| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máma nesmí jen kázat. Musí i ukázat

 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]
Vilma
  • 
19.11.2007 23:04:27
Hm, spousta doktorů to nezjistí vůbec. Co vyšli ze školy tak všechno vědí a dál se vzdělávat nemusí... Taky takové znáte?
16.11.2007 9:38:57
Já byla ve 14 taky ještě telátko,ale jsou slečny, co v té době začnou vážný vztah a v 19 se vdají, což mi - z mého pohledu - přijde nepochopitelné, ale jsme lidé různí...
Mateřídouška1
  • 
14.11.2007 9:07:42
Tak to já jsem na tom s tancem podobně, chodila jsem i za taneční a dnes můžu, jen když se odvážu, trochu zaimprovizovat. Abych tomu předešla u svých dětí, přihlásila jsem je na tanečky, aby to pojaly jako naprostou přirozenost. A aby měly nějaký zajímavý pohyb, cvičit je moc nebaví.
13.11.2007 17:48:35
To znám!!!
Byla jsem (teď už tolik ne) na tom uplně stejně. 163cm/44kg a nebylo možný přibrat. Po dvou těhotenstvích jsem na tom lépe - 52kg, to už je akorát. Ale přesně jak píšeš, jak zhubnout se člověk dočte všude, ale jak přibrat?
13.11.2007 16:15:58
Hlavní problém ovoce spočívá v tom, že i když je zralé, obsahuje hodně kyselin (nejmíň jich je v hruškách či banánech), které například nadměrně dráždí slinivku. Pokud ji má vaše dítě oslabenou, může podvědomě ovoce odmítat. V takovém případě je rozhodně lepší nenutit - už jen proto, že správná funkce slinivky je nutná pro vstřebávání živin, takže by takové "futrování" vitaminů mohlo mít naprosto opačný efekt. To také může být důvod, proč některé děti syrové ovoce odmítají, ale tepelně upravené mohou - to totiž tolik nepřekyseluje (a například makrobiotici jedí ovoce výhradně tepelně upravené). Ovoce navíc není nezbytné - všechno, včetně céčka, dostane dítě do sebe i v zelenině. A tu, když ji nejí po dobrém, je do něj možné dostat nějakým fíglem. Tvrdší druhy, jako je ředkvička či kedlubna je například možné strouhat skoro do všeho. Já například běžně strouhám syrovou zeleninu dceři do polévky, slaných obilných kaší, rizota apod.
LU,2děti
  • 
13.11.2007 13:31:57
Syn s námi do 6 let spal- teda usínal v pokojíčku a v noci přišel k nám. Pak dostal palandu a nechtělo se mu slézat. A ráno začal raději než k nám chodit na pohádky- to mu bylo tak 7, 8 let. Pak se narodila Barča a Jíra se občas přijde pomazlit a nechá se pochovat jako malé mimčo. Dělá při tom srandy, ale je vidět, že se mu u mě líbí(teď je mu 10!). Za ruku chodí už málokdy, ale někdy mi ji sám podá:-) a tak si ho ráda užívám, dokud chce. Jinak já se s tatínkem chodila mazlit do 15 let. Pak jsem potkala svého budoucího manžela a bylo po "tatínkování".
13.11.2007 12:26:37
To si nedovedu představit, ve 14 jsem byla hloupé naivní děcko.
LU,2děti
  • 
13.11.2007 12:19:32
Pro mě je tanec něco naprosto nepřirozeného- a to hudbu miluju. Jen to propojení hudby s pohybem nedokážu a začíná mě to štvát. Manžel by si občas chtěl jít zatancovat, ale já nedokážu ostych překonat. Kde asi moje matka udělala ve výchově chybu:-)
Mateřídouška1
  • 
13.11.2007 11:39:50
S tím souhlasím. Taky mám pocit, že moje holky jsou na můj vkus až moc holčičkovské. Ty punčocháčky, sukýnky, copánky - je to moc hezké, ale sama vidím, že ten skleník se nám tak trochu dělá. Nějak nevím, co s tím. V okolí je dost kluků, ale i trochu starších a pokud starší dceru s nimi pustím ven, skoro vždy to skončí brekem, že jí někdo bouchnul, že jí něco provedli. No asi to k tomu patří, ale kde je ta hranice, aby to příště neskončilo nějakým úrazem?
Stačí mi pozorovat některé děti při hře, když jdu pro svoje děti do školky. Kluci jsou prostě agresivnější, ale to je normální. Ale někteří jedinci ve školce, kteří pořád jen do někoho strají, hází po někom hračky, ty mi lezou na nervy. Takové děti se neumí zabavit žádnou hrou a baví se jen tím, co komu provedou. To by mě zajímalo, jestli se tak chovají i doma a jestli je jejich rodiče k něčemu vedou. Pokud je agresivita i doma, tak pak se nedivím tomu, jak se děti chovají.
Mateřídouška1
  • 
13.11.2007 11:29:13
Mně se odvědčil taneční kroužek pro děti, konkrétně břišní orientální tance. Dětem se líbí kostýmy, které se dají celkem kreativně pořídit i doma ušitím z nějakých pěkných šátků, našít na to penízky, třásně. To moje děti baví, no tohle je spíš pro holky, ale pro kluky lze najít vhodný taneční kroužek, pokud má rád hudbu, ten pohyb k tomu už přijde sám.
 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.