| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Opožděný psychomotorický vývoj

 Příspěvky 110 z 153 [Dalších 143 >>]
26.9.2011 10:11:45
Oooo, můj bože. Z podobných článků vždy histerčím! Člověk si myslí, že žijeme v době, kdy se na všechno dá přijít všemi těmi přístroji a různými testy, a že se dneska dá všechno vyléčit. Pak si přečte něco podobného a zjistí, že žil v obrovském omylu. Jen doufám, že pokud se nám něco podobného taky přihodí budu tak silná jako vy. Moc vás obdivuji!~s~
  • 
14.5.2008 11:17:26
Náhodou jsem narazil na Váš článek. Rád bych se s Vámi i dalšími čtenáři podělil o důležitou informaci, která je málo známá. Mimo neurologického vyšetření, je ještě i psychologické vyšetření, které dokáže hodnotit a sledovat vývoj dítěte od velmi ranného věku (od 1 měsíce). Psychologové používají vývojové škály a jsou schopni odhalit nejrůznější odchylky vývoje - nejen DMO. Ani dětský neurolog nemusí odhalit možné mentální postižení v tomto věku (nemá na to metody). Nebojet se proto obrátit se i na psychologa.
Jitka, Julinka a František
  • 
9.5.2008 14:58:56
Dovolte mi abych se s Vámi podělila o o náš příběh. Otěhotněla jsem bez problémů, v 10 t.t. krvácení, 17 t.t. odběr plodové vody, riziko Dauwnova syndromu 1:80 a předčasný porod v 32 t.t., dost věcí na osm měsíců těhotenství a nervů pro celou rodinu. Maly se narodil přirozeně, bez problémů, váha 2 kg, v inkubátoru si pobyl 5 dní. Cvičit Vojtovu metodu jsme začali po 2 týdnech po porodu a cvičili jsme zhruba 7 měsíců, ne proto že by měl nějaké výrazné problémy, ale opožděný byl o tu dobu co by normálně pobyl v bříšku. Chodit jsme začali v roce a dnes by nikdo nepoznal že je to nedonošené miminko. Jsem šťastná že nám to za to úsilí stálo a vydrželi jsme cvičit. Nevím a ani jsem se neptala kdyby jsme necvičili jetli by měl vývoj nějaký opožděný, ale jsem matka která dá na rady a když mi bylo řečeno že je dobré s dětmi co jsou nedonošeňátka cvičit tak to udělám, nevím jak bych si to později vyčítala, kdyby nastal nějaký problém, ale je to od porodnice k porodnici. Já rodila v HK a tam preventivně cvičili se všema miminka na nedonošeneckým, třeba v Praze kde žiju, tam cvičí jen s dětmi které mají problémy. Přeji všem maminám pevné nervy, je to bolestivé vidět plakat to malé zlatíčko, ale věřte za to úsilí to stojí.
Amina
  • 
5.5.2008 16:50:09
Přeju hodně štěstí:-)
Radka,Tomášek necelé 2 roky
  • 
4.5.2008 21:52:24
No to máš pravdu.Doktoři u nás preferují jen lezení po čtyřech.Mám syna Tomáše, který nelezl jen prostě hopsal.Je tomu asi 14 dní kdy se konečně rozlezl.Stejně se ale vrací ke svému hopskání.Pokud mu přidržíme nožičku tak zase leze.Chce to jen čas a trpělivost.
Radka,Tomášek necelé 2 roky
  • 
4.5.2008 18:00:44
Já s Tomáškem cvičím Bobatha.Cvičíme už od jeho 10 měsíců.Neseděl a nelezl takže jsme museli začít cvičit.Teď už sedí, leze a chodí kolem nábytku.Do prostoru se nepustí.Chci se vás zeptat jako odborníka.Je špatné když dítě chci vodit za ruce.Doma to nedělám.Obchází si sám nábytek, ale venku mi nechce vydržet v kočárku a tak bych ho nechala chvíli aspoň pochodit.Jeho fyzioterapeutka mi to prozatím nedoporučuje.Mám to prostě venku sním vydržet jen v kočáru - 3 hod.Taky chci se zeptat jestli třeba by nebyla vhodná Vojtova metoda.Má totiž špatné svaly /odpovídají 10 měs. dítěti/ nemohla by Vojtovka třeba pomoct líp než Bobath.Je pravda, že Vojtovku na něm když byl v nemocnici tak tam zkoušeli a on se tomu smál.Je to možné aby dítě u toho neplakalo a smálo se?Děkuji za odpověď
fytka 2děti
  • 
3.5.2008 3:59:38
jako fyzioterapeut nevidím důvod proč by se Bobath a Vojta nemohli kombinovat. A souhlasím s názorem, že rodiče často ani neví, že Bobatha cvičí, protože to zkrátka nejsou jen "prostocviky" ale je to koncept jak se má s konkrétním prckem "zacházet", tzn, takže tam patří třeba i jak ho držet, zvednout, v jakých polohách si hrát a jak to tělíčko má u toho vypadat....
No, a s dětmi, které jsou zdravé, ale motorické programy které předvádí nejsou úplně ideální jak by mohly být se ani Vojtovka cvičit nemusí. Stačí je trochu pošťouchnout aby se svaly správně lidově řečeno chytly jak maj.
Tak hodně štěstí
1.5.2008 15:30:11
Souhlasím, určitě každé dítě není stejné a každé by mělo mít své. Já taky netvrdím že ne. Jen si myslím, že je lepší cvičit než pak litovat. A že před Vojtovkou smekám, je jen moje zkušenost a zkušenost jiných, že opravdu dokáže divy. Jinak toto cvičení na svém dítěti neprovádím. Psala jsem, že tato metoda byla prováděna na mě, jelikož jsem tělesně postižená, tak jsem si právě proto dovolila posoudit jak moc je to zatěžující na psychiku. Prostě je to neuvěřitelné že jeden nebo dva body na těle vám dokáži hýbat tělem tak jako to sama nedokážete. To je prostě neuvěřitelné a mrzí mě, že jsem se k tomu nedostala jako dítě. Třeba bych k životu nepotřebovala ani vozík ani berle. A to jsem naprosto přesvědčená, že je tak účiná. Takže ne moje dítě, ale já sama. V podstatě mám opravdu možnost posoudit co to s člověkem dělá jak po fyzické stránce tak i po psychické.
kalamajka2
  • 
30.4.2008 23:12:57
nejsou tam uvedeni všichni - alespoň v září 2007 nebyli. Je to moje osobní zkušenost a o certifikaci/vzdělání jsem se dozvěděla přímo na místě u fyzioterapeuta, který mne s tím ochotně seznámil. Jak jsem psala, měla jsem celkem štěstí na lidi.
Marcela
  • 
30.4.2008 13:31:22
Všechny zdravím,

můj názor je nepodceňovat nic, jakmile máte jakoukoliv pochybnost, je lepší vyhledat odbornou pomoc, může se stát, že bude vše v pořádku, ale jistota je jistota. Dle příspěvků se mi zdá, že někteří /možná většina/ dětský lékaři zanedbají varovné příznaky!!!!!!
 Příspěvky 110 z 153 [Dalších 143 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.