| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V mateřství jdu přirozenou cestou

 Příspěvky 110 z 63 [Dalších 53 >>]
15.8.2008 14:11:14
Zrovna včera jsme se bavili s manželem o porodech doma. Jsem PRO přirozené porody, neznám většího "fanatika" ve svým okolí než jsem já,rodit doma musí být baječný, ale zkrátka nikdy nikdo neví, co se může přihodit, já rodila v Kadani,kde je tak příjemné a přirozené prostředí a ani si nechci představit,co by se dělo,kdybych rodila doma. Přinejmenším bych vykrvácela, s tím se prostě počítat nedá nikdy a nikdy bych porod doma nedoporučovala ani nepropagovala. Ale ten kdo se proto rozhodl, tomu držím palce, ať vše proběhne jak má!
Beruška9
1.8.2008 22:29:37
Veveruše, přeji Ti hodně pohodový porod a spoustu pozitivní porodní energie, ať porodíš kdekoliv.

Informace o nepovedeném porodu jsou v článku zmanipulované. Přesně jak píšeš, jenom ručka dítěte před hlavičkou není obvyklá indikace k CS. Přijde mi, že si paní Zemanová chce nějak nevědomě ospravedlnit svůj nepovedený plán k přirozenému porodu a proto se sama takto zastrašuje, bohužel tím zastrašuje i některé čtenáře a hlavně dává argument nepříznivcům přirozených domácích porodů...

měj se hezky a napiš na PD, jak jsi nakonec porodila, držím palce...R^
1.8.2008 22:24:10
Takovéto neúplné dramatické informace o porodech doma mi docela vadí. Jsem ve 40. týdnu těhotenství a na porod doma se připravuji (stejně jako na případný porod v porodnici), i když trochu obavy mám (mám bohužel nejvíc obavy z porodu jako takového, přestože, nebo spíš právě protože budu druhorodička:-( To miminko, které zemřelo, snad zemřelo na následky domácího porodu? Nebo bylo do nemocnice převezeno pozdě? Byla matka dítěte pod kontrolou porodní asistentky (která zajišťuje po porodu i prohlídku dítěte), anebo rodila sama či jen s dulou? Byla prostě vůbec mezi smrtí miminka a způsobem porodu, resp. tím, že nestrávilo standartní 3-4 dny v porodnici, jakákoliv souvislost?
A naopak - nechci se tím tedy paní Hany Zemanové, která je mi z článku jinak velmi sympatická, nijak dotknout, ani zpochybňovat způsob jejího porodu - netušila jsem, že natažená ručička při naléhání hlavičkou je důvodem pro císařský řez, a to mám toho myslím o porodech načteno docela dost.
Ledule
1.8.2008 13:22:03
Taky to tak máme. Muž by se rozhodně do péče o dítě zapojit měl. Vždycky mu to vysvětlím tak, že si u toho uklízení ráda od prcků odpočinu. Vždyť moje práce doma není o nic podřadnější než ta jeho které se cca těch 8 hodin věnoval. Já jsem na mateřské v "práci" 24hodin denně. Ať si to páni tvorstva zkusí, jaké to je kojit 5x za noc dítě, když je venku vedro. Myslím, že by s tím brzy praštili.
Markéta, syn 6 l.
  • 
1.8.2008 12:26:08
Eliško, já to beru tak, že by se muž se ženou vždy měli dohodnout na nějakém systému, který víceméně vyhovuji jim oběma a jejich dítěti(což teda není lehké). Takže pokud si dohodli, že muž bude živitel rodiny a žena obstará to ostatní a oběma to vyhovuje, proč ne. Pokud se ale dohodli, že žena bude doma a muž bude vydělávat peníze a taky se zapojovat do péče o dítě a domácnost a on to nedělá, nedivím se, že je žena nabroušená. A pokud je pro oba vyhovující, že do práce chodí žena a muž je doma s dítětem, je to podle mě OK.

Prostě pokud si žena myslí, že její pravé místo je doma u dítěte a u plotny a že není možné od živitele očekávat nic jiného než živení, já jí to neberu a přeju jí spokojenost. A doufám, že taková žena se stejně tak dokáže podívat na ženskou, která se ke spokojenosti své i celé rodiny dopracuje trochu jiným způsobem.

