| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku „Zbit romskými spoluobčany“

 Příspěvky 110 z 421 [Dalších 411 >>]
martin(svobodny)
  • 
23.12.2008 12:03:40
tak sem si už začínal myslet že žijeme v kosmopolitním statě . Kde se lidi berou podle toho jak se chovaji a ne podle toho jak vypadají . Neříkám , jsou různa individua který vas uz vzhledem odrazuji . Ale to co popisujete je uplně jinej připad . Bych tam za tou prodavačkou došel a požadoval bych vysvětleni . Protože se jedna pravdepodobne o rasovy podtext .. Asi bych se do topho nebal jit třebas přes uřady statni spravy ..
Noemi
  • 
4.4.2008 18:20:54
No co? O pravopisné chyby tu snad nejde, ne? Nehledě na to, že se píše rozdíl a ne rodzdíl. Chyby význam článku neovlivní.
yc
  • 
2.3.2008 15:48:45
to je tak smutny až bych se rozplakal
MartinaNov (dva rošťáci
20.2.2008 15:17:54
ano, toto bylo myšleno s nadsázkou, když je řeč o rasismu. V případě "nadřazenosti" bílých, se mnohdy za své bílé spoluobčany stydím. Jaké máte vy pocity, když vidíte třeba právě zmíněnou reportáž o zápalné láhvi v romském dětském pokoji??? Udělá se vám špatně jako mi, nebo řeknete, škoda, že neshořeli.....
Vy jste taky mohla mít to štěstí, že byste se narodila "geneticky nevhodným" typům lidí. Mohla jste být barevná nebo jinak společensky nevhodná. Dospělí jsou dospělí, mají mít rozum a být zodpovědní za své činy. Ale děti ten rozum nemají a když je někdo takhle "ničí" už od dětství, tak z nich těžko vyrostou slušní a morální lidé. I v přírodě platí, že zvíře zahnané do kouta kouše. Tím rozhodně nechci Rómy přirovnávat ke zvířatům, aby to hned někoho nenapadlo.
MartinaNov (dva rošťáci
20.2.2008 15:07:09
pardon, on má na výplatní pásce kolonku "daň pro nepřizpůsobivé občany"??????? Já jsem na manželově nic nenašla. Jen daň z příjmů, sociální a zdravotní daň.
Z té sociální jsou například vypláceny důchody pro vaše rodiče. Přídavky na děti. Mateřské a rodičovské příspěvky. Ano, i podpory v nezaměstnanosti, různé sociální příspěvky.
Taky se všemi přídavky nesouhlasím, nicméně, jmenovitě nikoho nesponzorujete. Pokud vám vadí daňové složení, apelujte na své poslance. Přestaňte volit ČSSD s jejich nápady typu: porodné 120000 nebo auto do každé garáže.
Nejsem rasistka. Nemám akorát ráda hlučné lidi, kteří se neumějí chovat. Ať bílé, žluté nebo jinak barevné. Nelišíme se barvou pleti, ale charakterem. Neznám osobně žádné konkrétní Romy. Znám ale spoustu skvělých bílých lidí, kteří neskutečně ždímají systém. A to bydlím v Ostravě, aby si někdo nepředstavoval romantickou vesničku v podhůří 8-))))
  • 
8.2.2008 21:14:06
Nedá mi to nezareagovat - v knize Romové v ČR, která je souvorem různých článků na toto téma, je mimo jiné i článek o kriminalitě Romů, který hovoří o konkrétních číslech (nejsou to úplně aktuální informace, v tom článku se mimo jiné uvadí, že v současnosti už se to moc zjišťovat nedá, protože statistiky příslušnost k menšině neevidují). A vychází z toho, že kriminalita Romů je jen o málo procent vyšší než u bílé většiny a její výše odpovídá kriminalitě jakékoli menšiny někde v zahraničí. Také z toho článku vyplývá, že kriminalita Romů má jinou "strukturu" než u bílé většiny - nejvíc je drobných krádeží apod., ale závažnější kriminální delikty jsou naopak méně časté než u bílé většiny. Škoda, že knížku nemám u sebe, ráda bych z ní citovala. Statistická čísla tedy rozhodně neukazují na to, co se běžně považuje za pravdu - tj. že valná většina romů krade. Ale bohužel, ti co kradou jsou více vidět a díky médiím, která píšou ve stylu toho doporučení pro ošetření, o kterém psala Maceška, to jen tak lepší nebude:(
Margita
24.1.2008 22:20:50
To je přesně ono. Tvrzení rádoby nerasistů ("mně nevadí, že jsou tmaví, vadí mi jak se chovaJÍ" - což už je samozřejmě pořádně rasistický postoj), že ke "slušným" Romům se chovají "slušně," je směšné. Pokud "slušně" znamená "neurazím ho do ksichtu, ale stejně se budu chovat odtažitě," tak možná. Ale často ani to ne. Takoví lidé si spíš představují, že všichni Cikáni jednoho dne "zmoudří" a budou se všem uklánět a říkat "ano, milostpaní, ano milostpane." Přeháním, ale takhle to donedávna bylo v USA s černochy. A ti mohli opakovat ano, milostpane od rána do večera a stejně si tím "nevysloužili" sebemenší respekt od rasistických bílích. A teď zase určitě vypadám na české poměry jako radikál :-)
Repulsion
23.1.2008 12:00:18
Informace na žádance je sice zbytečná, nicméně, je-li pravdivá, nemá cenu se nad tím kdovíjak pozastavovat.

Rasismus mě štve, za rasistu se nepokládám, nicméně si na Romy také dávám pozor.

Mám totiž taky takový "tklivý příběh".

Náš čtyřletý syn si taky chtěl jít poprvé sám něco koupit do obchodu. Nějakou sladkost. Dostal pět korun. Hrdě se vydal do krámu. U vchodu stála asi o dva roky starší romská holka. Když viděla kloučka s mincí v ruce, hbitě mu ji sebrala a vzala nohy na ramena.

Určitě si dovedete představit, jaké to pro synka bylo a jak jsem byl nasraný. Ale rasista se kvůli tomu ze mě nestala a s kluky, co si k nám jezdili pro železo, jsem se dál normálně bavil. Mám ovšem pochopení pro prodavače, kterému se v předvánočním shonu nechce hlídat dva cizí romské kluky. Správné to není, ale dá se to vysvětlit i celkem přirozenými lidskými důvody.

23.1.2008 7:18:03
Už jsem nechtěla reagovat, ale narazila jsi na něco, s čím se neumím srovnat, totiž že tolika lidem připadá v pořádku vychovávat dítě k tomu, že na něj budou v obchodě koukat jako na podezřelýho, musí na to být připravený, atd. - viz několik reakcí na špatnou reakci Maminky z příběhu. A rady, že se musí chovat slušně, aby si zasloužili slušné chování od ostatní populace. Jenže takové rady jsou k ničemu, když v praxi slušné chování jednotlivce nijak neovlivní chování lidí kolem.
Neříkám, že jsou takoví všichni. Jenom mám dojem, že mnoho lidí se takto chová podprahově, neuvědoměle, a právě tihle by mohli svoje chování změnit, když si přečtou článek a diskusi. Už teď jim za to děkuji :-)
Jana Vlková
  • 
22.1.2008 7:59:37
No, alespoň Etyna ví, jak se píše slovo b í l ý, na rodzdíl od tebe.
 Příspěvky 110 z 421 [Dalších 411 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.