| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vánoce s maminkou

 Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]
oddTom, Matěj04 Ignác06 Líza08
15.12.2007 0:06:12
U některých nemocnic fungují dobrovolnická centra apod., zkuste omrknout nástěnky v areálu nebo se možná lépe přímo zeptat na sekretariátu (ředitelství nebo personální odd.).

Pokud jste někde, kde nic takového zatím není, pak můžete zkusit něco takového založit. Jen pak je to na delší lokte (vlastní průprava, postoj vedení, personálu...)
Luca
  • 
14.12.2007 23:51:14
Ahoj, moc rada bych se podilela na takovehle pomoci, "nematerialni", ale o to vice potrebne. Muzete mi prosim konkretne poradit, jak udelat ty prvni kroky, s kym zacit spolupracovat, jak zajistit mozne navstevy a treba prave to povidani, hrani si, naslouchani nebo moznost konkretne detem vytvorit prostor s jejich rodici? Dekuji, Luca
Helena 6
  • 
12.12.2007 14:47:09
Maceško a ostatní, kteří dáváte tolik lásky dětem, které neměly stěstí - Přeji Vám hodně zdravíčka, štěstíčka a krásné svátky. Vím, že největší odměnou jsou Vám všechny Vaše děti a všechny jejich radosti.
A ne každý muž je schopen přijmout cizí děti a ještě je mít opravdu rád. Proto smekám i před Vašimi manžely!
Hanka
  • 
11.12.2007 19:08:41
Milá Karen,

děkuji za poděkování. Já ti chci také poděkovat a napsat, že díky tvému "vzplanutí" jsem se dostala "do obrazu", takže tohle je na něm moc pozitivní !!!
A myslím, že nejen já, ale kdokoli kdo si přečte tvůj příspěvek, zůstane v pokoře a závist (snad v budoucnu vůči vyššímu fin. ohodnocení, možnosti přivydělávat si atd.atd.) odloží do kouta. A to je dobře.

Přála bych si, aby ten tvůj příspěvek četli i naši politici.

Takže ještě jednou děkuji a přeji celé rodině všechno nejlepší do nového roku a klidné a pěkné vánoční svátky.

Totéž Pétě a všem lidem dobré vůle :-)
PS: My máme v rodině tako adopťátko. A já také umím vyletět, já se "chytla" s Maceščiným bráchou tady na serveru, protože použivá pro Romy označení cigáni a použil formulaci "lidé s méně přijatelnými geny"... nesnáším zavádějící označení, protože umím dohlédnout, kam to může vést.



Hanka
  • 
11.12.2007 18:41:46
Ahoj,

díky za uveřejnění částek, ale podle mne jsou takové jaké jsem čekala, a to nízké. Myslím si, (psala jsem o tom v příspěvku), že by pěstouni měli být nadprůměrně ohodnoceni. Tyhle částky mi nepřijdou nadprůměrné, vždyž i u té největší, se částka pohybuje pod celostátní průměrnou hrubou mzdou. A je to podle mne velice náročná a zodpovědná práce. Nadprůměrným ohodnocením u té "nejnáročnější" kategorie tj. 4 děti doma 40 tis. a více a myslím, že by vůbec nevadilo, kdyby to bylo odstupňováno podle toho, s jakými zdravotními i jinými problémy se musí pěstouni vypořádávat.

No umím si představit tu závist.

Hanka
  • 
11.12.2007 18:24:01

No to je super, že někdo dělá takovéhle věci. Můžu se zeptat, co děláš, jak jsi se k tomuhle dostala ?
Hanka
  • 
11.12.2007 18:19:25
Víš, že si tím opravdu nejsem jistá. Myslíš, že na to všichni ředitelé DD mají dostatečnou kvalifikaci ? A všichni mají chuť se učit novým věcem, stát se na určitou dobu studujícími a poslouchajícími, "skousnou", aby je dříve ředitele někdo použoval.. a když mají třeba pár let do důchodu. Když mají své autoritativní postavení, jisté fin. ohodnocení. Když se za ty roky, co to dělají v tom "naučili" chodit, že mají zájem o změnu ?

Maceška psala o ředitelích ústavů, kteří nechtějí děti pouštět do rodin, protože by tím přišli o fin. příspěvek na dítě. Od lidí, kteří postaví takovýto důvod proti zájmu dítěte, nemám velké mínění, že by byli "ochotni vyučovat romské maminky vaření, než ukazovali jejich dětem cukr".... Kvůli dětem by to asi takovýto lidé nedělali. A teď počítejme: změnou riskují, že o své postavení a fin. ohodnocení přijdou, oproti tomu, že si polepší, není tak jisté. Naopak mohou hodně ztratit. Takže když počítám, říkám si, že u většiny ředitel našich ústavů, ta chuť po změně asi moc velká nebude.

Přitom nechci házet všechny do jednoho pytle, ale z toho, co kde čtu: na internetu, v novinách atd. atd. nemyslím, že by ředitelé chtěli změnu. Vždyť od koho čtete v novinách příspěvky, že náš systém ústavní výchovy nefunguje, že je třeba změnit. Od pí Vodičkové z Fondu ohrožených dětí, na internetu píše Maceška a jiný adoptivní či pěstounští rodiče, občas je zde příspěvek personálu DD nebo bývalého personálu, ale viděla jste někdy v novinách článek od odborných zaměstnanců, od ředitele ? Já ne. Čím to, že neupoukazují na to, co by se pro rodiny a děti dalo dělat, že po ničem nevolají ? Asi jim to vyhovuje ne ?

Hanka
  • 
11.12.2007 18:09:05

Jestli vás to opravdu zajímá, tak já bych do toho šla. Klidně.
Cita
11.12.2007 17:35:58
Hanko, ne přímo takhle, ale s prý se na západě (k nám to ještě nedorazilo) často dělají domovy důchodců a mateřské školky se společnými zahradami..Mě to přijde jako dobrý nápad.
Cita
11.12.2007 17:22:39
Hm, mě by to teda nevadilo.
 Příspěvky 110 z 72 [Dalších 62 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.