| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Líbí se mi být dědečkem

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
LUTO 2 DĚTI
  • 
3.2.2008 21:23:13
TAKY JSEM RÁDA ŽE MÁME BABIČKU,IKDYŽ JEN JEDNU.ALE PO VLASTNÍCH ZKUŠENOSTECH OBĚ VÍME,ŽE BYDLET SPOLU PROSTĚ NEMŮŽEME.
LUTO 2 DĚTI
  • 
3.2.2008 21:22:49
TAKY JSEM RÁDA ŽE MÁME BABIČKU,IKDYŽ JEN JEDNU.ALE PO VLASTNÍCH ZKUŠENOSTECH OBĚ VÍME,ŽE BYDLET SPOLU PROSTĚ NEMŮŽEME.
Jana, 2 holčičky
  • 
31.1.2008 20:16:50
Nevím, myslím, že vztahy tchýně-snacha a tchýně-zeť jsou už po tolik staletí přetřásané, že se asi budeme muset smířit s tím, že jde o vztahy obvykle velmi komplikované. Kouzelná babička moc pohárů nepohasí, kouzelná babička spíše ohníčky tiše a vytrvale zakládá. Takový tichý a nenápadný pyroman... Ne, babičky jsou bezva, ale mladá rodina má podle mě žít ve svém a po svém. Moc ráda čtu kouzelné články pana Nágla. A zároveň jsem ráda, že takovou trvalou rodinnou pospolitost nemusím zvládat dennodenně na vlastní kůži. Máme s prarodiči hezké vztahy, ale delší soužití je pro toho "přiženivšího se" partnera vždycky velmi obtížné. A taky se to vždycky začne postupně promítat do našeho vztahu. Takže babičky ano, ale klid je klid...
31.1.2008 6:31:05
To je právě to. Pozoruju to sám na sobě - než bych se přizpůsoboval rodičům, radši jsem se odstěhoval. Je to trend moderní západní civilizace. Neříkám, že je to špatně nebo dobře, ale možná je to trochu smutné. Babička padesát kilometrů daleko je fajn, ale svého času byla babička něco jako kouzelná bytost, která hasila všechny rodinné požáry:-)
Hanka, rocni dcerka
  • 
30.1.2008 22:37:05
Diky za krasne podvecerni pocteni. Moc jste zvedl naladu a pohladil po dusi jedne unavene mamince:o)
30.1.2008 21:22:26
na začátku 20. století se lidi pracně "individualizovali" a teď je to naopak, společnost se pomalu učí žít spolu, no a potom se zase budeme prát o to, abychom byli sami; ale žít s rodiči ať vlastními nebo partnerovými si představit nedovedu, ale nikdy neříkej nikdy:-)
30.1.2008 10:10:03
Souhlasím,

nejsem přímo prvovnouče, ale prvovnučka, děda se mi maximálně věnoval a v předškolním věku jsem byla perfektně rozmazlené. Hezké vzpomínky
30.1.2008 9:45:59
Vladane,

ale ne všude je vše ideální, a abych pravdu řekla ve vícegenerační domácnosti bych žít nechtěla. Zpravidla to nedělá dobrotu. Tchýně a tchán mohou být fajn, ovšem jsem pro vlastní život a pokud si holka/kluk s rodiči partnera jen trochu nesednou snadno se to změní v pěknou patálii a dost nervově vyčerpávající záležitost. Ano, lidé jsou více orientováni na sebe a možná je to tak dobře. O přítomnost babiček a dědečků děcko neochudím - od čeho jsou návštěvy a prázdniny, že. A abych pravdu řekla i mnohým prarodičům (v dnešní době podstatně déle pracujícím) svědčí vlastní soukromí a klid.
30.1.2008 7:09:22
Dřív se stavěly vícegenerační byty. Je to zvláštní, ale doba se změnila - lidi chtějí žít single, ve dvou nebo maximálně ve třech. Já sám třeba s rodiči bydlet nechci a radši jsem si našel podnájem. Dnešní doba je jiná - lidi jsou víc orientovaní na sebe, svoje pohodlí a potřeby. Neříkám, že je to špatně - jenom se to prostě změnilo a děti tak často ochuzujeme o kontakt s příbuznými.
Kama
  • 
29.1.2008 22:33:49
Náglovi taky měli svého času jen čtyři děti. Co není teď, ještě může být, neházejte flintu do žita!
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.