| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Buďme tolerantní

 Příspěvky 110 z 100 [Dalších 90 >>]
Bára
  • 
3.4.2008 8:11:15
Mně teda chyby v článcích taky dost vadí. Od mala nám vtloukali do hlavy, že kdo hodně čte, ovládá i lépe pravopis, gramatiku, sloh, protože si nevědomky zafixuje, jak se co píše.
Ono tady čítává i dost mladých lidiček, co si pomyslí? Že se vlastně učí ve škole úplně zbytečně, stejně se ten hloupý pravopis nikde nedodržuje ... Copak už dneska fakt neexistujou žádný hodnoty, za který se dá bojovat :-) , takovou krásnou řeč máme, tak se o ni přece starejme :-)
2.4.2008 9:15:20
Vzpomínám si, jak jsem na základce opravovala spolužáky i o přestávce, když někdo řekl "abysem" nebo "abysme". Prostě jsem na to byla alergická, protože tak se to přece neříká, má se říkat "abych" a "abychom". A hrubky v textu mě taky děsně iritovaly. (Kamarádi a kamarádky mě určitě museli milovat)
No, a dneska je v nových pravidlech povoleno i "abysem" a "abysme"; a já sama jsem jednou v rychlosti napsala "bilinky" - hezký ne?
Dneska už na správné mluvě nebo text tolik nelpím, radši jsem lidem přítelem a ne vykřičníkem, který je opravuje po každém "prdu". A říkám si, že v životě jde přece o něco úúúúúplně jiného!
Jana
  • 
30.3.2008 19:51:40
Podle mě naprosto zbytečný článek.
Markéta
  • 
29.3.2008 23:18:27
tak to s tim cernochem se stalo udajne v rusku, pry pomerne nedavno. vypravela mi to jedna znama.
ta provinila v tomto pripade byla prababicka a nastesti pro svou vnucku jeste zila (nastesti pro sebe jeji manzel uz ne) a priznala, ze se za valky "spustila s americkym cernochem, vojakem, a moc se divila, kdyz dite bylo bile ;-)
jeji vnucka se naopak velice podivila, ze jeji je cerne :-)))
29.3.2008 22:07:50
Taky jsem tuhle mimotechnickou pomůcku používala /a používám dodnes. A nepřijde mi zase tak těžká.
Tebe, Tě (aneb samá "éčka";) = me
Tobě, Ti = mne
29.3.2008 22:00:58
Pane profesore,
na jednu stranu Vás chápu, obzvlášť na vysoké škole by lidé měli mít nějakou úroveň - a ono ejhle, kde nic tu nic.
Na druhou stranu, ne každý má buňky na všechno. Je pravda, že spousta lidí uričtě neumí správně psát česky zkrátka proto, že lajdačili a moc se to nenaučili. Ale spousta dalších lidí neumí česky zkrátka proto, že na to nemají buňky, ať už trpí nějakou poruchou nebo mají nadání v jiné oblasti než na gramatiku. Kolik lidí by nikdy nevystudovalo vysokou školu a nemohlo posléze být přínosem pro lidstvo ve svém oboru, kdyby se vyházeli všichni lidé s nevalnou schopností ovládat gramatiku.
Jita
  • 
29.3.2008 18:58:02
Katko, s tou barvou očí je to následovně: každý si v genu neseme 2 alely. Takže pro příklad: modrooká maminka bude mít 2 modré alely. Hnědooký tatínek bude mít 2 hnědé alely. Jejich dítě od každého z rodičů zdědí po jedné alele, takže bude mít jednu hnědou a druhou modrou. A jelikož je hnědá barva domintatní, tak bude hnědooké. Ovšem když si tohle "děťátko" jednou najde partnera s také jednou alelou hnědou a druhou modrou, tak je pak otázka jaké alely se zrovna spojí. Pokud to budou zrovna ty modré, tak dítě bude modrooké...
Takže je možné, že spousta generací před bude mít hnědé oči a najednou se objeví modrooké miminko...
Což by ještě asi nebyl až takový zádrhel, ale takhle to prý může fungovat i s barvou pleti - pokud se někdy nějaká praprapraprababička zapletla třeba s černochem, může se údajně tímto způsobem po x generacích "bílých" objevit černoušek. Tajně doufám, že žádnou naši prabábu urostlý černoch nezaujal, protože nevím, jak by to manžel po porodu nesl... :-D
Trumpeta
  • 
29.3.2008 11:04:10
Zrušil bych diskuse.Na plkání bych nechal pouze chat
Marka
  • 
28.3.2008 12:00:52
Evule, mýlíš se. Já jsem 0 a manžel AB. Děti jsou 0 a A. Varianta rodičů 0 a AB a jejich dětí jakékolv skupiny, je správná.
štěpánka
  • 
28.3.2008 11:37:30
No jo, jasně, to je pravda, nějak jsem nepřemýšlela. Když si to napíšu na papír, tak to vidím, ale ten monitor mi nějak dělá potíže. Takže děkuji za opravu. Aby dítě mělo cokoliv, musejí být rodiče A a B (přesněji AO a BO).
 Příspěvky 110 z 100 [Dalších 90 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.