| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku K záměnám novorozenců v českých porodnicích

 Příspěvky 110 z 338 [Dalších 328 >>]
Magdalena a Elizabeth
  • 
30.1.2009 22:14:30
Dobry vecer.Pred 4mi mesici jsme rodila v Londyne...sam porod byl pro me velky zazitek,ale to je na jine a dlouhe tema.Miminko mi bylo hned polozeno na bricho,pres zada melo jen osusku,prestrihla se pupcni snura,miminko vzali na Agparscore{8,10},po porodu placenty a zasiti jsem ho mela zpet u prsu.Behem mereni,byl tatinek u miminka,i kdyz to bylo jen 3metry ode mne.Vsichni odesli a poprali nam uziti si krasnych prvnich chvilek.Odesla jsem se jen osprchovat do prilehle koupelny a muj muz se kochal v klidu pohledem na dcerku.Pouze jedenkrat prisla sestra,ktera mi prinesla caj a obcerstveni.Od teto chvilky jsem nebyla od dcerky oddelena.Vsude s ni,k tomu personal nabada,nikomu ji nedavat bez vlastniho doprovodu,prevazet jen v postylce{takova mala vanicka}z duvodu bezpeci pri padu.Personal ochotny i k dotazum ve 2rano...a opusteni porodnice,pokud nejsou komplikace po 2 hodinach klidu na porodnim sale,muze maminka domu.Praxe bezna ihned druhy den. Nemela jsme z toho trauma,bylo to mile.
Bára
  • 
4.1.2008 15:53:36
naprosto souhlasím s tvým názorem.
spousta lidí se tu ohání, že by "své" třeba dvouměsíční dítě už nedali, ale co těch předchozích 9 měsíců co bylo ve mě? pro mě jsou stejně důležité jako ty následující
Zdena
  • 
7.11.2007 10:42:53
Ahoj, rodila jsem před 4 roky v jedné pražské nemocnici. Narodila se mi dcera, která měla vrozenou vadu o které jsem to věděla. Když jsem ležela na šestinedělí, tak mi přinesly sestry kluka na kojení a paní, která ležela vedle mne tvrdily, že její dcera je na jiném oddělení. Byla to ale moje dcera. Všem se ještě ten den vrátily jejich správné děti.Bylo těžké tvrdit své, ale jinak to nešlo.
Alena Neumannová
  • 
7.11.2007 9:42:23
Jasně že se mi to mluví, já mám doma své miminko.. :-)) Poznala bych si jej mezi tisíci dalšími. :-) A můj manžel taky!
Eva
  • 
4.11.2007 19:53:59
To se Ti to mluví, když se Tě to netýká. Na jinou porodní váhu jim řekly, že byly rozbité váhy. Myslím si, že ani tebe by nenapadlo, že by Ti někdo vyměnil dítě. A co se týče vížení, tak v Třebíči pouze večer a ne po každém kojení.
katka
  • 
31.10.2007 23:08:59
Zničit mi nějaké krávy život jako těm maminkám, tak se neznám. Nevěřím, že se s tím někdy srovnají a je mi to líto.
Ráchel, 3 děti
  • 
31.10.2007 7:42:10
po bitvě je každej generál
Alena Neumannová
  • 
31.10.2007 7:02:28
Ne, samozřejmě, že na první pohled nejde poznat rozdíl 3 cm, ale už by mi bylo divné, že je rozdíl jak ve váze, tak v délce. Něco jiného Vám sdělí ihned po porodu a něco jiného Vám napíší do propouštěcí zprávy... Nezastávám se vůbec nemocnice, ale možná chyběla ze strany rodičů větší důslednost.. Jde přeci o dítě. Já bych se prostě takovým způsobem odbýt nenechala. Ani já a můj manžel už vůbec ne!...
30.10.2007 21:07:51
Pokud by bylo vse organizovane jako napriklad v Lucemburku, kde se mi narodilo druhe dite, tak dite nikde po narozeni courat nemusi. Dcera se narodila v porodnici ve 3.37, pediatr ji prisel zkontrolovat ve 14 hodin, o pulhodiny pozdeji jsme jeli vsichni domu. Druhy den prisla porodni asistentka, zkontrolovala zavinuti delohy, zvazila miminko, pomohla s kojenim, respektive upravila polohu u kojeni, chvilku jsme si popovidaly. A takhle chodila kazdy den prvnich 5 dni, pak byl vikend a pak jeste dalsi tyden, ale to uz jsem pak ani nechtela, protoze to nebylo potreba. Doma na gauci odebrala krev z paticky a poslala na rozbor. Paty den po pordu jsme se hlasili u nasi pediatricky na prvni kontrolu. UTZ kycli jsme absolvovali v 5 tydnech pri navsteve CR, ale slo se domluvit i tam. Asi v mesici veku delaji vsem detem narozenym v Luxu test sluchu, miminko u toho muze i spat. Jinak do porodnice jsme prijeli na posledni chvili ve 3 rano, sotva jsem si stihla vlezt do predem domluvene vany, sotva stacil dorazit muj porodnik, ktery v tu dobu doma spal a dcerka byl na svete (do vody, stejne jako starsi syn ve Vrchlabi). Podotykam, ze se jednalo o hlavni lucemburskou porodnici, ne o zadny porodni dum....

Nechapu, proc kdyu vse probiha naprosto v pohode, maminka se na to citi a miminko je zdrave, tak je tak obrovsky problem, nechat maminky odejit domu, aby rodina mohla byt v klidu spolu v domacim prostredi. Tohle asi nepochopim nikdy, protoze se to prici veskere logice.
Lenelka
30.10.2007 17:11:39
Claire, tak ja Vam reknu, ze v UK i maminky po cisari maji dite hned u sebe a nikdo ho nikam neodnasi. Mozne to je, k tomu jsou tam sestricky, aby dite podaly na kojeni atd.

A o to, abyste chapala maminky, ktere chteji rodit doma, vas nikdo neprosi. Stejne jako ja nikdy nepochopim maminky, ktere v klidu a dobrovolne stravi pet dni v porodnici i kdyz jsou ony i mimi zdrave, misto aby si na sebe zvykaly v domacim prostredi. Myslim, ze to, co doma rodici maminky chteji, je respekt jejich postoje a svobodna volba.
 Příspěvky 110 z 338 [Dalších 328 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.