| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko, vyndáme Markétce nosní mandli

 Příspěvky 110 z 86 [Dalších 76 >>]
3.2.2010 20:16:16
Také přidávám svou zkušenost.Minulý týden jsme byli s naší 4,5letou dcerou na odstranění nosní mandle.Dýchala pusou,huhňala,ve spánku chvílema nedýchala,byla často nemocná a špatně slyšela.Nejdříve jsem tento zákrok s ní nechtěla podstoupit,ale nakonec jsem souhlasila,protože jsem nechtěla dcerce zanedbat sluch.A musím říci,že je to změna.Vůbec nevíme,že spinká.Dýchá pravidelně a je bez rýmy.Byly jsme na zákroku v Praze-Modřanech,v 11hod.jsme ji položili na lůžko,lékaři jí dali dýchnout z balonku a za půl hodinky bylo hotovo.Když se probírala,mohli jsme ji už chovat,takže jsme byli těsně po zákroku u ní.A za půl hodinky jsme mohli vyrazit domů.Tak jak to tam probíhalo,tak by to mělo být v každé nemocnici.Nemohu si ztěžovat.A to jestli vyndat nosní mandli či ne,je na rozhodnutí a uvážení každé maminky po domluvě s lékařem.Někomu to pomůže,někomu ne.Každé dítě je jiné.Nám to pomohlo.
5.5.2008 16:48:01
Synovi asi dva roky po trhání narostla mandle znovu, tak se opět chystáme na zákrok.
Líza
13.2.2008 19:12:37
No a jsme u toho, klasickej spor o to, jestli za dítě jsem zodpovědná já jako matka, nebo já jako doktor. Ve chvíli, kdy se s dítětem nic neděje a poačáteční pooperační průběh je příznivý, je možný ho pustit, a ujišťuju tě, že pro dítě je sakra obrovskej rozdíl, jestli je v nemocnici o půl dne dýl nebo ne.
jana38
13.2.2008 8:57:14
papinko, bingo!!! Velká nevýhoda psaný diskuze. Třeba bychom nakonec zjistily, že nám vzájemná komunikace nedělá problémy:-)
papinka
13.2.2008 7:38:36
největší nebezpečí krvácení je v prvních hodinách po výkonu , stejně jako možné komplikace narkozy , kompletní odeznění anesteziene ve smyslu probuzení ale vyplavení podaných léků z krve je řádově v hodinách. Nevím ale v čem je rozdíl, jestli se půjde domůtřeba ve 3 nebo v 6. TO asi nebude o slušnosti pracoviště, spíše o nastavených pravidlech a já si opravdu netroufnu tvrdit , že ti co pouštějí nejdřív jsou ti nejslušnější a raději nemám mrňouska pod dohledem o 2-3 hodinky dýl.
Líza
13.2.2008 4:16:50
Kompletní probrání z narkózy trvá několik desítek minut, a proto je nutné, aby byly děti v nemocnici do večera??? Zvracení nebo krvácení může nastat klidně v noci nebo až druhý den, takže tímhle argumentovat nelze. Na slušných pracovištích se pouští pár hodin po operaci poté, co se dítě bylo schopno bez zvracení napít a zkontroloval ho doktor.
papinka
12.2.2008 19:35:36
Je to hrozné , když si uvědomíme, že nemocnice a podobná zařízení vůbec nepočítají s tím , že by děťátko mohl při hospitalizaci doprovázet a starat se o něj tatínek. Vždyť je přece stejný rodič jako máma a pokud to není kojené miminko , tak se o děťátko přece postará stejně jako kterákoliv mamka.
Stran anestézie je to většinou tak , že u dětí se začíná inhalačně / dýcháním do balonku/ , až spí ,. tak se jim zajistí žilka / ale o tom už neví/ a pokračuje se podáváním léků do žilky. Vytažení žilky už potom vůbec nebolí, ale zajištění žíly je nutné- např. pro aplikaci jiných léků, tekutin apod.
Co se týčedélky pobytu tak zálěží na pracovišti například v Brně ve FDN se v rámci jednodenní chirurgie pouští v navečer potom , co mrŇousky zkontroluje ORL lékař a anesteziolog. POKUd je mrŇOusek menší než 3 roky, je zdaleka nebo není auto , tak jeden den přijde , mandlička se vyndá druhý den a třetí den ráno se jde domů: Ta jednodenní možnost je ideální is pobytem do včera, protože je lepčí vždy dítě pohlídat , až je komplentě probráno z narkozy. JINak totiž může zvracet, vdechnout zvratky, může mít utlumené dýchání atd, a za ten stres a nebezpečí těch několik hodin v nemocnici fakt nestojí. Večer už merŇousci odcházejí normálně po svých. Zůstávát 3 dny je trápení , zvlášt když se první den nic neděje a je to jenom stres.
Kaca + M&V
12.2.2008 18:00:59
díky, budeme s nimi mluvit až týden před vyndáním, kdy budou dělat odběry potřebné před operací....tady u nás se prý dává celková narkoza, co jsem tak slyšela od kamarádek s dětmi...ale nevěděla jsem jen, jestli inhalační nebo jehlou....tak uvidíme...manžel by tam šel kdyžtak s dcerou, ale nevím nevím, máme starý areál nemocnice (Plzeň - stará fakultka Bory) a netuším, jak je to tam s nadstandardy, do společného pokoje taťku asi nepustí, už jsme s tím jednou měli potíže, že nevzali tatínka do nemocnice k dceři, protože na pokoji byly všude jen maminky a prý kvůli soukromí...blablabla :((( a to je nepřesvědčilo ani to, že jsem čerstvě těhotná a jednalo se o infekční kliniku a malá někoho u sebe nutně potřebovala, když pominu její nárok na doprovod, tak i kvůli obsluze, měla úporný průjem a byla na kapačce, nedovedu si představit ji tam nechat samotnou :(((( tak jsem to musela risknout a zůstat tam a krom bacilů riskovat i problémy jak jsem ji 200x denně tahala ohadičkovanou z vysoké postýlky na nočník a zpět....naštěstí jsme to já i mimi přežili bez újmy :)) ale když nezabralo ani těhotenství, tak myslím ani kojení jako argument neobstojí....no uvidíme :))
papinka
12.2.2008 10:45:06
Bylo by zajímavé pobavit se normálně, jestli by byly naše názory navzájem stejné. Já myslím, že je diskuze s takovéto formě poměrně zkreslená a zlednodušená , závěry se dělají z jednotlivých slůvek.
Autorka
  • 
12.2.2008 10:13:01
Omlouvam se, ze jsem si nevsimla driv, diskuze prilis nesleduju, ale rada odpovim.
Balonkova (inhalacni) narkoza se bohuzel nedela vsude, nekde se dokonce stale jeste vyndava jen s lokalnim znecitlivenim. Takze bych se na tvem miste radeji zeptala dopredu.
Co se tyce hospitalizace, pokud je vse bez problemu a dite je normalne prevezeno domu autem (a nebydli prilis daleko), pousti se jeste tyz den, vetsinou uz v poledne. Pri mirnych komplikacich (mirne krvaceni nebo mirne zvraceni po narkoze) nebo vetsi dojezdove vzdalenosti odpoledne kolem ctvrte. Nastup do nemocnice byva rano a zakrok brzy pote. Ale i tohle ti urcite ve vybrane nemocnici potvrdi.
 Příspěvky 110 z 86 [Dalších 76 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.