| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Diskuse kolem mateřské: stereotypy v myšlení v nás zůstávají

 Příspěvky 110 z 415 [Dalších 405 >>]
nicnic
3.1.2008 0:05:24
ozveš se mi na mail? Vysvětlím ti proč osobně.
Šárka+Terinka 4 roky
  • 
2.1.2008 22:45:29
Jasně,jenže ne každá žena s dětmi,která je na mateřské,má manžela nebo chlapa,který jí nosí domů peníze.Jsou i matky samoživitelky,které žijí na hranici bídy,já sama měla na měsíc 4800 a s tím jsem musela vyžít.Na víc jsem neměla nárok.Dost by mě zajímalo,jak by jsi z takové částky žila,kdyby jsi z toho musela platit ještě dluhy po bývalém.To že jsem dnes někde úplně jinde a moje příjmy několikanásobně převyšují průměrnou mzdu je jen a jen moje zásluha,a tenhle zasranej stát,kde každý dělá zákony tak aby mu teklo pouze do jeho kapsy,neehne prstem pro matky který jsou samy s dětmi a radši by je nechal chcípnout,aby pro ně nemusel hnout prdelí.Takže můžeš být ráda za manžela,který má 12000 měsíčně,ale nemusí to tak být vždycky.A to,že se tady radši odeberou děti matkám,který se najednou ocitnou bez bydlení,a děti šoupnou do děcáku,z toho je mi na blití.Proč by se jim měly přidělit byty vyčleněné k těmto účelům,však ono dítě v děcáku k žádné újmě nepřijde,že?
23.12.2007 23:18:58
ty asi nemáš děti, co? Nebo jsi z bohaté rodiny!!!!
oddTom, Matěj04 Ignác06 Líza08
17.12.2007 16:09:08
Ale se zpětnou platností nikdo nic nemění... Za rok 2007 nikomu RP 7.600 nevezme. :)
17.12.2007 1:27:14
A bohužel, nejspíš ani vědět nechtějí, že těhotenství trvá 9 měsíců. A že není přinejmenším fér - ne-li přímo protiprávní - něnit pravidla se zpětnou platností. Kdyby toto někdo zažaloval - možná by vyhrál - jenomže matky na tohle nemají čas! Tak to dělají za matky a bez matek pánové politici vždycky: Ať už jde o změnu délky mateřské či výše příspěvků nebo porodného - je to hnusné!
17.12.2007 1:26:55
A bohužel, nejspíš ani vědět nechtějí, že těhotenství trvá 9 měsíců. A že není přinejmenším fér - ne-li přímo protiprávní - něnit pravidla se zpětnou platností. Kdyby toto někdo zažaloval - možná by vyhrál - jenomže matky na tohle nemají čas! Tak to dělají za matky a bez matek pánové politici vždycky: Ať už jde o změnu délky mateřské či výše příspěvků nebo porodného - je to hnusné!
Kimmy, 2 deti
  • 
15.12.2007 15:41:20
oddTom- ja bych rada nasla nejaky zpusob, jak by to mohlo fungovat - mas ode me e-mail. Jsem si dobre vedoma, ze nemam dostatecnou odbornost na to, abych to cele vymyslela - jde o koncept. A o to, aspon to zkusit.

Takze diky za iniciativu.

Kimmy
oddTom, Matěj04 Ignác06 Líza08
15.12.2007 15:16:53
"myslim tim rodinne naklady (energie, spotrebni dane)"

OK.


"tedy naklady rodin budou vyssi nez pred rokem. Podle denniho tisku by toto melo byt kompenzovano snizenim dani z prijmu. Jestli to tak bude neni nametem, ktery tady planuju rozebirat."

Nerozebírej, ale nebude (nebo aspoň ne pro rodiny s malými dětmi a s celkovými příjmy do řekněme 30.000 Kč). Ale neyslím, že by o tom denní tisk informoval jinak. (Pozn. - velkou část výhody nižších příjmových daní pro uvedené rodiny mnohdy obratem vyruší zánik společného zdanění manželů, takže na ty další náklady - obecné zdražování - už mnoho jako protihodnota nezbývá.)


"Uz jsem psala, ze nejsem schopna dodat veskere detaily. Davky pro chude rodiny existuji, ale neznam detaily - mel to byt komentar na to, ze pokud matka s castecnym uvazkem nedosahne na to, aby s manzelem uzivili rodinum, tak by to stat mohl dorovnat."

Otázka je, co kdo myslí nákladem na uživení rodiny. PŘEŽÍT se dá i v holobytě 20 m2, sedmi osobami, se suchým chlebem a vodou.

Pro extrémní případy jsou určeny dávky v hmotné nouzi, ale to rozhodně není nic extra. Pro Tvůj návrh by muselo fungovat něco jiného.
Kimmy, 2 deti
  • 
15.12.2007 15:00:39
oddTom - myslim tim rodinne naklady (energie, spotrebni dane) - tedy naklady rodin budou vyssi nez pred rokem. Podle denniho tisku by toto melo byt kompenzovano snizenim dani z prijmu. Jestli to tak bude neni nametem, ktery tady planuju rozebirat.

Nejsem cesky danovy poradce. Nevim, jestli existuje nejaka minimalni dan nebo ne. Reaguju na to, ze si lide s castecnym uvazkem nevydelaji ani 7 000 mesicne - predpokladala jsem, ze i takove prijmy podlehaji dani z prijmu. Pokud ne, tak by mozna stat mohl tyto prijmy do 7000 dorovnat nebo tak neco. Uz jsem psala, ze nejsem schopna dodat veskere detaily. Davky pro chude rodiny existuji, ale neznam detaily - mel to byt komentar na to, ze pokud matka s castecnym uvazkem nedosahne na to, aby s manzelem uzivili rodinum, tak by to stat mohl dorovnat. Nevim, kolik takovych pripadu je, ale myslim, ze by to melo jit.

Neznam detailne rozsah ceskeho socialniho systemu - pokud to beres jako ze nevim, co se v CR deje, tak prosim.

Kimmy
oddTom, Matěj04 Ignác06 Líza08
15.12.2007 14:49:18
"Od noveho roku dochazi k navyseni cele rady nakladu, ale snizuji se dane."

Prosím jmenuj, jak se skokově zvyšují soc. náklady (pokud pominu důchody), a také jak že se snižují daně.

Na soc. dávkách se v r. 2008 ušetří podle původních odhadů MPSV cca. 8,5 mld.

Zároveň pro rok 2008 celkový daňový příjem státu (DPFO, DPPO, DPH, majetkové daně) byl podle pův. odhadů MF víceméně stejný (akruální -0,2 mld., hotovostní +9,0 mld.). Daňový příjem se má oproti 2007 snížit až později.


"Kdyby se napr. zavedlo osvobozeni od dane pro prijmy nizsi nez 7 000 mesicne, tak by to urcite situaci pomohlo."

Ale takové příjmy skutečně daněny nebudou (a už teď je to jen asi 150 Kč).


"Navic by tu mely existovat davky pro chude rodiny."

Ty existují. Kimmy, nakolik máš ponětí o tom, co se tu děje? Z tohoto příspěvku mám dojem, že moc ne (to si neber zle, jenom to pak ve srovnání s Tvými nápady jak na to působí trochu neobratně).
 Příspěvky 110 z 415 [Dalších 405 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.