| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O krásném bydlení v zeleni

 Příspěvky 110 z 236 [Dalších 226 >>]
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
27.4.2009 23:22:05
Zdravím, já se nakoknec dočkala své pšenky... Ondru vzali do školky přes odvolání, ale vlastně ne na dlouho... Přestěhovali jsme se z Říčan pryč a teď mám Ondru doma, také nový přírustek rok a půl starou Míšu, ale vítám to, že ve městě, kde nyní žijeme, máme vlikánskou šanci, aby se tam Miška do školky ve třech letech dostala a já mohla jít pracovat... I když, nevím, nevím, třeba se zblázníme a bude ještě třetí... Miluju dětičky a musím říct, že v mém věku už asi není třeba dále čekat.... Krásné léto :)
24.1.2009 19:18:08
~x~~x~Máte pravdu. Tato situace je všude. Je to o lidech. Na tomto místě, jak vidíte vyhrává "ostrý loket". A šedé heslo:" S podstivostí nejdál dojdeš" je zde opravdu směšné, že? Řešením je tedy: mateřské centrum, soukromá školka, hodně kamarádů, kamarádek, výletů, divadélek, babiček. Vždyť dva roky Vám utečou a budete vzpomínat, jak jste tu dobu měla s dětmi pro sebe a nikdo jiný je tak neovlivňoval... a to maminky, které dávají děti do školky "na hlídání" aby měli klid na mladší dítko rozhodně říct nemůžou. Já jsem teď ráda, že mám obě holky doma. Už se děsím dne kdy nám ta naše pohoda skončí a budeme každé ráno chvátat v mrazivém ránu do školky a do práce. Mějte se hezky a užívejte společný čas - ten už se nikdy nevrátí. Ps: kariéra neuteče, pracovat budete až do důchodu:-))
Klára Vaňková, 5 a 3 roky
  • 
8.10.2008 9:05:54
Ahoj, tak to je tedy zázrak, že můžete využít školku mimo Říčany. Sama jsem z Kolovrat a dítě mi do školky nevzali,jelikož nebylo místo. Asi jsou pravidla pro přijetí do školy zvláštní...Vozím děti do centra Prahy a nemohu si stěžovat. Děti chodí plavat, jezdí na výlety, do divadla, každý den mají odpolední program formou kroužků (keramika, angličtina, tanečky, flétna, dramahrátky) v rámci školky, takže už nemusím nikde jezdit. Možnosti jsou dobré a školka je státní.Klára
19.5.2008 22:51:37
Milý Bobe, takových znám docela hodně.

Zkus si ve chvilce volna ze zajímavosti prolustrovat obchodní rejstřík a pouč se, kolik statutárů ve společnostech sídlících v Praze mají bydliště někde v Kotěhůlkách daleko od hlavního města.
A není to proto, že by společnost řídili odněkud z horské salaše.
19.5.2008 22:44:08
Milado, :)

Však on Bob, který ještě před 2 lety jako venkovan rubal uhlí v ostravsko-karvinských dolech a angažoval se v karvinském baby spolku mimořádně nadaných venkovských dětí, tady s námi jen tak laškuje..

