| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko, dotýkej se mne

 Příspěvky 110 z 255 [Dalších 245 >>]
  • 
3.2.2013 20:53:55
to je tak krasne napsany....uplne se mi rinou slzy po tvari,mam 5letyho a 9mesicniho syna,uplne si predstavuje jak mi tohle byt jen treba pohledem ci gestem ukazuji...prekrasny moooc
  • 
9.11.2008 14:33:07
Tento článek jsem našla náhodou, když jsem si při chvilce klidu klikla na Rodinu a okamžitě po přečtení jsem si jej stáhla do pc. Je to napsané opravdu překrásně a moc mě to dojalo. Teď,kdykoliv ztácím nervičky z mojí 11měs.holčičky,jdu si rychle přečíst tento článek a jakákoliv zlost je rázem pryč a jsem opět klidná,tolerantní a ohleduplná máma :-) DÍKY ZA NĚJ !!!
Iveta
  • 
3.6.2008 13:25:28
Je to skvělý lakmusový papírek.
Do Rodinky píšou mnohé maminky téměř vlastní krví, přesto pod jejich články vždy najdeme názory odsuzující,útočné,shazující a mnohé typu "nejsi náhodou blbá?"
Hle nyní článeček naprosto nekontroverzní, nikoho neurážející, opravdu milý, bez prosby o radu a hodnocení, přesto nevyhovuje mnohým - proč? protože už je prostě MOC milý, MOC sladký.
To už je MOC i na mne.
Milé maminky! Autorku neznám, ale hrdě se hlásím k tomu, že to, co napsala, mi připadá krásné a hluboké a ke kýči to má daleko. Je to spíš poezie, i když některé to mylně chápou jako návod k použití.
Je mi líto, že neznáte takovéto sladké a krásné a hluboké věci, že vám přijdou neskutečné. Ale ony existují a já je prožívám.
Ano, mezi každodenním zlobením, nepříjemnostmi, únavou, nevyspáním, atp atp o čem se zde taky hojně píše a nikdo nepopírá, že se to k dětem také pojí,především OPRAVDU existují právě ty věci nádherné, o kterých píše autorka.
A to je důvod, proč mám děti. A proč jsou pro mne na předním místě.
Diskuse mi ale dala pochopit, proč jsou některé věci tak, jak jsou. Dává mi pochopit pro mne divné chování některých maminek a učitelek ve školce. Proč není také "sladká" naše přítomnost. Kdybychom se na sebe usmívali a víc se chápali, byl by to pro mnohé kýč. Život holt musí být tvrdej.
Kde se bere to odmítání hezkých a opravdových věcí, skoro strach před nimi? Že by deprivace? A v dětství?
Táňa dvě děti
  • 
1.6.2008 9:30:39
Přesně vím o čem mluvíš ,taky mám takovou známou a jak říkáš -tak i můj syn se bojí toho jejího(můj má pět a její tři roky) přesto má můj kluk s toho jejího lufta.
Táňa
  • 
1.6.2008 9:19:55
Souhlasím s tebou Libiku
čaroda
31.5.2008 23:21:27
Moc hezky a trefně napsaný komentář..nějak se dle šablony neumím zařadit;((
Jsem "přírodní žena", protože pěstuji lecos na zahrádce (máme ji u baráku tak nevybetonuji to tam, že..), baví mě kytky i zvířata - vystudovala jsem biologii, ráda chodím do lesa, dělám si bylinkové čaje, vařím (manžel by hodně frkal kdyby ne a i já preferuji domapečené buchty), nákupy nejsou mé hobby...
Nebo jsem "komerční žena" neb při své práci využívám pc a moderní blbiny s ním spojené, telefonuji nejlépe přes Skype, pouštím malému Krtka a moc si pochvaluji že si chvilku sedne, pobaví a odpočine si k dalším hrám. Mám auto takže jezdíme neustále po návštěvách (ve 20 měsících má své oblíbené kamarády), milujeme výlety do zoo a cvičení v MC a plavání. V hypermarketu prokládáme zběsilou jízdu mezi regály hraním v dětském koutku a posezením v autíčku za 10kc (ani jet nemusí:-D).
