| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Lék na komerční svátky

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
Klárinka
22.12.2007 11:23:28
Děkuji za pěkný článek!!! Milé pohlazení před svátky. Mnohé tradice dodržujeme ale nějaké nápady se mi moc líbí...děkuji a přeji pokojné vánoce.
Eva21546
19.12.2007 16:54:39
Ahoj, my řešíme co s kosmetikou, ručníky, povlečením, ručními výrobky, hračkami, nejlacinějšími hadramy z tržnic... Taky tchýně, je posedlá výhodným nakupováním a nejen o Vánocích, nedokáže přijet na návštěvu se symbolickou pozorností pro hostitele jako je kafe či sušenky, jako jiní normální hosté. Mluvit se s ní nedá, to jsme už zkoušeli.
Něco řešíme rozdáváním po známých a zbytek do charity. Máme u nás kontejner, kam se to prostě háže, co nechceš. Taky v Armádě spásy vezmou ledacos i např. nádobí. Kosmetikou by jistě neopovrhli. Zkus se porozhlédnout po okolí.
Myslím ale, že není problém se toho zbavit, je problém se rozhodnout a překonat "úctu k dárku" a dát ho dál. Mě to naučila až tchýně, dárky od jiných si nadále hýčkám. EVA
hani
  • 
18.12.2007 13:59:40
Tak já taky přidám jeden nápad. Pravidelně pořádáme s kamarádkami burzu recyklovatelných dárků - co se nelíbí nebo nehodí mně se většinou líbí nebo hodí někomu jinému, tak proč to vyhazovat nebo sušit roky doma ve skříni......s lahví dobrého vínka se z toho stala velmi příjemná tradice.
lyska
  • 
17.12.2007 19:00:47
V Brně pořádá sbírky Charita - na Hlavním nádraží, termíny lze najít na netu, a berou oblečení, hygienické potřeby i kosmetiku.
  • 
15.12.2007 23:23:00
Přidám jeden nápad: Na dárky se kromě jmenovek přilepí i malá kolečka s fotkou (stačí portrét - obličej) obdarované osoby. Dárky pak mohou u stromečku rozdávat i předškolní děti, když neumí číst.
Petra K.,Barča 3.m
  • 
15.12.2007 22:18:37
Holky,chci na vás,mámy, apelovat! Kdo co nepotřebujete a uznáte,že na svých "obnošených" hračkách či obelečení po dětech nezbohatnete, pošlete tyto věci např.do Kojeneckého ústavu či dětského domova! Tam jsou děti 0-18 let. Kdo máte nervy se kouknout na www.kubrno.cz nebo www.tenzor.cz/naruc, uvidite,ze tyto deti resi fakt blby starosti! Potřebují téměř vše od chrastítek po stolní hry pro náctileté a oblečení všech velikostí. Budete užitečné! Zíraly byste,kolik ženských-maminek na cizí opuštěné dětičky nevzdechne a prodá chrastidla za 50 korun-juchůů výdělek!!, místo aby je daly těmto cvrčkům!Je mi z toho smutno.
Michaela
  • 
15.12.2007 21:26:30
Holky, vše nepotřebné prodávám na www.mimiaukce.cz Je nás tam takových hooooodně :-)

Míša
Zdenka + 4
  • 
14.12.2007 17:51:11
Mila Hanko, dekuji za Vas clanek. Jsem uz starsi maminka a vzdycky jsem se snazila, aby deti mely krasne vanoce. Jsem rada, ze se to vetsinou darilo. I ted hledam inspiraci cim je potesit. Nahodou jsem si precetla Vas clanek a rada bych se podelila o svou zkusenost. Vsechny me deti jsou vytvarne nadane a casto pouzivaly sve vytvory k obdarovani ostatnich. Nejmladsi syn nemel moc penez na darky a tak na drevoryty napsal kazdemu svemu sourozenci dopis. Popsal v nem, proc je pro nej dulezity a jak ho ma rad. Ostatni sourozenci si tento dopis uschovali a vzali si jej s sebou i do kdyz odesli z domu. Jedna z mych dcer nemuze mit tento dopis u sebe a i kdyz spoustu veci vyhodila, tento vanocni darek mi poslala zpet. Mam jej ulozeny a stale se k nemu vracim.
Nevim, kolik toho uskutecnim v pristim roce, ale co pujde, zavedu jeste ted. Vim, ze se blizi svatky a mluvi se o peceni a radosti. Ale nemuzu vedet, jestli pristi rok budu mit komu napsat pranicka na adventni kalendar a na adventni venec. Lide do naseho zivota prichazeji a take z neho odchazeji a tak at to stihnu. Moc jeste jednou dekuji a preju vsem takove vanoce, aby pro Vas i vase deti byly radostnym obdobim.
Tera+4
  • 
13.12.2007 8:44:23
Ahoj Kláro, tady je jen burza ošacení a domácích spotřebičů. Ale napadlo mě se zeptat v Domově pro seniory a tam si to rádi vezmou. Takže dík za tip :-). Pěkný den!
Jana+2děti
  • 
13.12.2007 7:23:36
Já nakupuji dárky zhruba od září a téměř všechny přes internet. Za prvé je to pohodlné, za druhé jsou tam různe akce, dají se porovnat ceny atd. a za třetí u nás na malém městě je prd a do "velkoměsta" se jen tak nedostanu. Já hodně lidem naslouchám, poslouchám jejich přání a můžu se pochválit vždycky jsem darovala přesně to po čem dotyčný toužil. A u dětí..........tam si myslím že je to tak nějak jedno. Moje 5-ti letá dcera mění přání jak ponožky, takže ať koupim cokoliv z toho dlouhatánského seznamu, tak je to vždycky o.k. Jinak doma nijak nešílím z nějakého vánočního úklidu, uklízím snad celý rok, tak teď si kvůli jednomu dni nestrhám žíly. A o cukroví ani nemluvím. Taky nic - tedy až na 1-2 druhy nepečeného na to prdim. NIkdo to u nás nejí - jsme masožravci, každý si dá radči chlebíček. Tak holky, všem krásné a hlavně klidné Vánoce
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.