V žádném případě nechci nikomu vnucovat svoje názory na správné fungování rodiny, protože jediný pro všechny vyhovující model neexistuje.
ladka
  • 
1.8.2008 11:38:03
"Musím říci, že mě to taky lehce nadzvedlo,ostatně jako všechny podobné úvahy na téma "proč si ta či ona vůbec pořizovala dítě, když s ním nyní nechce 3 a více let stavět kostečky,dělat bábovičky,míchat biokašičky a ještě ho , považte ta hrůza, svěří do péče vlastnímu otci !"
- to je poněkud vyhrocené. Autorce přeci očividně nejde o to, aby se matka věnovala pouze dítěti. Ona sama podniká, takže asi není u dítěte 24 hod denně. Ale říká, že ani ty ženy nejsou spokojené s tím, co to znamená mít dítě.


Ale pokud někdo dá na celý týden dítko k babičce (myšleno trvale, ne jen na prázdniny), pak opravdu nechápu, proč jej má. Spíše bych chápala, že si do domu pořídí hospodyni a chůvu, které zvládnou základní věci kolem domácnosti a dítěte, a pak sám se mu může věnovat alespoň po chvílích přes den, když zrovna není v práci.
MSteflova
1.8.2008 11:31:33
No já vycházím z toho, že jsem měla už asi tak 9 zaměstnání a žádné mě nevyčerpávalo tak, jako válení se doma na mateřské :-)
Stále jsem to já, kdo se věnuje domácnosti asi tak z 80%, je to pochopitelné - doma trávím o dost více času, než přítel. A když je doma, dostane často na výběr - vykoupeš malou, nebo uklidíš kuchyň? On si většinou vybere to koupání, procházku, uspávání. A mně to tak vyhovuje. Pustím si muziku a šůruju a je to o dost větší pohoda, než to dělat s dítětem v náručí či za zadkem.
Katka,kluci 5 a 9
  • 
1.8.2008 9:09:16
Lassie, tvůj přístup mi je rozhodně bližší. Nejsem militantní feministka,co si představuje, že muž bude denně kmitat v zástěrce po kuchyni, ale zase takové to obdivné vzhlížení k pánu tvorstva a živiteli, to na mě tedy není.....
MSteflova
1.8.2008 8:36:30
Eliško, já jsem přesvědčená o tom, že by se i muž, který nás živí, měl zapojit v péči o dítě. Přítel je sice většinu pracovního týdne na služebkách, ale když je doma, tak pomáhá. Dceru koupe od té doby, co jsme ji přivezli z porodnice. Jdou spolu ven nebo blbnou na zahradě na klouzačce(kterou jí přítel postavil k narozeninám).A jsem ráda, protože na jejich vztahu je vidět, že jsou si blízcí a že jsou spolu rádi. Přítel přijede a ještě než stihne zavřít bránu, běží mu naše dvouletá dcera naproti a volá "tááátíííčkůůůů :-D".
Já tohle s otcem neměla. Byl to živitel a musel se vyspat po noční, že jo. Má matka na odpočinek nárok neměla, a to nás měla 3. Ovšem i to je znát. Otce jsem neviděla cca 14 let a funguji bez něj celkem normálně.
Eliska
  • 
31.7.2008 22:40:21
Myslim, ze je prirozene pro dite byt od narozeni s matkou. Bohuzel nase degenerovana spolecnost zapomina kde ma kdo sve misto. Opravdu nechapu zenske - a ze se s tim setkavam dost casto - ktere si neustale stezuji, ze jim manzel, ktery je zivi a travi cely den v praci, nepomaha s ditetem.
Nerikam, ze je neco spatneho na tom, kdyz je na materske dovolene tatinek, ostatne jsem si to sama na vlastni kuzi s manzelem zkusila, ale tohle vecne volani po rovnopravnosti a srovnanvani muzu a zen se mi jevi jako znak nasi spolecenske vykorenenosti a pomatenosti.
 Příspěvky 110 z 63 [Dalších 53 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.