrstevníků než dospěláků. Taky bych řekla, že tohle je o něčem jiném, než o penězích, jak už psala Stáňa. Ale všechno asi záleží na přístupu rodičů a učitelek v mateřince.
Je škoda, že k článku není připojeno víc fotografií (možná, že tahle fotka je ilustrační) a barevných.
Marcela
  • 
6.4.2000 15:42:09
Petře,
budu Ti trochu oponovat. Názor na to, zda dát dítě do školy či nikoliv, může být pochopitelně různý a asi se bude lišit i třeba podle toho, zda jde o jedináčka či dítě, které má jednoho či více sourozenců. Já si myslím, že školka může být pro dítě přínosem (něco jsem o tom psala už i diskuzi na téma "školka" i "maminka v zaměstnání", tak bych se tu nerada opakovala).
"Internátní" školka může pro někoho být opravdu jediné, byť třeba ne ideální řešení (svobodné a rozvedené matky pracující ve směnném provozu, rodiče, kde na směny pracují oba - ostatně v tom článku to je napsané a vyplývá z něj i to, že řada dětí je třeba několik dní ve školce a pak zas několik dní doma s mámou či tátou). Myslím si, že dítě hlavně potřebuje, aby ho rodiče měli rádi a aby čas, kdy jsou doma, trávili spolu (a ne jen vedle sebe).
A pokud jde o ten argument týkající se daní - považuji ho za trochu "vedle", oni totiž v těch rodinách, kde pracují oba rodiče, zase platí daně ze dvou platů, takže se to srovná.
 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.