Podle mě je to tak, že na rodinu prostě chodí ve valné většině matky které se o děti a vše okolo nich zajímají a zbytečně se tu hašteří o slovíčka. Kdyby se potkaly na písku tak si náááramně padnou do noty a nebudou vůůbec řešit jestli ta vedle má umělé nehty a make-up nebo vlasy svázané dřevěnou sponkou? ~j~~j~
maschul
31.5.2008 21:22:14
Ahoj bobule....:o))) já se tu aspoń zasmála....pořád stejné reakce ....a´t už pozitivní či negativní....řehtám se Tvýmu panáku...pohlaď bříško....hele...může přírodní žena mít nalakovaný nehty a oholený nohy ? :-D~j~~k~
31.5.2008 15:17:02
Taky si myslím, že malý úvod nebo závěr by článku neuškodil... ;) Ale většina mamin si z toho snad vezme každá své, já jsem třeba měla střídavě tak na 50% slzy dojetí v očích a na 50% jsem si říkala, že až tak teda nee...
Beru to tak, že jsme moderní mladá rodina a moderní audiovizuální technika a další "vymoženosti" dnešní doby jsou součástí našeho života, tak jako byly dříve třeba gramofony nebo telegraf... :) Snažím se dceři dát ze sebe to nejlepší a snažím se, aby poznala v životě vše, co pro ni (nejspíš jak já sama považuji) jednou bude důležité, vše, co se jí možná bude jednou hodit a zároveň se jí snažím (a především do budoucna se budu ještě více snažit, zatím je ještě prďolka malá) ukázat různé cesty a možnosti jak žít... Volný čas trávíme většinou spolu a podle situace a nálady buď v blízkém kontaktu nebo s velkou mírou volnosti, má na svůj nízký věk spoustu kamarádů ze hřiště, ze cvičení i klubu maminek, chodíme na procházky i do lesa i do hypermarketu, dostává "drahé" hračky, protože tatínek je holt distributor hraček, oba rodičové pracují hodně s internetem, takže zvládá pomalu ale jistě i obsluhu počítače, pouští si dětské filmy na DVD (sama) a ač se ozývá spousta kritik na televizi a její podsouvání dětem, tak já mám moc zajímavou zkušenost s příbehy Kocoura Vavřince, kde se nemluví, ale kde se Helenka brzy naučila spoustě neverbálních projevů, které zatím do té doby neměla možnost vypozorovat v běžném životě. Co se týče konzumního způsobu života, také je to u nás půl na půl, oběd u Megála (Mc´Donalds) je pro ni svátkem, který nadšeně vítá a zároveň miluje maminčiny domácí polévky...
Myslím, že není třeba vidět vše jen černé a bílé, přírodu milujeme celá rodina, Helenka je přeborník v poznávání zvířeny, je to zvídavá holka a potřebuje mít ke všemu komentář, přesto se musí naučit žít v době, do jaké se narodila a "izolace" dětí od "způsobu života většinové společnosti" může (ale nemusí) být v budoucnu jen na škodu...
Nicméně se mi autorčin článek moc líbil a moc jí fandím a přeji pěkné dny se svými dětmi!
DENISA
  • 
31.5.2008 14:46:24
Mas naprostou pravdu, ale bud shovivava, ona za to nemuze, to ty hormony. Vim, ze zamavaly i se mnou, v jinem smyslu, nebyla jsem preslazena, ale vztekla, takze urcite pochopeni mam, ale jen do urcite miry. Mam kamaradku, pred tehotenstvim normalni, ale jakmile byla v tom, uz jsem pro ni nebyla Denisa, ale Deninka, jmena nasich deti zdrobnovala na druhou - tj. Petr, Peta, Petulinek. Nase deti meli hovinecka ne hovinka, prdulinky, ne prdiky a tak bych mohla pokracovat do aleluja. Nekolikrat jsem ji upozornila, ze to je vazne hruza, ze to rve usi, ze staci zdrobnovat o jeden stupen, ne o dva. I ostatni lidi uz se ji zacali smat a ja se s ni zacala stykat cimdal min, neb mi lezla tak na nervy, ze se to nedalo. A to jsem si nejdriv myslela, jak je to uzasny, ze jsme otehotnely stejne a budeme mit stejne stareho kamarada.
Kohnova
  • 
30.5.2008 14:09:43
Libik: podle mne je diskuse s autory typu Jodie zbytecna, nebot nemozna. Dojimani se sam sebou je v lepsim pripade hodne vypjata libustka, v horsim celkem protivny problem (CPP).
Daleko podstatnejsi, nez otazka, proc Jodie produkuje co produkuje, je, proc to redakce dava na prvni stranku. Dle meho odpoved je, ze zensky kvuliva tomu pujdou do sebe, cili tu porad bude nekdo na neco klikat a budeme nejnavstevovanejsi. A my to papame i s chlupama.
 Příspěvky 110 z 255 [Dalších 245 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.