Jen by mě zajímalo, zda jsi, Bobe, před těmi 2 lety patřil mezi venkovany s pivním pupíkem nebo jsi jako výjimka potvrzující pravidlo již tehdy vyhlížel jako z posilovny namakaný Pražák.
19.5.2008 13:02:58
Beruška v Běchovicích. Už jsem dávala mejlem kontakt Monice - níže v diskuzi, která zjistila, že už mají pro následující šk.rok plno. Já syna zapisovala už v prosinci, tak pokud máš zájem až na přesrok, zkus je kontaktovat už na podzim. Je to jednotřídka (20dětí od 3 do 7 let), takže určitě odejde nějaký předškolák do školy. Na víc se koukni na netu, nemají moc sofistikované stránky, ale vše potřebné se tam dočteš. Hlavně je to školka s velkou zahradou, na dvacet dětí je 5 učitelek, individuální přístup, atd...
19.5.2008 9:42:54
POslala jsem ti mejl! Dej vědět, jak jsi uspěla ;)
Zdena (4+2)
  • 
19.5.2008 9:15:39
Praha - Újezd nad Lesy je také Praha 9 a školkovné tam stojí při každodenní docházce od 7:30 do 17:30 5 950,-Kč + strava a například při docházce od 7:30 do 15:00 5 200,- Kč + strava.
Chtěla jsem tam také dát mladší dceru, ale vzali mi ji bez problému u nás ve školce a to jí bude v září teprve 2,5 roku.
Kristina
  • 
19.5.2008 9:04:09
Já tedy mohu říci, že jsem zažila na vlastní kůži třináct let dojíždění vlakem, v době, kdy se nestěhovali lidé z Prahy do nějakých satelitů, ale prostě jsem se z Prahy vdala do Kolovrat. Tehdy tam nejezdil městský autobus jako dnes, vlak měl ve špičce interval celkem dobrý, půl hodiny, mimo špičku ovšem někdy až dvě hodiny. Dětem bylo 3 a 4 roky, když jsem začala dojíždět do Prahy do práce. Byl to docela fofr, protože mi nesměl ujet vlak, další jel asi za ty dvě hodinky... Do školky jsme to měli rychlou chůzí asi čtvrt hodiny, děti se naštěstí rychle vytrénovaly a tak mi ujel vlak málokdy. Teoreticky to bylo na Hlavní nádraží 30 minut, ale zpoždění bylo velice často, zpožděnky se dávaly až od 15 minut, tudíž když měl 14 minut zpoždění, přišla jsem pozdě do práce bez omluvenky. Naštěstí jsem měla chápavé šéfy a nebyl za to žádný postih (dnes již bydlím v Praze, do práce to mám od domu do kanceláře 15 minut, docházku hlásím na PC a nevím, jak by to vypadalo, pokud bych ob den přijela vlakem, který má zpoždění...).A jezdit tehdy dřívějším vlakem, to už by bylo týrání dětí, protože jel z Kolovrat v 7 hodin, tudíž děti vstávaly těsně po šesté hodině...Problémy nastávaly hlavně v zimě, školka zavírala v půl páté - a občas byl nějaký problém na trati, muž přijížděl domů až v 18 hodin či později a tudíž vše bylo na mně - a učitelky se na mne tvářily velice nepřívětivě, když se např. stalo, že na trať padly stromy - a téměř dvě hodiny trvalo, než byly odstraněny...děti stály u dveří v kabátě a učitelka byla vzteky bez sebe...Bydleli jsme tedy v rodinném domku, čili v lepším ovzduší než v Praze, nakupování bylo příšerné - nevím, jak je to dnes v satelitech, ale myslím, že každý má auto a dojede si do supermarketu, já jsem tehdy před 30 lety vždy vystála hodinovou frontu s kočárkem a druhým dítětem u konzumu, pultový prodej, dva staří unavení prodavači, vše počítali tužkou...auto jsme si pořídili až později a dojížděli na nákup do samoobsluhy v Říčanech.Pak když jsem začala pracovat v Praze, velkou část nákupů jsem přinesla v rukách, docela jsem si zhuntovala krční páteř.
Tolik vzpomínka na dojíždění vlakem...
simona
  • 
19.5.2008 2:33:00
Ahoj holky, stehuji se toto leto do Kladna a chci se zeptat, jestli tady nekdo vi jak je to se skolkama tam. Je nedostatek mist? Jsou nejake soukrome a kdyz, tak asi za kolik? Jeste by me zajimalo, kolik je v soukromych skolkach vseobecne deti na jednu ucitelku. Dekuji
 Příspěvky 110 z 236 [Dalších 226 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.