| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Firemní mateřská škola

 Příspěvky 110 z 172 [Dalších 162 >>]
16.6.2008 12:50:10
Dobry den,

rada Vam s firemni skolkou poradim. Pred dvema lety jsem nemohla sehnat misto ve skolce, tak jsme s kolegyni zalozily nasi vlastni skolku, ktera nyni uz castecne funguje jako firemni a ted pripravujeme otevreni nekolika dalsich firemnich skolek. Podivejte se na www.skolka-jesle.cz. Stranky s firemnimi skolkami spustime do 14 dnu. Dokonce se na zalozeni skolky daji cerpat dotace z Evropske unie. Dotazy mi muzete poslat mailem na katerina.francova@yaro.cz.
Věra, 3 děti
  • 
14.6.2008 13:02:11
Využili byste služeb firemní školky?

@ určitě využila


Co by podle vás měla firemní školka nabízet?

@ zhruba to, co nabízí i klasická školka


Měla by být podobná běžným mateřským školám (tedy s kvalifikovanými učitelkami a „klasickým“ školkovým režimem dne), nebo byste se pokojili s „dětským koutkem“?

@ ano, myslím, že by měla být podobná. pracovníci, kteří se věnují dětem, by na to měli mít vhodnou průpravu. nemusí to být vyloženě pedagogické vzdělání, ale něco, co bude plnohodnotnou alternativou.

Kimmy, 2 deti
  • 
12.6.2008 4:20:11
Ahoj Lassie - dekuju za odpoved. Souhlasim s Tvoji kamaradkou. Pokud se diteti zajisti adekvatni - tedy kvalitni - pece, nema to na deti vyrazny dopad, pokud matka i otec zustavaji zapojeni v denni peci o dite. Libi se mi, jak Penny planuje skloubit praci s peci o deti. To, ze jsem fanda castecnych uvazku, uz vis ;-) - a opravdu si myslim, ze tudy vede cesta a ze je to mnohem lepsi, nez soucasny cesky system.

Jinak - nezlob se, to, co ted napisu neni mysleno ve zlem na Tebe, ale kdykoli se podivam na stranky ceskych deniku, mam silne pochybnosti o vyspelosti ceske spolecnosti a jejich predstavitelich typu Topolanek, Cunek a Paroubek. Ceska trileta RP je nepromyslena a bohuzel pristup zamestnavatelu k zenam a matkam - a stejne tak pristup nekterych zamestnankyn typu "necham si napsat nemocenskou na tehotenstvi, abych nemusela dojizdet" apod. taktez maji k vyspele spolecnosti daleko - ale to Ti jiste nemusim vykladat...

Jeste jednou dik, ze jsi mi odpovedela.

Kimmy
madelaine
11.6.2008 20:05:47
To už tu přeci bylo - všem podle potřeb - a moc se to (naštěstí) neujalo :)
11.6.2008 19:50:58
Rozptýlením zažitých představ o tom,, co "nutně" potřebujeme (vlastnit a dělat).
madelaine
11.6.2008 19:19:17
No tak jak chceš v globálním měřítku docílit snížení konzumace?
madelaine
11.6.2008 18:35:01
No jo, ale když někdo chce žrát, tak mu to nemůžeš nedemokraticky vzít. Buď nám to dojde, nebo se sežereme. Protože jak to chceš centrálně regulovat, když si to lid nepřeje? Leda že podle hesla Se Sovětským svazem, s rukama až na zem, chytneme se za ruce a budeme všichni brzdit? :)
11.6.2008 18:25:56
Nářky na konzumní euroamerickou kulturu nezavrhují demokracii, ony, lapidárně řečeno, říkají "nežerme tolik", tímméně manipulaci ekonomikou.

Já jsem skutečně přesvědčena, že náš současný životní standart je nadměrečný, když zvážím, co nás stojí. (nedostatek času na sebe a totální devastace přírody)

Ale omlouvám se za vpád do dialogu, jen tak jsem šla kolem.
madelaine
11.6.2008 18:21:25
No, jenže nejde si vybrat z každého systému jen to lepší. Tradiční kultury dávají větší důraz na rodinu, to je pravda. V západních demokraciích nemůžeš ani ve jménu rodiny porušovat lidská práva. Já bych pod neustlálým tlakem žít nemohla, ani v práci, ani v rodině. „Nutnost pevného rodinného zázemí“, to jako že udržovat rodinu za každou cenu, myslím není tou správnou cestou. To by jako podle tebe měly rozpadlé rodiny mít nějaké stigma? No nevím, možná by se ti víc líbilo v jiném společenském zřízení. V konzervativních zemích se rodiny nerozpadají většinou kvůli ekonomické závislosti a pak kvůli společenskému tlaku, ale že jsou ti lidi (i děti) třeba celoživotně nešťastní, to nikdo neřeší.
Já tyhle nářky na konzumní euroamerickou kulturu špatně snáším. Komu to nevyhovuje, měl by zkusit jinou formu než je demokracie, ale pak i se všemi negativními důsledky.
Se západním individualismem se neztotožňuji, ale ani ho nemám potřebu špinit, jdu v rámci možností svou vlastní cestou.
 Příspěvky 110 z 172 [Dalších 162 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.